Tuesday, November 30, 2010

Jangan menyampah dengan aku.

Salam petang. Masih melawat blog blog yang disayangi. Try menghabiskan list yer. Em, kawan kawan. Aku tahu antara korang mesti rasa menyampah tahap baban punyer dengan aku. Yelah kan. Kejap kejap bukak blog Pink-ed ni, wana pink, kejap kejap wana puteh, kejap kejap wana rainbow.

Aah, aku pun perasan. Asyik dok tukar jer. Entah lah. Macam orang tak da keje pulak kan. Nak wat camne. Hari ni hari manje. Mommy cakap dah esok baru aku turun dapo. Kuwang kuwang. Dasar pemalas.

Oh berbalik pada tabiat tebuan

Jangan menyampah dengan aku.


Salam petang. Masih melawat blog blog yang disayangi. Try menghabiskan list yer. Em, kawan kawan. Aku tahu antara korang mesti rasa menyampah tahap baban punyer dengan aku. Yelah kan. Kejap kejap bukak blog Pink-ed ni, wana pink, kejap kejap wana puteh, kejap kejap wana rainbow.

Aah, aku pun perasan. Asyik dok tukar jer. Entah lah. Macam orang tak da keje pulak kan. Nak wat camne. Hari ni hari manje. Mommy cakap dah esok baru aku turun dapo. Kuwang kuwang. Dasar pemalas.

Oh berbalik pada tabiat tebuan aku ni. Aku tak tahu la aku ni kena sampok antu rajin mana entah. Asyik tangan tu pi gatal jer. Kalau la aku apply kerajinan aku ni ke benda lain, em, masyallah, berguna ya amat.

Sory yer. Oke. Aku janji, aku masih rock, sebab aku tukar header, ramai cakap sebab header aku dulu ada pompuan merokok. Tak seswai. Aku buat yang baru bagi macam alam fantasi gituew. Inosen jer. Sapa yang aku tak lawat lagi, will be there ASAP.


ps. try menten lama sikit ghupe blog ni. Chaww

Pontianak mengganas


Salam pagi. Wah. Aku nak lepok lepok diri aku lima kali. Dush dush dush dush dan DUSHHHHH.
Oke, puas ati. Sory. Internet kat sini lambat ler. Aku kadang kadang masa blogwalking, kadang kadang (lagi) tak leh bukak belog angpa, kadang kadang (dan lagi) tak leh nak komen. Perkataan biasa keluar ni

This webpage is not available

Sah orang tahu aku gune chrome. Chrome best nau. Very da fast and quick. Pastu tak payah tunggu lama macam Mozilla. Oke, semua pi donload chrome sekarang. Pastu rasa nak marah tu yang rasa nak picit hidung kuat kuat sebab rasa macam sia sia jer bangun awal pagi nak
Blogwalking sampai kena tahan napas sebab bau badan busuk macam kambing. Geram gituew.

Pastu sebab lain tak leh nak blogwalking semalam, sebab ada pontianak semalam. Nak tengok ghupe pontianak tak mandi sehari. Menakutkan wo. Hampir terkucil gue atas katil semalam. Jum cekidout yo!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ha takut takk?? Nak kasi pelempang? Larikssss

Pss sory i havent had much time to update my bloglist. Later will ok. ^^

Monday, November 29, 2010

Enchanted Review


Salam malam. Hehe, best nyer citer enchanted. Aiyo. Ni dah keberapa kali dah aku tengok. Masih best lagi. Kalau aku koma sedar balik pun tetap rasa citer ni best.

Comel nyer sore Amy Adams ni. Memang tak salah Disney amek dia belakon jadi Giselle. Dengar sore dia yang macam memang ala ala princess dalam katon barbie and karton disney yang lain, aku yang boleh jadi mak budak ni pun terus rasa shok bagai tak ingat dunia tengok citer tu. Amboi, siap terfeeling bagai sebab Patrick Dempsey pun cheh hensem pulak dah.




Giselle ni dah la ada kebolehan talking to the animals. Ai, kalau aku jadi dia, binatang pertama yang aku nak bercakap ialah dengan kucing liar dekat rumah nenek aku ni. Macam nak pecah atap rumah kalau depa depa ni bercakaq atas bumbung. Rasa nak jer amek bedil bom bola lempaq atas tu, biar menggelepaq sekoq sekoq. Setan punyer pikiran. <(-_-')>





Tapi, bab cinta pulek, kalau aku jadi Giselle, aku pilih Prince Edward kot dari Robert (Patrick) sebab Robert ni dah ada anak. Kuwang kuwang. Tah lah. Edward pun hensem gak. Sore pun sedap menyanyi. Tapi Edward ni comel sangat. Auwww (T0T). Bodoh bodoh comel pulak.



Tapi Robert totap hot wacakaplu...


Ni sinopsis pendek citer ni.



The beautiful princess Giselle is banished by an evil queen from her magical, musical animated land and finds herself in the gritty reality of the streets of modern-day Manhattan. Shocked by this strange new environment that doesn't operate on a "happily ever after" basis, Giselle is now adrift in a chaotic world badly in need of enchantment. But when Giselle begins to fall in love with a charmingly flawed divorce lawyer who has come to her aid - even though she is already promised to a perfect fairy tale prince back home - she has to wonder: Can a storybook view of romance survive in the real world?

Jum pi tengok. Tak tahu la Disney channel tayang lagi ker tak. Kalau tak, beli cd, buat collection.

Enchanted



Salam malam. Hehe, best nyer citer enchanted. Aiyo. Ni dah keberapa kali dah aku tengok. Masih best lagi. Kalau aku koma sedar balik pun tetap rasa citer ni best.

Comel nyer sore Amy Adams ni. Memang tak salah Disney amek dia belakon jadi Giselle. Dengar sore dia yang macam memang ala ala princess dalam katon barbie and karton disney yang lain, aku yang boleh jadi mak budak ni pun terus rasa shok bagai tak ingat dunia tengok citer tu. Amboi, siap terfeeling bagai sebab Patrick Dempsey pun cheh hensem pulak dah.




Giselle ni dah la ada kebolehan talking to the animals. Ai, kalau aku jadi dia, binatang pertama yang aku nak bercakap ialah dengan kucing liar dekat rumah nenek aku ni. Macam nak pecah atap rumah kalau depa depa ni bercakaq atas bumbung. Rasa nak jer amek bedil bom bola lempaq atas tu, biar menggelepaq. Setan punyer pikiran. <(-_-')>

Tapi, kalau aku jadi Giselle, aku pilih Prince Edward kot dari Robert (Patrick) sebab Robert ni dah ada anak. Kuwang kuwang. Tah lah. Edward pun hensem gak. Sore pun sedap menyanyi. Tapi Edward ni comel sangat. Auwww (T0T). Bodoh bodoh comel pulak.

Ni sinopsis pendek citer ni.


The beautiful princess Giselle is banished by an evil queen from her magical, musical animated land and finds herself in the gritty reality of the streets of modern-day Manhattan. Shocked by this strange new environment that doesn't operate on a "happily ever after" basis, Giselle is now adrift in a chaotic world badly in need of enchantment. But when Giselle begins to fall in love with a charmingly flawed divorce lawyer who has come to her aid - even though she is already promised to a perfect fairy tale prince back home - she has to wonder: Can a storybook view of romance survive in the real world?

Fakta tentang sungai Amazon



Salamat tengahari. Pada kali ini aku nak citer tentang fakta menarik yang aku cedok dari channel Animal Planet semalam. Semalam tengok citer pasal sungai hutan amazon. Alah, sungai yang ada ikan pemakan daging terpantas dunia tu, piranha, ada boye aligator, ada otter gergasi, ada berok muker pink terang benderang, ada ular paling beso dunia, anaconda dan macam macam lah. Malah nak cerita.

Oke, ni fakta menarik yang berjaya aku kutip daripada program semalam

1 Sungai amazon adalah sungai paling terbesar di Selatan amerika, tak silap aku di Brazil kot, Peru peru gitueww.

2 Sungai Amazon ni ialah sungai kedua terpanjang dunia. Kedua? Napa bukan pertama? Oke nak tahu napa, sebabbbbbb Sungai Nil masih memegang tahkta sungai number satu terpanjang.

3 Sungai ni akan mengalami banjir besar setahun sekali. Luas kawasan banjir dimana air melimpah luah tu adalah boleh dikira kira sebesar England. Em, kalau aku dok sungai amazon, pun da boleh berbangga da sebab da feeling macam duduk dekat england setahun sekali.

4 Pastu dia pun akan mengalami situasi air pasang paling lowest point la, kira fish pun akan regret jadi fish sebab memang seksa kecuali pada ikan pemakan daging terpantas sebab masa ni prey depa senang nak mai. Macam tadah tangan jer.

Em.. macam banyak sangat la pulek. Last last ni aku rasa macam interesting sekali nak share share kan kat korang.


5 Dalam sungai Amazon ada dolphins wehh. Comel comel. Tapi tak secomel dolphin laut masin. Ok. Bye.


P.s>> nak bw sesungguh rasa

Sunday, November 28, 2010

Sakit perot dan hadiah



Sakit perot.
Tapi dapat adiah. Sebuah diary pink tahun 2011 dari auntie tersayang. Dalam diary penoh kata kata jiwang. Waduh. Aku tetap rock oke.


Kepada yang belom aku singgah nanti aku singgah. Menunggu jumlah follower berubah angka ke 3 di depan. Wuhuu. Tengkiyu so much to all my friends. Singgah la selalu.Nanti aku singgah belog enkorang pulak. Byebye


Presenting, my baby sims


Salam petang. Sensajer. Nak habiskan list blogwalking ni, aku main la the sims.
Kan semalam aku janji nak tunjok baby aku. Nih baby aku. Gegerl. Em, kulit gelap. Aku ingat comel. Sekali, em...

Susah nak cakap. Aku peram dulu mana tahu dia beso nanti jadi comel kan. Las las camni gak. Idong dia cam pelik jer.

Macam monkey gituh. Tapi ill make sure she'll get the love macam abang dia jugak. Hahaha.


K, chaw. Jum minum teh cameron highland perasa seterobery tu.

Budak maktab?


Entah lah. Lepas ker baca entry kawan aku ni, rasa nak tergelak jer sebab entry dia ni macam orang hina budak maktab.

Em, maksud aku. Dulu boleh la nak cakap macam tu. Tapi sekarang tengok ar wei. Berapa ribu orang apply nak masuk maktab. Seratus ribu lebih weh. Yang dapat?

Tiga ribu lebih jer. Ni yang depa depa ni cakap mudah jer nak masuk maktab?
Cube depa sendiri try pi google and masuk laman web tu and apply. Dapat ker tak? Hem. Aku berani kerat jari kuku lar weh. Tu baru dapat temuduga. Nak masuk belom tentu.

Amboi sesedap rasa. Cube la.


Ok. bye.





Saturday, November 27, 2010

Mood main anak patung: The Sims 2


Kuikui. Sebab ramai orang sangat dalam rumah,mood aku nak tengok tv terbantut. Pasni pasni lah aku pi tengok. Musim cuti ni la orang kata tengok tengok la sepuas ati tv sebab sah sah kat maktab aku tak tengok dah.Masih lagi dok bersin mengiyau ngiyau. Macam nak terpatah tengkok aku setiap kali bersin.

Oke, now, jum chekidout my the sims.

Keluarga ni nama Ebadi.
Ada anak, suami dan sorang isteri.

Ni rumah depa. Main living room aku kasi wana pink. Biar nampak jambu gitu. Comel kan kan? Plus dapoq la. Kecik jer rumah depa ni tapi macam besa la Home sweet home gitueww. Paling comel aku rasa lampu bolat bolat wana pink ni. Geram nak satuuu! (-_-")



Ni muka bapak dia. Nama bapak dia ni Skylar. Bapak dia ni keje Juru foto. Gaji kecik jer. Tapi muka hensem la. Ada iras iras Jay Z gitu. Loving dia ni. Tapi dia ni jenis lurus. Tak tahu bini dia curang.


Ni pulak muke anak dia. Aku kasi nama Vendetta. Macam filem 'V for Vendetta' tu. Ni sebenarnya anak orang lain. Kira macam anak angkat gitue. Sebab tu putih. Tapi sangat hygienic. Adakah aku ni terlampau berada dalam dunia imaginasi sampai watak the sims mampu aku selami dengan mendalam?


Mak dia pulak ni kejer mahal. Nama Brooke. Minah Salleh pure. Mixed kot sebab kulit dia bukan puteh sangat. Jadi Game President. Kira macam orang yang develop game. Curang. Suka main ngan laki lain. Now, pregnant. Dia ni pun dulu anak angkat tiga beradik. Dah separated dengan adik beradik dia yang lain. Orang cakap bawak haluan masing masing. Cheh.



Oke. nanti dapat baby aku tayang yer. K. chaw

Mood main anak patung: The Sims 2



Kuikui. Sebab ramai orang sangat dalam rumah,mood aku nak tengok tv terbantut. Pasni pasni lah aku pi tengok. Musim cuti ni la orang kata tengok tengok la sepuas ati tv sebab sah sah kat maktab aku tak tengok dah.
Masih lagi dok bersin mengiyau ngiyau. Macam nak terpatah tengkok aku setiap kali bersin.

Oke, now, jum chekidout my the sims. Keluarga ni nama Ebadi.

Ada anak, suami dan sorang isteri.

Ni rumah depa. Main living room aku kasi wana pink. Biar nampak jambu gitu. Comel kan kan? Plus dapoq la. Kecik jer rumah depa ni tapi macam besa la Home sweet home gitueww. Paling comel aku rasa lampu bolat bolat wana pink ni. Geram nak satuuu! (-_-")



Ni muka bapak dia. Nama bapak dia ni Skylar. Bapak dia ni keje Juru foto. Gaji kecik jer. Tapi muka hensem la. Ada iras iras Jay Z gitu. Loving dia ni. Tapi dia ni jenis lurus. Tak tahu bini dia curang.




Ni pulak muke anak dia. Aku kasi nama Vendetta. Macam filem 'V for Vendetta' tu. Ni sebenarnya anak orang lain. Kira macam anak angkat gitue. Sebab tu putih.

Mak dia pulak ni kejer mahal. Game President. Kira macam orang yang develop game. Curang. Suka main ngan laki lain. Now, pregnant.



Oke. nanti dapat baby aku tayang yer. K. chaw

Mood main anak patung: The Sims 2



Kuikui. Sebab ramai orang sangat dalam rumah,mood aku nak tengok tv terbantut. Pasni pasni lah aku pi tengok. Musim cuti ni la orang kata tengok tengok la sepuas ati tv sebab sah sah kat maktab aku tak tengok dah.
Masih lagi dok bersin mengiyau ngiyau. Macam nak terpatah tengkok aku setiap kali bersin.

Oke, now, jum chekidout my the sims. Keluarga ni nama Ebadi.

Ada anak, suami dan sorang isteri.

Ni rumah depa. Main living room aku kasi wana pink. Biar nampak jambu gitu. Comel kan kan? Plus dapoq la. Kecik jer rumah depa ni tapi macam besa la Home sweet home gitueww. Paling comel aku rasa lampu bolat bolat wana pink ni. Geram nak satuuu! (-_-")



Ni muka bapak dia. Nama bapak dia ni Skylar. Bapak dia ni keje Juru foto. Gaji kecik jer. Tapi muka hensem la. Ada iras iras Jay Z gitu. Loving dia ni. Tapi dia ni jenis lurus. Tak tahu bini dia curang.




Ni pulak muke anak dia. Aku kasi nama Vendetta. Macam filem 'V for Vendetta' tu. Ni sebenarnya anak orang lain. Kira macam anak angkat gitue. Sebab tu putih.

Mak dia pulak ni kejer mahal. Game President. Kira macam orang yang develop game. Curang. Suka main ngan laki lain. Now, pregnant.



Oke. nanti dapat baby aku tayang yer. K. chaw

Mood main anak patung: The Sims 2



Kuikui. Sebab ramai orang sangat dalam rumah,mood aku nak tengok tv terbantut. Pasni pasni lah aku pi tengok. Musim cuti ni la orang kata tengok tengok la sepuas ati tv sebab sah sah kat maktab aku tak tengok dah.
Masih lagi dok bersin mengiyau ngiyau. Macam nak terpatah tengkok aku setiap kali bersin.

Oke, now, jum chekidout my the sims. Keluarga ni nama Ebadi.

Ada anak, suami dan sorang isteri.

Ni rumah depa. Main living room aku kasi wana pink. Biar nampak jambu gitu. Comel kan kan? Plus dapoq la. Kecik jer rumah depa ni tapi macam besa la Home sweet home gitueww. Paling comel aku rasa lampu bolat bolat wana pink ni. Geram nak satuuu! (-_-")



Ni muka bapak dia. Nama bapak dia ni Skylar. Bapak dia ni keje Juru foto. Gaji kecik jer. Tapi muka hensem la. Ada iras iras Jay Z gitu. Loving dia ni. Tapi dia ni jenis lurus. Tak tahu bini dia curang.


Ni pulak muke anak dia. Aku kasi nama Vendetta. Macam filem 'V for Vendetta' tu. Ni sebenarnya anak orang lain. Kira macam anak angkat gitue. Sebab tu putih.

Mak dia pulak ni kejer mahal. Game President. Kira macam orang yang develop game. Curang. Suka main ngan laki lain. Now, pregnant.



Oke. nanti dapat baby aku tayang yer. K. chaw

Serangan resdung melampau



Ya Allah. Satu entry pun takdak ker. Pemalas. Semalam laju jer internet. Aku gune mak sedara aku punyer broadband. Laju jer. Nak update semua cepat. Ni aku guna broadband aku. Em. Memang tak jalanlah aktiviti blogwalking.

Rioh rumah nenek aku sekarang. Dekat 3 keluarga satu rumah. Malam ni tambah satu lagi. Bertambah tambah rioh lak. Kalah nak raya gua cakap lu.

Kihkih. Semalam, tengs sapa yang bagi pandangan. Sapa nak header, kalau senang pastu internet cepat aku tolong buatkan. Kuikui. Seriyes. Internet slow giler. Tapi ongkosnye ado lah. Kuikui. Kidding

Pastu sapa yang tanya aku gune apa nak edit aku punye header. Aku jawab, dulu aku gune potoshop, entah problem apa entah aku tak leh aktivate T-T, pastu terus jadi macam trial, pastu lagi, aku dah buang aku gune potoscape jer. Donload yang 3.5 lagi besh tau. Apa apa lagi tanye gue yer. PM me. Kalau interested, cheh (-_-)"

Pastu rini, ya ampun, gatal semua melampau lampau. Mata aku dah berlendir apa entah. Hidung pun.. Aiyo. Sebab makan keropok jer pun. Adakah memang terbukti aku ni alergik ikan? Oh no. I dont want that. I love fish!




Ok. kalau sempat aku blogwalk, kalau boleh aku follow orang da follow aku. Tengs for making my blog alive. Cayang. Sapa yang tinggal komen pun. Nanti aku komen balik. Muahmuah

Curse u internet connection. Rasa macam nak bertukar broadband jer. kuwangkuwang.


Virtual hugs and kisses, XOXO,

Serangan resdung melampau

Ya Allah. Satu entry pun takdak ker. Pemalas. Semalam laju jer internet. Aku gune mak sedara aku punyer broadband. Laju jer. Nak update semua cepat. Ni aku guna broadband aku. Em. Memang tak jalanlah aktiviti blogwalking.

Rioh rumah nenek aku sekarang.

Friday, November 26, 2010

Header baru rock




Aku buat header. Tema rock. Masuk sem baru kena rock. Tahun depan aku dah masuk tahun dua, sem 1 degree Ijazah perguruan opsyen Matematik.

Kalau aku masih perangai budak budak. Memang tak seswai la kan nak jadi cekgu ajar bebudak. So, untuk memupuk semangat kematangan, kena letak header ketuaan dan kererockan.
Harap berjaya.




Mana comel eh? Basically, sama jer, berubah sikit jer. Sajer nak wat poyo. K, salam Sabtu.


1


2

3

Pengalaman dirogol? NO KOMEN


Keyword minggu ini.
Dalama sebenarnya tak tayang keyword belog aku. Rata rata dah berbulan dah asyik dok KimBeom tapi tentibe masa cek minggu ni, watthefish, masih lagi Kimbeom. Adoi. Napa ni. Siap cari profile lagi. Haha.



Pastu ada orang termasuk blog aku berdasarkan keyword kisah dirogol. Oh my goat. Napa. Ni mesti gara gara citer macik dirogol. Haha. Melampau betoi. Kalau kisah diraba tu betoi la aku jadi victim, kalau rogol memang melampau sangat. Ada ker patut...


klik untuk view jelas

Pastu, ni pesanan ikhlas sensangat. Kawan kawan, pasni, no more la suruh aku kelik iklan korang. Or korang cakap korang kelik iklan aku. Aku dah tak mau anything like that in my blog. Serious stop it ok. Biar earning datang sendiri.

Please jangan marah aku.Aku ikot cakap Nuffnang ajer. Aku malas dah nak kena hitback ke, kelik me back ker, please reply me ke. Bukan apa, precaution beb. Sebab aku rasa earning aku da kena potong 1.00. Hehe. Ok, seriyes.

So, sapa sapa lepas ni, yang tetibe cakap,

I dah kelik nuff u! Please hit me back vevy!!

Aku takkan layan. Oke. Sumimasen.

Pesanan iklas dari Nuffnang disampaikan oleh Pink-ed.

XoXO

Penangan makan laksa


Hai Tawan tawan. Good morning.
Seriyes good morning. Aku belom mandi and i havent taken my breakfast yet, tapi aku tetap menggagahkan diri menulis. Cheh, macam sakit pebenda jer kan.

Tapi kan, memang aku sakit sekarang. Sakit mata dan sakit hidung. Semalam jadi jugak Mommy buatkan laksa aku dok merayu rayu dekat Mommy

Mom, nak makan laksa.
Laksa kat Kedah tak best. Tak suke. Nak makan laksa Kelantan

Ni racism ker apa ni. Aku pun tak tahu. Orang kedah, please bear with me yang mengada tahap nak kena lempang ni.

Mommy jawab

Tak buley la sayang (cheh, tipu), musim sekarang, ikan manyak lari lor.

Tentibe, Mommy wat seprais, semalam, bawak balik 6 kilo laksa pastu heret aku buat kuah dia, which is menyiang ikan rebus banyak ekor gila! Sampai tangan kena manyak tulang, manyak panas gitueww. T-T, manja tak?

Pastu kan, lepas berbalun balun aku makan, macamtaksedardiripastuasyikbuatbuatlapar, terus rasa gatal tak hingat part mata ngan anak tekak. Aiyooo, memuler macam mata kanan jer gatal, pastu merebak terus mata kiri. Pastu anak tekak pulak.

Gatal nye,toksah cakap lar. Luka bawah mata ni aku garu.



Kesimpulannya, baru aku tahu, aku tak leh makan ikan selayang. eh, ke aku buat cerita ni. Oke, bai. Panjang tak entry ni. Aku rajin cikit.



Blog aku takda kepala. On the way nak macukkan kepala. Macam hantu pulak @-@

Thursday, November 25, 2010

Hutang wajib bayar


Jawab hutang tag dari banyak blogger. Ni jer yang mampu aku jawab malam ni. Tengs cik Shabah. I like it bebeh!

1. Apa benda paling penting dalam hidup korang?
Familiku, agama, maruah dan kawan. Money also. Sebab takda duit pun macam tak bahagia.


2. Benda terakhir yang korang beli guna duit korang?

Headphone baik punyer. Costs me Rm38. Mahal ke tak? Ini untuk memenuhi obsessions aku yang suke mendengar lagu dan tengok movies.


3. Dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?

Kalau boleh di rumah Tok Mek sebab macam semua majlis buat kat situ. Start dari Mommy ke Aishu (uncle) (yekew)

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?

Aah. Aku bercinta dengan citacita aku (cheh, ayat poyo. Malu nak cakap, single)


5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

Selagi mampu lah. Kalau dah menyampah,aku tido jer. Pastu bercinta balik.


6. Di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?

Dalam perpustakaan, kelas, bilik.


7. Novel/buku/majalah terakhir dibeli?

Mastika November agaknye.


8. Apakah nama penuh korang?

Al Raqibah binti Rashdi. Ada macam rupa orang middle east tak aku punyer nama?


9. Antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?

Daddy sensangat. Aku kalau boleh nak tido bawah ketiak daddy macam dulu.

10. Namakan orang yang betul² korang nak jumpa dalam hidup korang?
Nak jumpa Justin Bieber kot. Sebab aku da tangkap leleh masa dia nyanyi lagu birthday kat sorang budak ni dekat youtube. Aku nak JB sings for me!


11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?

Kadang kadang. Kalau kat hostel, aku memang basuh sendiri gune mesin.


12. Dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?

I really want to go to 4 seasons place macam Usa. NY. Da lama tu aku mau pi. Tak tau pun apa yang menarik, it’s that ,I just want to go there. Cheh. New York bebeh!

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?

I like kissing. Muahaha.


14. Beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag?

1. One of my blogger friends,

2. Blog dia wana green green gitueww. Comel

3. Selalu lawat shoutbox and komen blog aku. Go visit her blog!!

15. Lima benda yang paling disayangi dalam hidup anda?

1. Pinky (teddy bear pink Mommy kasi (6 years old already))

2. Kasut kasut Daddy kasi (buruk macam mana pun tak leh buang),

3. Henphone (dah outdated pun tetap sayang (takda duit nak tukar)

4. My new laptop (baru mesti sayang, cube yang buruk?)

5. Csl broadband (aku tak leh blogwalking takda ni tau)


16. Lagu yang paling anda suka dan selalu dengar?

Lagu yang paling suke dengar is ‘Wish Ur My Love’, Ost Boys Over Flower Korean Version. Best sangat. Sebab kadang kadang leh jadi jiwang. Kuikui. Okey,ni lagu korea walopon tajuk mat salleh, aku tak paham sangat lirik. Bunyi jer sedap.


17. Bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?

10 Ogos 1990. Tahun lepas tak ingat lah. Tahun ni, ingat kot. Makan bluberi cis kek, ngan kawan kawan. Tapi yang pastinye, dah dekat 3 tahun aku tak sambut dengan my family. (T0T)


18. 5 rakan yang korang nak tag.

Miss Sya

Evanna

Ateyn Bella

Mia Blopp

Hanis Ayuni


Jawab jangan tak jawab. ^^

Nuffnang, I LOVE U



Akhirnya, yeyes, Hehehe. Sayang sangat kat Nuffnang, minggu ni, earning naik agak banyak dari biasa. Dulu nombor SA sekarang BELAS. And it is weird sebab aku pun baru jer aktif kan sebab cuti korban. Aku pun tak tahu kenapa. Yey, aku nak wat tarian salsa, tango mambo dan sebagainyer.

Akhirnya usaha lima bulan guwe berhasil banget. Tengs ALLAH. Alhamdulillah

Da boleh cashout bebeh. Tapi aku nak tunggu manyak sikit.

Kawan kawan. Tengs lawat belog aku ni. Tengs komen belog aku. I love you guys. Ni aku nak melogwoking. Internet pun macam laju jer.

Wednesday, November 24, 2010

Sape kentot ni?



Hehe. Celamat tengahari. Kihkih. Aku pun belom mandi. Tapi tetap bersemangat giler nak main game Cooking Academy aku donload dari blogger ni. Hehe. Shok kot.

Nak citer sal kentot. ada orang nak cakap aku camni

Qib pengotoqqqq,
Euwww qib, rosak lunch akuuuuu

Suka ati laa.Wei, kentot jer pun. Macam la ko tak penah kentot kan. Lelebih pompuan lar. Kentot sikit, mula lah berubah muke, kalau lelaki kentot macam askar tengah membedil musuh, buley pulak ketawa macam tengah tengok lawak dalam Just Laugh.

Pastu kan, sejak dok kat umah nenek aku macam orang dapat perlindungan sebab rumah terbakar ngan kazen kazen, ramai gitueww.
Contoh kalau time time sedap dok tengok citer kat tv ramai ramai, pastu tetibe bau busuk secara senyap tibe dan tetibe lagi semua orang wat wat interested tanya,

Eh sapa kentot busuuuuk ni

Pastu setat la adegan tuduh menuduh, pastu kalau dapat detect sapa, semua orang ketawa sepuas puasnya.

Ha, sweet kan?
Macam tu lah. Nenek aku telah berjaya melatih kami dengan kasih sayang dan cinta mendalam. World is a place for peace. Jangan lah tetibe dapat tau member sebelah kentot busuk, terus ko bertempik

Busuuk la minah ni. Kau ni makan telor busuk ke semalam??

Hehe. kan kan. Aku kalau aku kentot, tak danya aku buat senyap. Aku kasi tahu jer bia dia yang malu, bukan aku. Kuikui. Oke, ni memang tak senonoh.


Have a nice day.

ps blogwalking kalau sempat


Tuesday, November 23, 2010

DO U MISS ME

Tengok lar muke orang bahagia dok rumah.

Me with my bro and kazens.
Location: Tok Mek's house


WALAU.
HARI HARI MAIN PS2, TENGOK SINETRON CAHAYA PLUS CINTA KIRANA

AKU
Bukan sengaja tak nak update belog. Rasa bersalah jer kan.
Lelagi rasa bersalah biler tak blogwalking.
Dah la BE banyak lari walopon masih lagi naik. Alhamdulillah. Woot woot.
Aku singgah belog aku sempat jer.
Only to drop comment, satu atau dua jer. Tak sempat nak komen / selak selak entry dulu.
Em, rindu aku tak? Hehehe.
I know, u missed me. ^^
Sumimasen

Dan sorry kepada yang baru follow aku. ill try my best tonite following u back, though i know it's hard, looking at the bad internet connection i have here.

Oke. tengs.

PS: TAJUK MESTI CAP LOCKS. hikhik ^^

Hi

Bye :)

Thursday, November 18, 2010

Salam Aidil adha.

kawan kawan bloggers. salam hari raya. ada masa aku blogwalking. sapa yang follow. tengs. Aku akan follow balik. TengQue. still in mood raya. Keep my blog alive.

pleash letak link di shoutbox.....!~


xoxo

Tuesday, November 16, 2010

Yeye, jom kitew nyanyi yew


Jum jum. Rasa terpeleok semua bibir dan gusi aku. Hehe. Suke nyer. Hari ni aku balik kelantan. ada kah dua jam lebih lagi sebelum naik bas. Dan jer kan nak blogwalking. Hehe. Yey, lapo lar(tetibe *). Tak da makanan nak makan.

Kui kui. Tapi balik rumah ni, aku usaha untuk lose some weight. Give me more bebeyh! Da cop sorang personal trainer dah dalam rumah ni. Onnie aku. Yer lah kalau jadi.

Lagu pilihan minggu ni ialah My Girl, lagu ala ala karaoke tu. Ala ala acapela gituewww. Moh moh. Aku letak mp3 campur ngan lirik.


Please click me.


I've got sunshine
On a cloudy day.
When it's cold outside,
I've got the month of May.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl. (My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl. (My girl)

I've got so much honey
The bees envy me.
I've got a sweeter songThan the birds in the trees.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl. (My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl. (My girl)

Ooooh, Hoooo.

Hey, hey, hey.
Hey, hey, hey.

I don't need no money,
Fortune or fame.
I've got all the riches, baby,
One man can claim.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl. (My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl. (My girl)

Talkin' bout my girl.
I've got sushine on cloudy day
With my girl.
I've even got the month of MayWith my girl


Seriyes. it'll be fun. Klik tau. mp3 pink pink tuew

Monday, November 15, 2010

Mama's Contest



Hehe. Sekali lagi dalam Kontest ala ala pink. Jemput jemput join. Lambat gi nak expired ni. Laki pun kalau nak buleh masuk. (-____-)
Kuikui.

Ni dianjurkan oleh MamaGee, penggemar english style. kalau masuk blog dia rasa tenang jer macam ala ala dok English country macam England gitueww.
Dah lag belog wana pink polka polka gituew, oh, lagi lah membuatkan aku menarikkan diri dan tangan aku untuk menjoin kontest.

Contest nye ialah....


Soka nyer dapat join. Haha, aku tahu Aisha Inani mesti menyampah tahap gaban because i know how much she hates pink. Tapi baca lah entry ni Aisha wei. Rock rock jugak!

Oke, pic ni, aku baru jer capture tadi, lepas habis exam PJ. Baju kaler gangsa, so tak match, nak amek baju lain dah tak kuasa because semua da pack.



NI antara koleksi barang pink saya di sini (hostel)



Ada, teddy, bantal, speaker (mini), botol air, selipar bilik, bag, clutch, pencil box, dan sarung fon. Aku tak masukkan lah koleksi baju. Barang barang ni adalah barang barang yang belom dipack lagi. Malam ni la yoo packing semua. Stay up stay up.

Pink tak, pink tak. Oke, euww.. Up close sikit muke comey tu

P/s: pic kabur sebab senja. Mana orang buley amek pic taim senja. (--_--")

Harap harap ada rezeki menang. Hadiah buley tahan mengancam.

Info lanjut pasal kontest, klik sini


Ayat extra;

Pink itu aku.

I want my family members to die!





Oh oh oh. Ni mukan aku munyer. Ni lawak yang aku jumpa sangat bengong.. Hikhik. Just read your self.

Please komen if u find this funny.


Asri berasa lapar lalu dia pergi ke sebuah restoran untuk makan tengahari..Tiba2 dia ternampak kawan nya duduk minum seorang diri, keadaan nya agak bercelaru seperti tidak terusus... lalu dia pun menyapa kawannya itu...

Asri: Eh..yusof... Kenapa ko ni... nampak sedih je..teruk keadaan ko..cam frust jer..putus cinta ke..cerita la aku nak dengar..mana tau aku boleh tolong.

Perlahan Yusof memandang... lalu mengeleng mengatakan bukan dia putus cinta..lalu dia mula cerita masalah yang menimpa nya

Yusof: Bulan May lepas..mak aku meninggal..tinggalkan aku wang sebanyak RM10,000...

Asri: Aku ucapkan tahziah pada ko..sbar la ye...

Yusof: Bulan Jun yang lepas pulak... ayah aku pulak meninggal... dia wasiatkan aku wang sebanyak RM50,000...

Air mata Yusof mengalir ke pipi nya ..di kesat nya pelahan..Asri menenangkan sabahat nya itu..

Asri: Sungguh pilu..ibu bapa meninggal dalam masa yang singkat... patutla ko begini rupa... byk2 la berdoa semoga roh nya di cucuri rahmat...

Yusof: Bln lepas pulak... Mak cik sedara aku yang menjaga aku pula meninggal..die meninggalkan aku wang sebanyak RM15,000...

Lalu yusof mula meraung ... kaget seketika Asri di buat nya... Yusof diam seketika dan menyambung cerita nya... Yusof: Sekarang... takde sorang pun yang meninggal..Huawaaaaaaaaaaaaaaaa...

XOXO,

6HOURS




Aku ada masa 6 jam lagi sebelum exam. Aku percaya pada ALLAH, kira biar dia aturkan segala nya. Aku dah berusaha walopon manyak giler aku tak ingat. Harap kebolehan aku menggoreng mampu menyelamatkan aku kali ni. Crossing fingers wacakaplu.

Ni last paper. Untuk sem ni. Pasni boleh terus packing because i amm comin home babeyh!
(-___-)

Packing, loker dah kemas, barang macam portfolio jer yang belum usik. There would be tons of work to do. Series. Tapi im good at packing. Kawan aku cakap. Sebab aku very pantas dan tangkas gituewww.

Oke, please wish me luck. Harap aku tak blank dalam exam. AMIN. Adios amigos

Sunday, November 14, 2010

Wishlist

Sebab duit dalam bank susut dan aku tahap panik dah sebab pikir pikir balik, langsai tak hutang aku dengan ASB, 300 bulan bulan, sebab duit dalam bank pun tak lepas 300. (-_-")

Benda yang memang kompem aku takkan dapat dalam masa terdekat ni yang aku boleh letak dalam wishlist are:


Sebijik kereta comelmolek


Oh comel nyer kan. Pink gituw. Em, walopon dah masuk dua tahun aku da dapat lesen keter. Hatta, dah hapus dah 'P' tu, masih lagi aku dikategorikan macam tak tahu apa apa pasal takut sangat and aku sebenarnya da lupe semua. Mana satu clutch, break, gear. Wakaka.

Seekor anak patung Baby Alive


Aku nak nak ni. Hehe. Walopon umo dah masuk 20 tahun dan kalau ikot kalendar hijrah masih lagi 20, aku tak kira, aku nak gak. Ohmygoat, comel nyer. Dah lah buley berkatakata, buleh weewee(tencing), buleh makan, buley merengek. Tak ke perfect? Sebab kalau cakap nak anak sorang dekat mummy, sah sah kena bagi pelempang sedas.

Sepasang kasut sukan


Sebab kes pergi Yan, kasut pink dulu terselam dalam selut, terus aku buang dan bergantung kasut lain yang haus tapaknya, aku memang desperate sangat nakkan satu kasut baru. Barulah semangat gua nak joging kat padang petang petang.


New mobile


Em, kalau ikot tahun ni, dah masuk dua tahun dah aku pakai Sony Erricson W850i ni. Sayang tetap sayang, sebab feature dia memang memenuhi nafsu aku yang suka dengar lagu. W tu kira walkman lah. Sony kan memang pro bab bab walkman ni. Tapi nak jugak terai hempon baru. Hehe, gedik sikit. Kalau boleh wana pink lagi lah masyuk sebab macam dah la tak uptodate, sebab orang dah guna lagi masyuk and jarang tau jumpa hempon W850i lagi sekarang ni. (sorry daddy, bukan nak demand)

Strawberry cheese kek seminggu sekali


Ni lah superb masyuk. Napa sedap sangat buah setrobery. Campur rasa ceis masam masam. Kalau lah aku boleh order dari CekmekzueOnline, tiap tiap minggu memang masyuk. Sebab per cake dekat 70 ringgit. Kalau sebulan dekat 350. Habes aku punyer elaun sebulan. Em.


Ps: aku nak habiskan list melawat

Kawaii's Gadget Contest


Haha, akhirnya, telah berjaya memasukkan diri sendiri dalam kontes yang di anjurkan Mommy Pinky. Sebab ada nama Pink, terus tertawan hati rasa nak join. Lebih lebih lagu hadiah yang diofferkan sangat mengancam dan menawan hati! Ada Mp3 mashimaro wana Pink! Awww.

Hehe, Untuk entry ni, aku kena pilih satu lagu yang paling tangkap leleh hati aku lah. Lagu yang paling aku suke ialah When I look at you, oleh Miley Cyrus. Sapa tak kenal, mesti kenal minah citer femes Hannah Montana. Sedap woo lagu ni.

Sila kelik butang tigasegi untuk dengar lagu.

Main reason aku amek lagu ni because lagu ni, berkisarkan tentang kasih sayang. It can be love between married couple, keluarga dan etc. Tapi, dari hati aku yang jujur, aku gambarkan lagu ni adalah antara Mummy and daddy and aku.

Ayat paling aku suke dari lagu ni ialah:

Yeah, when my world is falling apart

When there's no light to break up the dark

That's when I, I, I look at you

When the waves are flooding the shore

And I can't find my way home anymore

That's when I, I, I look at you

Kira macam mana sekalipun ko salah ker, apa ker, parents tetap maafkan kan ko. Dan, it is certainly a yes.

Full lyric; (sing-a-long)

"When I Look At You"

Everybody needs inspiration
Everybody needs a soul
A beautiful melody
When the nights are long

'cause there is no guarantee
That this life is easy

Yea when my world is falling apart
When there's no light
To break up the dark
That's when I
I look at you

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home any more
That's when I
I look at you

When I look at you
I see forgiveness
I see the truth
You love me for who I am
Like the stars hold the moon
Right there where they belong
And I know I'm not alone

Yeah when my world is falling apart
When there's no light
To break up the dark
That's when I
I look at you

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home any more
That's when I
I look at you

You appear just like a dream to me
Just like kaleidoscope colors that cover me
All I need
Every breath that I breathe
Don't you know you're beautiful
Yeah yeah

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home any more
That's when I
I look at you

I look at you
Yeah
Whoa-oh
You appear just like a dream to me



[Thanks to Camila for these lyrics]
[Thanks to Amber, morgan wade, Annie for correcting these lyrics]

saya tag;

Hanis Ayuni

Evanna

Permaisuri Hati

Jawab yer. oh, Syarat kontes buleh tengok sini

Entry Best!