Friday, January 7, 2011

Being single (PERLU KE MALU?)


Salam tengahari. Jap lagi aku jalankan misi blogwalking yang tertunggak semalam. Hehe. Em, okay berbalik tajuk di atas tadi. BEING SINGLE atau dalam kata melayu nya, menjadi sendiri; tak da boifren; takda gerlfren; takda kekasih; takda lover; dan sebagainya.

Main question is, should a single person be ashamed of herself for being single?
Paham tak? Ha, isu membuat aku terfikir sejak kena tanya oleh pensyarah aku masa awal awal sesi ice breaking. Lepas jer kenalkan diri semua pastu, dia tanya

Apa satus ? (Yelah kan, umo dah 30 20 tahun. Tapi takda lah tua mana kannnn?)

Ak geleng kepala tak terkata. Dia pun assume sendiri "oh, masih mencari la yer" Macam gitu lah. Tapi ada sorang budak kelas aku ni nak kena pelempang ketok, buley pulak dia jawab 'Dia, janda tu encik".

Tsk.

Aku ni takda la malu sangat. Em. Kalaw tak kawen pun tak malu kot. Biasalah. Hidup dunia 2020. Well, princess Amelia Mignonette Grimaldi (cheh nama penoh) dalam citer Princess Diaries pun tak kawen kan dengan laki dia minat. Takpa buat masa sekarang, aku assume jer lah aku ni PRINCESS AMELIA. HAHAHHA. Tak perlu kalot ribot nak cari suami pakwe sekarang. Aku bercinta dengan ALLAH dulu. Kalau betoi betoi setia baru lah boleh cari NEW MOON (cinta baru).

29 comments:

Anisa Hang Tuah said...

hee.nis single.
tp single is heaven
walaupun kdg2 sgt rasa memerlukan & sunyi.

Umie Nadhirah said...

HEHE..Betol2 :D

aliza said...

kalau x ready x yah nak cari2..
jodoh mesti ada punya :)
hye princess

ShaFiCca RuSLi said...

elek udah qib...single mingle, idup senang ati jew..

Nadd said...

single best. bebas xde ikatan.
Tapi, berdua/berpasangan pon best jugak. hehehe.. :)

@ku d! sin!e said...

dah bertahun tak pegang title single..rindu pulak.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kita lebih tahu yg mana terbaik utk kita dan Allah sentiasa ada di sisi

=)

nabilah_2908 said...

rasa bersemngt lk bila baca n3 ni...huhuhu...

di kala umur 20-an...masih lagi single...di mana kawan2 yg lain dah pun bertukar status...agak merunsingkan gak... (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
S.A.H.A.B.A.Ttajuk n3

HonEyBuNNy said...

betul2...xmaloo pun..huuh

OrenLimau said...

being single is not a crime kan qib?
best ape...sebebas bebasnya..
belum masanya lagik nak berdouble kan.hehe

aliesha kirana said...

tp pastu princess amelia dpt prince yg ensem..lalalaal~ hahaa..alaaa muda lagi..AK yg dh tua ni masih single mingle.how?

Farhana Sahri said...

bese je...ceh, cm den single je...hehe

- zuriey - said...

muda lagi baru 20..belajar smpai habis dulu

EB said...

AsSalam..
Da follow kmu..
xYa malu la.. hehehe..

teyhah said...

btoi2..kwn slalu xcaya owg xpnah couple..

Nadzirah said...

betol tuh.. jadi single bagus jugak. kan.? boleh elak maksiat :) hee ~

iefa :) said...

yup.. tol tu.. allah is 1st.. :) xprlu nk tburu2 nk ade pkwe/mkwe.. bukn boleh smpai kawen pon kn? wallahualam.. :) but.. single is the best..''

teddyuna said...

dh lama tak pegang status single.. kdng2 teringin nk single.. tpi tknnk kehilngan

uniecrazypink said...

bt pe nk malu... xwajib pon kapel2 ni...
single lg best..jodoh xkemana..
ngee~~

mimiez said...

i'm proud to be a single qib...no calling,sms-ing..huhu sve money..no sdey2..epy je..x yh pk prsnn org laen..hahah ^_^

Azmi said...

aku bangga single...
aku single!!!!!!!!!!!!!

zatul fahima said...

hai princess amelia..hiks! ^___^
nice blog. suka pinkkkk. :)
single bestttt. :)

amalina afif afandie said...

enjoy your single life dulu la sayamm :) no need to be worry. jodoh semua ketentuan ALLAH... sampai masa ade la tu. cuma cepat and lambat saje. and and. saya TAK malu ponnn :)

Anonymous said...

tk yah malu qib
mungkin Allah s.w.t sdg myediakan jodoh yang terbaik utk ang
sabar ekit je..hehe

cik rainbow

pearl apple said...

being single or double both ada baek buruk..yg penting kita pandai jaga diri...bila kita syg diri kita br lah kita layak utk syg org laen..plg pntg kena ingat Allah tak pernah bagi sesuatu pd setiap hamba-NYA tanpa sebarang hikmah..=) so yg pntg be yourself, dan janji apa yg kita buat tuh tak pernah menyakitkan hati org..konfem idup kita aman kan...ameeen..

Sharinginfoz said...

tak perlu malu

sya fieqa said...

xmalu pon..no need la cyg..
haha, apsal xlempang je mamat 2?
xpe, jodoh xkan ke mane..
kn?
single xbermakne xlaku..
=)

liyana said...

betol2..buat ape nak malu kalau kite single kan..huhuhu.....baik blaja dulu dr nak bercouple ni...
bukan senang nak bercinta ni..ehhehe

LiLohOnEy said...

ada rezeki, jodoh xkn ke mana :)


jgn sedey oke :)

Entry Best!