Saturday, April 24, 2010

Aku kena kencing lagi. Hancingnye.



Adoi. Stress gilak kot. Napa, Aku dikencing lagi. Bukan sekali, bukan dua kali, tapi berkali-kali. Oh My God. Napa? Napa, adakah aku ini jenis yang mudah dikencing. Oh Hancing nye. Oh. I need to shower. Dalam kata lainnya, aku harus menjadi orang yang tak mudah dikencing lagi.



**Look how adorable they are .. **ngee**



My favorite all time game is the Sims Series. Omg, Fanatic..
Kalau diberi pilihan:

  1. kawin dengan The Sims, aku amek The Sims,
  2. Makan dengan The Sims, aku amek The Sims,
  3. Tengok Tv dengan The Sims, aku amek The Sims,
  4. Tido dengan The Sims, aku amek The Sims,
  5. Sekolah dengan The Sims, aku amek The Sims,
  6. Kencing dengan The Sims, aku amek The Sims,
  7. Berak dengan The Sims, aku amek The Sims,
  8. dan sebagainya dengan The Sims, aku amek The Sims...

Gila kan. Then. Semalam. OMG! I bought 3 cd The sims 2, expansion pack, RM 36. 36 untuk satu game yang tak berfedah tapi menyeronokkan.. Tapi, kalau The Sims, kalau Rm 100 sekalipun, kalau :58:menjadi, aku sanggup beli.



**it's like playing with dolls **



Tapi, unluckily, game yang aku belik tu, tak menjadi., I dont know, maybe i was the one yang 'menjadikan' :16:game tu tak menjadi. Sebab aku memang fail bab-bab komputer (installing games).. Oh. Hampir :23:menangis. Aku tahan:09:. Biarlah. Ok. Aku dapat rasakan bau shower gel Life Buoy kaler biru semakin dekat dan meruap-ruap. Oh. Aku kena mandi. Mandi dan bio orang yang suka kencing aku tahu, aku takkan mudah dikencing mereka lagi..:57:



The End. Love:24:, Miss QIBUM Moi

Tuesday, April 20, 2010

Kawan baik masa kecik cinonet?

Hai. Masih dalam mode Busy:10:. Assignment masih jugak belum siap. Amboi, mentang-mentang la Sir A bagi extend:21: masa, aku pulak boleh:11: siap tido jek. Asal balik kuliah tido, asal bangun tido, kuliah. :19:Aih. Ni lah life di U. Memboringkan. Kan best:15: kalau ada abang angkat.(euw) Aku gelis Ok:20:. Aku suka ada kakak angkat:13:. Tapi kakak angkat aku kat sini da jarang tegor aku dah. Sebab satu, kami dah tak dok belok sama. Satu lagi, sebab dia senior aku :22:(Kakak tu maksudnye senior la, ngeks):16:.So, selain daripada tidoq sambil makan, sambil tido, ngeh3.. Aku pon kuat gak main Facebook. Entah menatang apa:14: Facebook ni. Masa mula-mula create Facebook ni, aku tak tahu pon apa tu wall, nak komen pun tak tahu camna.. Aeh.:12:. malu sungguh!:23: Sampai aku sanggup :18:wo berguru ngan kawan aku masa tu, semata-mata nak up-to-date macam orang lain. Memang terbaek.
Ok. Saje je nak nak bagi intro ringkas macam mana aku berjinak-jinak ngan FB tadi.






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~CERITA UTAMA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Masa ngah dok layan Facebook, tiba-tiba satu pop-up chat keluar. Terkejut la jugak, pasal aku tak layan sangat chatting-chatting ni.


Hehe.. Terkejut la ada orang cakap macam ni tanpa ada intro pun. Aku ingat-ingat lupa. Gila. Semua da berlaku (cheh) hampir 10 tahun kot. Mana lah aku mampu ingat sorang-sorang. Main? Main apa? hehe. Main masak-masak pun aku tak layan. (Ok. ini daripada kawan perempuan ye). Hehe. Aku mana ada kawan baik main masak-masak. paling kurang main tampar-tampar la baru best.


.
Pastu dia pun cakap camni. :40:Oh My Allah. Seram nye aku bukan apa. :46:Tiba-tibe terfeeling macam artis pulak. Yang kena stalk tu pastu terima surat layang. Ha, macam tu la. Tapi takde lah aku nak cakap:43: kawan aku ni stalker:45: ke apa, cuma penggunaan ayat beliau "agak" menakutkan bagi aku..
:34:


Heh. OK. Mood BZ datang balik:32:
Nanti aku menjengah belog ampa. sambil komen2 dan kelik nuffy ye. Daa. salam. :38:



P.S: Kawan, kalau kamu baca ni, jangan salah anggap ye. We are always gonna be friends, best friends,


Love, MOI

Sunday, April 18, 2010

Being skinny is all I need.


Salam kurus daripada si montel. Salam petang untuk sapa-sapa yang da sembahyang Asar je. Sapa tak semayang lagi, pi, syoh, go away, back off gi semayang! Oh. Bercakap sal 'montel', I miss being so skinny. Sapa tak nak jadi skinny Ok. Boleh pakai baju yang cun-cun ala-ala kawaii gituh.:29: Seluar pun ala-ala ketat macam nak duduk pun rasa senak gila dekat bahagian bontot sampai terbawa ke perut. [ macam mana la diorang kencing kalau pakai skinny:34:; especially yang gegerls semua; lelaki ampa pahamkan sendiri lak camna depa kencing:23:] Aku terfeeling emo rasa nak jadi kurus skinny ni, masa waktu presentation dalam kelas tadi. Video test oral yang dirakam, :16:tanpa disengaja-ngaja telah ditayangkan:40: balik dihadapan semua.



OMG:31:!~ Gila malu oh( DA DUA KALI AKU SEBUT BENDA INI) . Oke. Dah lah masa aku tengok video-video kawan aku semuanye cinonet-cinonet je. Sampai turn aku, aku ni macam:22: terbesar pulak ( size badan). Macam aku ni bertukar jadi HULK pula dalam rakaman tuh. Oh:24:Gila malu. Dengan cakap macam orang nak sebuk pi balik kampung hari ni, tapi tiket tak beli lagi(kalut) pastu siap leh termasuk sleng kelantan dan apa-apa entah lagi lah.. Pastu madam bagi komen, tak fasih inggeris la, emosi la.. Hehe.. Tapi the most impressive comment of all was; aku ada skil nak jadi guru yang bagus. Ngeh3:14:..
I thought macam pixel daripada projector tu macam membesar dua ribu kali ganda lagi. And benda yang nyata wat aku nak jadi skinny balik ialah aku rasa makin banyak orang mati muda, I dont want to be one of them ( MATI SEBAB TERLAMPAU 'MONTEL'):25: Gila, dengan amal tak cukup, dosa banyak, rasa macam mati sia-sia lak. Oh. Mintak ampun woh. Tapi banyak gak habits yang aku tak leh buang untuk menjadi skinny..


  1. Makan tak kira time. Gila. Lapar woh. Aku mencekik makanan aku punye rumet ( DIA TAHU OK):45:
  2. Bile petang je, ada je orang ajak aku makan. Makan pulak lepas pukul 6 ( MANA TAK 'MONTEL' NYE)
  3. Jogging tak pernah lah buat. Menari pun da lama tinggal. ( ADA LAH DALAM SEBULAN LEBIH):19:
  4. Amik nasi jek, mesti mintak lebih
  5. Nasi :12:bersulamkan air (NI MEMANG MASALAH BESAR)

Kawan-kawan,:39: kalau ada tips untuk menukarkan dari 'MONTEL' ke 'SKINNY' sila lah kongsi ye. Sekian, terima kasih..:47:



P/S: Yep, aku mahu menjadi skinny. Mahu menjadi skinny seperti :01:Zhang Ziyi.
P/S1: Aku masih juga suka menjadi montel..:38:..





Love,
~moi~

:41::51::49:

Entry Best!