Friday, December 31, 2010

Thanks Aliza

Hype. Aku terima award lagi. Dari Aliza. Jarang sebenornya aku dapat award. Nak wat cemane, orang bukan ingat sangat kat aku pung.

Ni la rupa bentok award nya.
Nanti aku simpan. Tapi sekarang takda shelf lagi untuk award. Nanti la den rajin, aku buat la satu yang gerak gerak gituew.


Haha. Aku jadi the best follower. Antara lah. Sebab cik Aliza ni tag ramai orang. Agaknya dia tengok aku ni rajin singgah sebab tu aku ni best. Kyaa~ Perasan pulak. Haha.

Ni soklan kena jawab sempena penerimaan watikah award ni.

1~ Ucapan

Em, tengs sebab sudi bagi saya award. Buat susah susah ajo. Tapi sebenarnya memberi ku idea nak update belog (-_-')

2~Berikan 4 ciri lelaki idaman

Haha. Soklan geli sikit. Tapi kalau aku diberi kuasa memilih la aku nak yang jenis lawak jer memanjang. Kena la ngan aku yang jenis buat lawak. Ada masa free buley la jugak bertukar tukar lawak bodoh antara kami.

Aku nak jenis yang senyap jer. Bukan yang bisu. Nak jenis tak bercakap banyak. Aku ni gile kentang kuat bercakap. Kan tambah sorang lagi kuat bercakap, naik stress aku

Aku nak yang jenis tinggi. Haha. Ni memang dalam kuarga aku adik adik laki semua nau tinggi. Pompuan jer rendah. Kalau dapat lelaki idaman rendah, kan naya pulak kena paku ngan adik adik aku.

Aku nak jugak yang jenis manyakkkkkkkk DUIIT!! Muahaha.

Ok, habis. Next Question!!

3~Berikan 1 tips mengekalkan hubungan dengan pasangan

Saling percaya, bertolak ansor dan jangan mudah cemburu (cheh, geli sendiri, pfft)

4~Pernah anda terjumpa doa pendekat jodoh atau putus cinta

Em, belom pernah, kerna belom pernah mencari. Tengok ar, kalau umor 30 tak kawen gi, aku try search ar dekat google.

5~Letakkan 10 link dan beritahu mereka bahawa mereka telah memenangi award ini

Oke, this 10 award winners are:


Amek ar sapa sapa follow blog ni pun boley!

SILENT Hill


Tengahari sejok macam pagi ni kami buley lagi main game Silent Hill ; Shattered Memories. Haha. Poyo. Mood ber Ps-2. Enjoy selagi terbuley. Lepas semayang Jumaat baru aku belog walking (cheh macam aku jer yang pi semayang jumaat)

K, see U.

Thursday, December 30, 2010

Feeling oversea

Hidung basah macam kucing >< (tomei tak??)

Banjir ni (tengah/ now happening) di rumah nenek aku. Dekat seminggu lebih. Hari hari banjir. Sejok, macam dekat obesis.

Heh. Nak mandi pun tak jadi. Teros jadi macam orang JEPUN. Nasib masa hembus nafas tu tak keluar asap jer. Malam malam feeling terus macam tido kat bilik hotel di CAMERON highland.

Sejok. Tak berpeloh. Pendek kata, dalam seminggu ni tak pernah ar berpeloh. Kecuali atas idong. Aku ni ada jenis idong kucing. Basah jer. Asal panas sikit basah. Tsk.

Haha. Aku kat sini macam dah stranded dah. Tak leh pi mana mana. Aku balik 1/1. Yuhuu! Tiket berjaya ku dapati!!

Ok, bye

Feeling oversea

Ni tengok bukti banjir di rumah nenek aku. Dekat seminggu lebih. Hari hari banjir. Sejok, macam dekat obesis.

Heh. Nak mandi pun tak jadi. Teros jadi macam orang JEPUN. Nasib masa hembus nafas tu tak keluar asap jer. Malam malam feeling terus macam tido kat bilik hotel di CAMERON highland.

Sejok. Tak berpeloh. Pendek kata, dalam seminggu ni tak pernah ar berpeloh. Kecuali atas idong. Aku ni ada jenis idong kucing. Basah jer. Asal panas sikit basah. Tsk.

K, layan picta. Haha. Aku kat sini macam dah stranded dah. Tak leh pi mana mana.

Asal bola jer GADUH


Haha. Salam. Calam tengahari. Eh, semalam MALAYSIA menang. Hah. Suke sangat kot. Walopon memule aku tak berapa nak faham kenapa Malaysia ni menang, Sebab masa match semalam MALAYSIA-INDONESIA (1-2), so aku pun kekompiusan nak kato kito ni dah tersalah umum pemenang ke apo. Mak aih, rupe rupenya memang betoi menang tambah jumlah goal masa match MALAYSIA menang (3-0). Haha. So jadi (4-2). Betoi la tu kan?

Oke, ni. Dengan sikap malaysian, kepatriotikan aku ni nak tego sikit. Masa MALAYSIA menang (3-0) pun Indon gado gak ngan MALAYSIA. Cakap pongpong yang MALAYSIA Ni jampi la, tarok laser la. Pastu kita pulak dok cakap yang INDONESIA ni pulak guna dukun.

Weh, wathehal la kan. Napa nak menfitnah ni. Ado ko nampak masa MU menang, Chelsea nak fitnah MU guna pawang dukun semua. Takda kan?

Ni lah mentaliti kita. Bukan apa, Orang indon tu dah macam macam dah dok kutuk kite. Dah la guna nama

MALAYSUCKS

MALAYSHIT

Tak ke rasa sedih?? Tsk. Dok berjiran, tapi macam dok berlawan dengan KOMUNIS.

Pasal goalie kita (FAHMI) tu pun orang dok begado. Aiyok. Tsk. Open mind la. Haha. Berebut secara berkasih sayang takpa , ni dok kutuk kutuk pulak FAHMI ni. Nak baca klik sini. Haha, Em, FAHMI tu orang. Mana boleh nak berbini 87000 orang. Muahaha.

Ah, malas ar layan. Tapi aku totap enjoy MALAYSIA menang! Hip Hip Hurey! Indonesia kena tabah menghadapi kekalahan! Kita kan saudara. Echeh.


Have a nice day !!


Ps Baru aku tahu maktab aku cuti hari AHAD ni.

Sedar sedarlah. FAHMI tu da ada awek

Haha. Salam. Calam tengahari. Eh, sema

RAINBOW



Pelangi kadang kadang menjadikan hidup kite kembali bersemangat selepas hujan. Orang kata, susah dahulu senang kemudian.

Aku mengaku, berat hati aku nak balik maktab semula. Most of all, 3 tahun lagi nak habis program ijazah ni. Macam gila pulak kalau pikir banyak banyak kali. Satu jer yang aku buley cakap kat diri aku, every end of the semester, aku mesti cakap sorang sorang, SABAR hati, sabar! Tak lama da tu..

Jom layan picta pelangi kiut miut. Em, comel sangat. Bersemangat terus nak hadapi tahun 2010!! Bukan pelangi tapi objek yang diberi sentuhan warna pelangi. Gojes!

--------------------


Yummeyh! Every bite, every flava!!


Tenang. Tak serabut! Indeed, magnificiento!!


Aku awal awal da cop yang wana PINK tu. Eh, comel sangapp ar!



Kesian doggy, ni kena animal abuse ni!!


Cookies! Nampak macam sedap jer.



Aiskrim paddle pop! Magic. Aku suke giler aiskrim ni. MURAH, CEDAP!


Kucing pelangi, haiwan eksotik. Mesti bulu dia bau macam macam. Ada strobery, ada lime, ada grape. Em, cedap pelokk! HAHA

LAST BUT NOT LEAST


Have ur life path colored with rainbow, so hidup ko akan sentiasa menyeronokkan. Bak kata orang, macam macdam ado. Ada pahit ada manis!

---------------------------------------------------------

Ps| 2011, akan ku sambut ko dengan tenang!

Wednesday, December 29, 2010

Bom Atom dilepaskan

Waa.. Salam. Sedih weh. Esok dah aku balik maktab. Pelis, Allah, make this whole day seem to be a bit longer. AMIN

Aku cinta dia maa
Aku sayang dia maa
Yang sedang sedang saja
Wah, lagu emo ke lagu romen ni. SADIS NYE hari ni!!

SMILE FOR THE LAST TIME

fuckyeahselenita:  Favorite Selena Photos of 2010 | #2


Baru update TUTORIAL| Letak LIKE button facebook! Nak gune, klik sini!

Bom Atom dilepaskan

Waa.. Salam. Sedih weh. Esok dah aku balik maktab.

Pelis, Allah, make this whole day seems to be a bit longer. AMIN.


Banana Obsessed


Calam pagi.
Wah. Awal nyer kan. Pagi ni, mungkin pagi terakhir aku akan merasa gembira dok KELANTAN. Kamis pagi ni komfem aku akan rasa sedih memanjang KALAU aku punya tiket ke Kedah tak dapat tukar dari 30 Disember (nyesal beli awal-awal), ke 1 januari.

Hem. Cadang nak buat jempot jempot/cekodok pisang. Lah pagi Rabu ni. Eh, pisang??

Oh mai gooood, aku sangat suka pisang OK.
Aku pun tak tahu. Maybe sebab lepas tengok citer Phil Bi Dil Hey Hindustani, yang SHAHRUKHKHAN belakon tu. Em, dah la watak SRK dok gilakan pisang, aku ni pun terjadi gile sama.

Kalau kat Kedah, asal ada duit lebih (aku hidup kat sana kais pagi kais petang), mesti usha kedai jual kuih, mesti terintai intai goreng pisang. Tak goreng pisang mesti rasa nak lepat pisang. Masyaallah. Sedap nyer. Dia ni tak macam buah local lain. Aku takda la tercari cari ubi ker, Durian ker, rambutan ker. (-_-")




Kalau kat KELANTAN pulak, mesti-asal jer ada pisang mesti rasa nak buat cekodok pisang. Ha, meh aku nak kongsi resepi cekodok pisang yang asik buat aku terbayang bayang.

Aku tak letak measure ni, ko pakat pandai pandai la, according jumlah buah pisang korang.

Bahan bahan:

~Pisang
~Gula
~Garam (secubit)
~Tepong gandom
~Mentega

Cara cara:

~Hancurkan pisang, guna la masher ke, macam beger presser tu.

~Pastu, letak gula, as much as it is needed, according to pisang lah.

~Letak sikit mentega.

~Letak sesudu kecil garam.

~Pastu letak tepong dalam adunan pisang. Masukkan sampai dah sebati but make sure, adunan tak terlalu pekat. Kena lembik lembik sikit so that, masa ko goreng, cekodok masih lembik lembik gituew.

~Goreng, angkat, MAKAN panas panas.


Done.


P.s: Aku tau ramai dah tahu. Mesti ada cakap, eleh, resipi cekodok pun nak cakap.
Tapi i like to share something aku suke. HAHAHA. Nak gune gune. Tak nak gune takpa.

Tuesday, December 28, 2010

Sejarah BARBIE



Celamat petang. Awak semua.. Tengah tengok citer PUTERA KATAK ke? Aku tak tengok. Menci giler aku ngan citer tu. Entah la. Salah satu sebab aku tak kompem katak yang wana hijo tu katak betoi ke katak mainan. Tu yang rasa geli jer dok tengok Nora Danish dok pegang pegang sambil dok gosok belai katak tu dalam citer tu.

Toksah riso sal putera katak. Meh nak sharing cikit sal BARBIE. Anyone here knows what is BARBIE? Well, pff. Semua orang tau kot barbie tu menda. Aku dulu pun penah ada sekoq. Original barbie yang bukan badan plastik made in china. Ni complete set dengan dua pasang baju and seekor kucing. Wah. Aku dulu mana tau erti comel nyer barbie ni. Habis satu badan aku conteng dengan pen.

Tu pun dah menunjukkan kebrutalan aku zaman aku masih belom matang. Sekarang apatah lagi. Taiko brutal.

Eh, meh nak story origin BARBIE ni.


~Barbie ni asal di asaskan oleh Ruth Handler bersama Mattel (syarikat Ruth bersama SUAMI)

~Barbie ni diinspiredkan daripada anak RUTH sendiri iaitu Big Barbie aka BARBARA

~Memula sebab Ruth rasa sedih tengok anak dia ni dok main anak patong kertas

~So, after balik dari Europe, baru lah bermula era barbie ni lepas RUTH bawak balik anak patong Lily sebagai model contoh untuk create BARBIE.

~Barbie direlease pada tahun 1959 dan memang top sangat la dengan jualan sebanyak 351k dolls harga 3 dollar sekor

~Pastu sampai hari ni, BARBIE masih mendominasi jualan mainan paling laris di dunia dengan jualan melebihi 1 billion babyyyyy!!

~Every satu minit. TIGA barbies dijual. Wah. Memang manyakkk.

Tu jer serba sedikit aku boleh kongsi kan disini. CHEH (T0T)
So, meh layan cikit picta barbie!!




Ni antara rupa BARBIE awal awal dulu. Macam huduh tak cantik giler kan.



This is the most expensive barbie. Maybe sebab rantai kat leher dia tu.



Ni anak patong keluaran edisi VET. Haha, aku tengok video dia dekat youtube memang lawak giler koz anjing beso tu boleh makan dan poopoo. So, lepas dia poopoo, dia makan poo dia. Pastu poopoo balik. Macam tu lar.





Barbie edisi LADY GAGA bad romance. LARIKS!!!

Nanti aku try singgah.




VITAMIN jiwa


Tengahari. Hai tawan tawan. Meh nak kongsi sikit. I found out some good quotes yang best best on the internet basically revolving around you.

Quotes mostly macam jenis motivating and inspiring sangat la membantu nak lift up kan sikit spirit. Macam aku la yang jenis selalu down ni, pastu kuat giler stress, pastu orang gelar pemikir masalah dunia, quotes main peranan dalam diri aku. Dulu aku paling suke quote:

Hidup ni seperti roda. Once u are up, then u will be going down someday, somehow.

Tsk. Ajar aku banyak benda tu. Tak semestinya aku sentiasa gumbira. Kadang kadang kita kena nangis gak. Betoi kan???

Nah, cikit.

Have fun reading

“Sometimes, I wish I could go back to the days when I was six and my biggest problem was what kind of dress to put on Barbie or whether I had enough legos to build a fort.”

Betoi kan. Kadang kadang rasa jer nak balik semula ke zaman lampau. Senang toksah nak piker piker masalah dunio ni.

"One of the most wonderful things about life is that there's always so much more to know, so much more to discover."

Ni pon betoi gak. You’ll learn new things everyday. Hidup ni kena sentiasa menerima untuk learn and dikasi learn oleh orang lain. Jangan tentibe orang nak bagi idea ker, nak tunjok ajar ker, kau tetibe naik darah, naik minyak syok sendiri pandai sendiri kan.

"A calm and peaceful mind is a very important factor in good health."

Ni salah satu azam aku tahun 2011. Aku dah tak mo dah stress. Rambut pun banyak jer gugur. Lama lama boleh botak kepala oden ni.

Last but not least,


Selamat makan tengahari. Hari ni turn aku masak. Sapa nak jamu mai lar. Hahaha

Monday, December 27, 2010

You are so KAWAII



Salam. Tawan tawan. Meh nak cerita cikit. Semalam aku pi pasar malam kan, Aku jalan konfiden pandang bawah jer, lagak macam ustazah teralim. Dalam crowd ramai ni weh. Orang lalu sebelah dari tepi tu ke sinun ke sinin ke, aku wat donno jer. Akak aku ikot dari belakang. Tentibe akak aku cuit aku sambil cakap,

EE, tu bukan cikgu X engko ker tu?


Aku terkejot bukan tahap berok dah, ni da tahap separuh gorila, separoh godzilla!

Wah, aku pandang belakang, teros berbunga bunga nebes atiku kerana memang tak salah lagi tu memang cikgu X yang aku tahap giler syoksorangsorang zaman sekolah dulu. HENSEM.

Oke, lupakan sal cikgu X. Habis da citer pasal semalam. Aku bukan nak citer pasal PASAR malam. Ni nak citer sikit tentang lelaki hensem yang baru aku discovered dua hari lepas!!!

Teppei Koike! Bukan Tapai Koko yer tawan tawan..

Aku tengok dari citer LOVELY COMPLEX. Teppei ni hensem comel kawaiiii sangat. Geram sih. Dengan pendek tinggi 159 cm ,memang tak dinafikan Jensen Ackles yang memang comel pun boleh kalah do.

Nah, tengok muka mamat ni. Korang rasa comel ker tak? Ngan mata yang memang tak sipit, hidung mancung macam pencil pilot shaker, memang nampak bukan macam JAPANESE pun kannnn??


Tengok ar. Kecomelan dia. Eh, mata tu sipit ker tak eh?




Ni scene dari citer LOVELY COMPLEX. Nak citer, roger roger aku, HAHAHA


Comel lima puluh kali!





Alolo, tomei malu malu.

K,dah dah la. Kalau nak tengok banyak gi, search jer gune keyword Teppei Koike.
Aku tukar bekgraun. Hehe. Malas gune yang dulu. Amacam yang ni? ADA OKAY KA?

Sunday, December 26, 2010

New HAIR


Just had a hair cut.
Rambut aku dulu yang macam Oprah Winfrey dah macam Angelina Jolie dah. HEE. Tengs akak. I hope ko akan jadi profesional hair stylist apart from an accountant.

Saturday, December 25, 2010

JELES dow

Salam. Camat tengahari kawan kawan. Hehe. Tengs kepada follower #360. Aku akan follow back. Tapi yang tak syok ramai gak yang follow aku takdak tinggal link. Susah do.

Em, ekceli, ngah sedih ni. 4 hari lagi then ill be in Kedah. Aisyoo. Ops, luper lak. Hari ni Krismas Day. Hehe. Baru jer lepas tengok citer barbie krismas carol tadi. Syok kot. Barbie kali ni sepoil sebab tak pakai baju wana pink. Pakai wana biru. Kalau wana pink kan baguis. Sejok gak mata nak menengok barbie.

So, sapa yang sambut krismas, merry kerismas la. Aku pun suker sebenarnya krismas ni. Ops, aku suke sebab banyak citer bes. Aku takdak maksud secara rohaniah la. Kira, entertainment kalau masa krismas ni kan, macam banyak citer menarik revolving krismas. Alah, macam raya lah jugak. Tapi raya is still the besttttt.

Ni, nak cakap pasal jeles, hasad dengki semua ada. Dengki ngan kawan kawan yang dok negara 4 musims kan. Em, depa bes la, masa krismas jer leh jer main salji. Kite, masa krismas dok lam rumah ngan matahari panas. Eh, aku bersyukur, aku bersyukur panas ni la wat aku sehat kan.

Panas yang membakar, panas yang memberi kehangatan. cheh. (-___-)

Tapi, nak try gak pegang salji. Sebab ada orang cakap salji baunyer manyak musuk. Aku nak tau gak busuk macam mana, macam stokin busuk ker apa. Tapi napa orang pegang sambil baling baling macam nak bagitau dunia salji ni bau macam seterobery??

Pastu apa kehel kalau aku pi kikis ais dalam peti sejok frozen section kalau nak bau ais yang konon konon macam salji tapi bau hanyir ikan. Sah sah busuk. Orang cakap eksperimen failed.


Ah, tak kira, nak kumpul gak duit, sebulan RM20, kalau setahun dah dapat RM240. Kalau 3 tahun baru RM 720. Em, kurang kurang 10 tahun la baru aku boleh pi obesis main salji (T-T).

Ah tak kira, nak gak pi nak gak nak gak.

Ps.. entry SUPER panjanggg

Friday, December 24, 2010

Adik berjaya!

Muke dirahsiakan, sebab ensem sangat


Wah. Salam. Hai kawan kawan. Sorry. Semalam tak online langsom. Biasalah. Dok berdebar sebab result PMR adek kua. Haha. Nebes tak sah cakap.
Sampai termimpi mimpi aku..

Adik aku yang nakal tak hinggat. Klik sini

Semalam, aku ni nebes sampai jantong dok rasa asik dup dap dup dap. Em. Aku asal jer jumpa dia, mesti cakap camni

Mad, doa banyak banyak tauuuu

Dia selamber berok jer cakap camni

Tak yah risoo. Mad dapat punyer, 8A tu

Aku naik darah jer. Sebab dia ni riak kan.

Yer la. Riak la. Kalau ko tak dapat aku nak gelak sampai tercirit!!!

Ha, teror tak ayat aku. MEMANG kalau aku gado ngan adik badik, ayat ayat macam dalam army jer aku guner. HAHAHA

So, selepas mak pak aku ngan ADIK, AKAK aku pi sekolah tahfiz pi amek result dia, dari kol 12 tengahari sampai la pukul 5 petang takdak satu berita weh, aku ni dok pikiaq dah. Mad ni takdak satu A pun ka sampai senyap sunyi tak dak berita ni.

Nebes weh. Aku mimpi dia dapat 5 A jer pmr taun ni. Yerlah, dah buku tak sentoh langsung. Aku ni nasib baik tunjok sikit sikit matematik. Tak banyak, nak wat camne, asal aku soh bukak buku matematik, mesti dia lari balik rumah.

Pastu lima lebih camtu, depa balik dan cakap adik mad dapat







































7 A

HAHA. Apa yang B?? Korang mesti sangka Matematik atau Sains atau BI kan?? Adik aku teror semua tu, cuma yang tak teror nyer, KEMAHIRAN Idop. Jadi lah. B jer pun.

Buku langsung tak sentoh= 7 A TEROR LA TU

Adik berjaya!

Wah. Salam. Hai kawan kawan. Sorry. Semalam tak online langsom. Biasalah. Dok berdebar sebab result PMR adek kua. Haha. Nebes tak sah cakap.
Sampai termimpi mimpi aku..

Adik aku yang nakal tak hinggat. Klik sini

Semalam, aku ni nebes sampai jantong dok rasa asik dup dap dup dap. Em. Aku asal jer jumpa dia, mesti cakap camni

Mad, doa banyak banyak tauuuu

Dia selamber berok jer cakap camni

Tak yah risoo. Mad dapat punyer, 8A tu

Aku naik darah jer. Sebab dia ni riak kan.

Yer la. Riak la. Kalau ko tak dapat aku nak gelak sampai tercirit!!!

Ha, teror tak ayat aku. MEMANG kalau aku gado ngan adik badik, ayat ayat macam dalam army jer aku guner. HAHAHA

So, selepas mak pak aku ngan ADIK, AKAK aku pi sekolah tahfiz pi amek result dia, dari kol 12 tengahari sampai la pukul 5 petang takdak satu berita weh, aku ni dok pikiaq dah. Mad ni takdak satu A pun ka sampai senyap sunyi tak dak berita ni.

Nebes weh. Aku mimpi dia dapat 5 A jer pmr taun ni. Yerlah, dah buku tak sentoh langsung.

Adik berjaya!

Wah. Salam. Hai kawan kawan. Sorry. Semalam tak online langsom. Biasalah. Dok berdebar sebab result PMR adek kua. Haha. Nebes tak sah cakap.
Sampai termimpi mimpi aku..

Adik aku yang nakal tak hinggat. Klik sini

Semalam, aku ni nebes sampai jantong dok rasa asik dup dap dup dap. Em. Aku asal jer jumpa dia, mesti cakap camni

Mad, doa banyak banyak tauuuu

Dia selamber berok jer cakap camni

Tak yah risoo. Mad dapat punyer, 8A tu

Aku naik darah jer. Sebab dia ni riak kan.

Yer la. Riak la. Kalau ko tak dapat aku nak gelak sampai tercirit!!!

Ha, teror tak ayat aku. MEMANG kalau aku gado ngan adik badik, ayat ayat macam dalam army jer aku guner. HAHAHA

So, selepas mak pak aku ngan ADIK aku ngan AKAK aku pi sekolah tahfiz pi amek result dia, dari kol 12 tengahari sampai la pukul 5 petang takdak sa

Wednesday, December 22, 2010

8 HARI lagi sebelum dibuang NEGERI


Salam. Kawan kawan, da makan ker. Hehe. Makan tengah hari ? Sini belom makan tengahari. Ni gara gara cook tak mai rumah nenek. Mai lambat. Mommy ni, kalau dia mai selalu cepat jer. Rini, pukul 2 gituew baru mai. Pastu dengan citcat ngan mak sedara aku, em, memang lambat gitu kalau nak mengadap lunch. Tapi takpa, semua orang dah kenyang dek makan dari pagi. Kitorang memang camni.

Sekali makan, kalau kenyang, selagi terdaya skip, skip la. Kalau lapa, pandai pandai la cari pinggan pi amek nasi dalam cooker, pastu pandai pandai la suap.

Independent kan. Hem. Rindu nyer.
Belom balik kedah pun da raso rindu den kat kuargo. Em. Camne. Dalam ahli adik badik aku, aku la dibuang negeri paling jauh sekali. Adik badik aku semua sekangkang kera jer. Paling jauh pun sojam.

30 haribulan duabelas ni aku bertolak ke Kedah. Setart sem 3, tahun DUA ijazah. Yippe. Ada 3 tahun lagi. Pastu aku buley dok dekat dah ngan makpakfamili aku. Tupong kalau posting dapat DEKAT.

Ya ALLAH, kau buatlah waktu seakan akan lambat berlalu. Aku tak puas lagi nak berpisah ngan depa semua
.

AMIN.

Breakfast WITH Kfc!


Haha. Goop Mornim. Hari ni. Aku. Makan pagi dengan KFc. masyok. Cicah sos cili Thai yang masam masam manis tu. Tapi, bukan Kfc bebeno. Tapi Kfc ayam celop tepong siap sedia. Masyok. Haha. Aku la the fry man (penggoreng berjaya). Habis ayam jadi rangup keriuk kerap gituew. Da macam mami monster pulak kalau makan

Dah dua ketoi aku makan. Memang heaven betoi dok rumah nenek ni. Heaven ar sangat kalau pagi pagi asik makan macam ni jer.

Nanti aku blogwalking. Asik macam ni jer kan. Takda internet weh. Line asik putus putus. Bem bem betoi.

K. Daa

Tuesday, December 21, 2010

Jawapan TEKA TEKI

Em, salam. Aiyoo. Sejak dua menjak hujan ni,. terus line broadband buat buat bengom. Habis sepoil mood aku nak berblogwalking kan. Sebenarnya kawan kawan, Qib sedih lagi lah pasal result tu. Tak sangka bribery (rasuah) pensyarah dengan kad raya upe upenyer masih gagal memberikan aku hatta B sekalipun pada era generasi 20 an ni. Wuwuuwuw. Sedih weh.

Ps satu hal lagi, aku memang cepat melampau sangat terasa. So, kalau tetibe aku senyap,tak bercakap seploh hari, orang dah tahu la tu, aku memang tengah meroyan.

Tapi overall, aku punyer result naik la seciput 0.02. So. Ada peningkatan. Ada. Kan?

OkOk. Berbalik kepada soklan TEKA TEKI SEMALAM, jawapan yang paling tepat sekali diberi oleh cek mek molek ni.

Dia tulis camni weh

AK ada terbaca :

"Yakjuj dan Makjuj ialah nama samaran bagi satu bangsa manusia yang berasal dari keturunan Nabi Nuh, iaitu anaknya yang bernama Yafis. Dari segi fizikalnya, mereka mempunyai hidung kemek, mata sepet seperti orang Asia dan makan apa saja binatang boleh dimakan. Zulkarnain telah membina tembok bagi mengepung mereka."


So. Dari apa YANG aku baca pun memang betoi la depa ni manusia. Tsk


Ye kan, aku pun tak sangka YAKJUJ MAKJUJ ni orang. Orang weh. Dulu, aku habis dah dok imagine YAKJUJ MAKJUJ ni macam haiwan predator gituew. Rupenya salah. So, orang kata banyak membaca, luas pengetahuan.

Sejak ada buku Armagedon 2012 ni, banyak interesting facts dalam ni mostly about the END of the day. Aku nak scan pic YAKJUJ MAKJUJ dalam buku ni impossible, tak da scanner pulak rumah nenek ni. So, kalau korang interested, gugel, tanya nenek ke appa korang yang arif bab bab agama ni sangat lah digalakkan. Bukan apa, preparation weh. Tanda tanda besar dah banyak muncul ni. So, sama sama berkongsi kan baguih.


Nak baca lebih mendalam tentang YAKJUJ MAKJUJ


KLIK SINI|SINI|SINI


Share Kedit lime hinggit dari sini


Jawapan TEKA TEKI

Em, salam. Aiyoo. Sejak dua menjak hujan ni,. terus line broadband buat buat bengom. Hab

Monday, December 20, 2010

Teka teki: Apa itu YAKJUJ & MAKJUJ?


SALAM PETANG ISNIN

Nak storyy cikit ni. Semalam, masa tengah tengok citer CSI NY dekat channel AXN, aku tanya mak sedara aku,

AKU

Moktie. Nak tanya ni. Moktie tahu tak Yakjuj Makjuj tu apa benda?

Aku tanya lemah lembut macam iklan Fresh and White Beruang Kutub tu.

MOKTIE

Tak tahu... (muke nak chill jer kan)


AKU

Oke, Pilih jawapan dia. Ni talian hayat terakhir ni. Tak leh bagi klu da pasni

A- Haiwan ganas
B-Sejenis hantu paranormal
C-Dajal
D- Manusia


Moktie jawab

------ (RAHSIA)

HAaaa!!! Cuber korang pulak jawab dan pikir eh, pikir dan jawab! JAWAB jangan tak JAWAB. Aku nak uji pengetahuan korang dalam bidang agama. Cop bukan nak cakap aku ni alim, ulamah, pro semua. Tapi sharing is caring do. Aku nak tahu gak, korang rasa benda ni apa benda. Ker, memang aku sorang jer tak tahu.

Masih blogwalking and seriously, something happened sampai aku terasa so, aku ubah balik picta result aku tunjok pointer jer. Nak wat camne. Aku dapat rendah. Kalau menunjuk satu slip terus terasa macam aku ni

Eleh, setakat macam tu pun nak letak kewwww?

Em, key, salam.


Membawa hati luka,

Teka teki

Semalam, masa tengah tengok citer CSI NY dekat channel AXN, aku tanya mak sedara aku,

AKU

Moktie. Nak tanya ni. Moktie tahu tak Yakjuj Makjuj tu apa benda

MOKTIE

Tahu

AKU

Oke,

RESULT aku 3.99?



Salam.Aku tak percaya aku tak percaya. Wah happy nyer. Tapi cop cop cop. Lepas away selama setengah hari. Rindu aku tak. Amboi aku bukak komen semua cakap sedih. Haha. Yer lah kan. Aku baru jer acah nak away kan diri. Belom acah nak pi Afrika setahun. Mau nyer tak update berbulan kan??

:128:

SEBENARNYA, Aku nak cakap, aku ngat sedih weh. Serious. Em. Oke, semalam aku ada cakap pasal result kan. Actually my result turned out very much to my disappointment :face60: .

Aku expect tinggi mengalahkan burung pipit terbang di langit weh. (walau usaha aku tak tahu la pulak banyak mana aku dah berhabisan)

Aku baru jer cadang nak berlagak ngan Mommy aku weh. Serios. Pastu siap dalam mimpi lagi aku mimpi dapat slip pointer 3.73! 3.73 wa cakap lu. Da la dalam mimpi tu aku terbahak bahak dok melalak suker. ALLAH tak redha agak nyer dengan nawaitu hampes aku tu.:face63:

Tapi yang paling sure, subjek yang aku berhempas pulas tahap babeng nak dapat A, dapat weh! Aku dapat A untuk Geometry . Oh, aku sayang Dr. Lee and Miss Teoh. Ha, tengok nama lecturers aku ni. Semua cina cina wacakaplu. Orang cina kan pandai teror matematik ni :face12:.
Nak ke tengok pointer rendah aku:face10:?

Nak ke nak ker?? Malu lar. Aku tunjok. Tapi jangan gelak.

Presenting.. TaRAAAAAAAAAAAAA

Sipit sipit kan mata kalau nak clear view


:103:
Oke, mari kita buat analisis (berdasarkan result aku-aku sorang jer tahu).
  1. 1 Aku ada satu C? Aku pun tak paham. Apa kejadah sekoq C dok buat kat situ. Agaknyer, aku memang fail bab ingat tokoh tokok pendidikan macam Albert Maslow ni. Em, da dua sem aku asik dapat C ni. Apo nak jadi dengan den ni?
  2. 2 Ha, Geometry dapat A (walopon A minus). Ok, lah my hardwork paid off. Hari hari korban bangun awal do nak wat diskusi benda alah ni masa exam dulu:face54:.
  3. 3 Yang B Bs tu aku malas nak amek kira.
  4. 4 PJ aku dapat A. Wah A wah A. What? A? Ok, lempang diri sendiri. Yey, aku dapat A. PJ yang aku, em, entah lar. Macam kempompong yang tak nak pecah la kalau nak ibarat feelings aku terhadap PJ. Tapi kuasa ALLAH dapat A. ALHAMDULILLAH.
:103:

So, dengan pointer 3.36 dan pointer keseluruhan 3.46, aku rasa banyak gi benda aku kena perbaiki especially my attitude. Em. Meh petik daripada FACEBOOK aku:

Wah, macam pakar motivasi kan. Aku pegang tu aku pegang tu (add la my facebook, haha:face71:)


p/s: Will BW. HEHE, panjang tak entry ni? Entry sedih ni.
ps: gambar result ditukar kerana 'sesuatu'

Love:a1:

Sunday, December 19, 2010

AWAY


Salam. Tawan tawan blogger. Sorry, hari ni aku tak dapat nak blogwalk kemana kemana. Im currently using my sister's lappy . So, it might be impossible nak gune lama lama kan.

I am NOT having any problem with my PAKWE. Ni sebab Mommy dah awal awal pesan, i should take some time off from my PAKWE. Macam Mommy nampak sangat kan, aku ni addicted, i mean half addicted dengan internet apart from food.

So, you all will not see any comments from me for the whole day. But, please make sure tengok lar si PINKED ni. Nanti she's going to be so lonely without you guys. Haha.

So, until then.

Ni pun gara gara my exam result for the last semester is going to come out tomorrow!!! Yerp, tomorrow. I hope all my hardship will be paid off LOL.

Alah, nape tetibe kan aku speaking minah salleh ni. ENTAH, sedih kot sebab next sem da takda ENGLISH as my minor. Wuuwuwuwuw (T-T) sedih weh. Baru rasa nak belajar english teror teror gituew. Ok lah. Kalau result meletop letop macam kaki ayam kena goreng (wah, menunjukkan aku pro memasak sebab tahu kaki-ayam-meletop-masa-kena-goreng (-_-") ), aku update dengan panjang lelebor macam jalur lebar broadband haku ni ha.


Kawan kan? Sesapa yang follow aku, singgah kotak bertempik aku, nanti aku singgah sorang sorang ye.

SALAM TERAKHIR.

Saturday, December 18, 2010

Favourite Quotations

Tengahari. Hai tawan tawan. Meh nak kongsi sikit. I found out some good quotes yang best best on the internet basically revolving around you.

Quotes mostly macam jenis motivating and inspiring sangat la membantu nak lift up kan sikit spirit. Macam aku la. Dulu aku paling suke quote:


Have fun reading

“Sometimes, I wish I could go back to the days when I was six and my biggest problem was what kind of dress to put on Barbie or whether I had enough legos to build a fort.”

Betoi kan. Kadang kadang rasa jer nak balik semula ke zaman lampau. Senang toksah nak piker piker masalah dunio ni.

"One of the most wonderful things about life is that there's always so much more to know, so much more to discover."

Ni pon betoi gak. You’ll learn new things everyday.

"A calm and peaceful mind is a very important factor in good health."

Ni salah satu azam aku tahun 2011. Aku dah tak mo dah stress. Rambut pun banyak jer gugur.

Last but not least,

"Above all Life should be fun!"
"Take time for some Fun in Your Life Today!"


Credit HERE

Bouncin Babbles


I really want those. Serious macik pacik. Giler comel. Oke, memang aku da dewasa orang cakap dah sampai tahap matang. Wakaka. Tapi beberapa hari lepas aku tertengok iklan Baby Alive new version which is the Bouncin' Baby, wah bersemangat yuuuu!

Oh me goatttt. Sesungguh nyer, the baby is exactly something i would really want now. Maksud aku buat collection la. Takkan aku nak ke hulu ke hilir dok kelek benda tu. But, anyway, it so darn cute. Dengan buley cakap telho tu, pastu macam pegang crib dok terlompat lompat ala ala baby crave for attention. ohmegoat, so cute weh.




Yang kulit itam pun, cambest

Pastu, masa akak aku pi KL rituh, dia cakap harga sekor baby alive paling basic pun dah makan RM200, hem, takda kejadah aku nak amek sekoq wat pet for the time being sebab elaun pun cukup cukup nak wat makan dan hidop dekat maktab.

LET DREAM STAY AS A DREAM!


Entry Best!