Sunday, January 16, 2011

Cinta Dalam Selimut


Salam pagi. Haichoo. Sejok nye. Aku rasa lepas aku brekfes tadi, kemungkinan nak gatal hidung adalah sangat rendah. Haha. Walopon sedap, makanan is very the belacan free. Tapi kannnn. eh macam da gatal sikit sikit hidung (T-T)..

Ouh, ni nak stori citer happy sikit. Yer lah, maklumlah kita ni kan single. Pastu kita ni kan bujang. Hehe. Pastu nak tanya korang. Pernah tak korang korang ni samada single ke berdua ke bertiga ker berapa pung. Pernah tak mengalami cinta dalam selimut?

Cinta dalam selimut?

Wah, tajuk macam da bomb kan? Macam terlalu bahaya hatta untuk bacaan budak budak umur 17 setengah tahun sekalipun. Tsk.

Tapi bagi aku sendiri, cinta dalam selimut ni atau dalam kata lainnya iaitu cinta sendiri sendiri, one sided love, cinta syok sendiri, cinta takda siap tahu. Haaa. Gitulah. SENANG KATA, cinta RAHSIA. Cinta macam ni banyak thrill dia.

Tapi banyak best dia walopon memang terbukti la lagi manyak ko akan dapat sedih woo dari gembira.

Aku ada kawan ni, dia pun ada cinta dalam selimut gak. Lama punyer cinta tu. Sejak zaman sekolah. Sampai hari hari kalu buley nak jer dok stalk stalk FB jejaka selimut dia tu. Wooh. Aku ni, selalu jer bidas SAODAH ni

Cukup cukup la SAODAH weh, dia bukan nye tahu. Lagipun, dia tu da ada MAKWE..

Pastu SAODAH senang senang jawab

Biarlah. Aku nak stalk dia sampai aku da rasa da aku taknak stalk dia. Ni cinta weyyy..

Cheh, SAODAH SAODAH, sadis nye citer mu.


Cinta DALAM SELIMUT ni aku rasa boleh juga dianggap bagus lah. Sebab dia kadang kadang mengelak zina. Tak berjumpa, tak bercakap, tak bertentang mata (which everything is leading one step closer to committing zina). Paling bagus jugak kalau ada some people menjadikan sebagai inspirasi. Inspirasi nak berjaya.


Aku dulu minat punye pasal dengan cikgu aku dulu inspirasi senyap senyap weh. Nak dapat A subjek tu punyer pasal. Wah. bersemangat giler. Yerlah, kalau tak dapat A kan, kite risau dia pulak sedih. Ececeh. Pelempang nak?


Siyes, perasaan stalking page someone kita suka tu pun da bawak kepuasan macam makan mekdi. Tapi jangan salah sangka dengan entries aku yang RENUNGAN dan yang SINGLE IS BETTER (entries PANAS) . Semua ni bukan bermaksud- kita ni janganlah JATUH CINTA, tak PAYAH JATUH CINTA. SENANG SENANG TAK PAYAH KAWIN (eh, melampau).

Bagi aku ni, kita ni makhluk ALLAH, harus ada sikit rasa yang ALLAH kurnia sikit kan. So, jangan pulak pikir.


Eleh, qib ritu berdego dego wat entry SINGLE IS BAGUSMEMANGBESMARVELES. Tetiba hari ni jiwang leleh meleleh.

FYI, ni BUKAN ENTRY JIWANG. OKAYYYY! Ok. bye. Nak sambung blogwalking. Sapa yang follow saya, saya follow balik :) nanti yer. MEKASIHHHHHHH.

22 comments:

saya_arief said...

sukar menjumpai cinta yang sejati.
;p

[z@ck] said...

hahaha! aku penah!

Sofia Aimd said...

erm, cinta tak pernah kot. minat dela.. tapi org tu tak minat aku. haha. yela, budak comot, sape nak!

Jill Ah said...

omo Qib!!! hilarious... bukam dlu jak pnah crush dgn cikgu.. skrng pun ada jgak... hehehehehe

Uchi kay-f @hmad said...

cinta itu mengasyikkan........ ;p

sophie said...

Dulu pernah time skolah.. Last2 frust bila dia ada awek.. Kecewa2..Hahha

HonEyBuNNy said...

kadang2 cinta leh jadi indah & derita..ehheh

~~DucKneSs~~ said...

suka topi Daisy Duck tuh..hahhahaha

cinta dalam selimut selalu xberbuah hasil..better wat something else yang lebih baek..

fara said...

dlu pena gak wat camni.
tp dlu ade frenster je.
so stalk frenster si dia je la.
ngahahaha~

sugar2 kapas strawberry said...

huhu..love in silence..pnh mengalaminya

PinQib said...

@fara: huhu. apa kabar agaknya FS kiteww :P

PinQib said...

@~~DucKneSs~~: Salute duckness. HEHE. betoi33. tp playful kiss jd jer

PinQib said...

@Uchi kay-f @hmad: awwwwww ><

PinQib said...

@Jill Ah: same ar kite. hehe. cheh. cikgu pun nak kebas

PinQib said...

@Sofia Aimd: comot eh??

monica said...

x best juga cinta ini kan???kita langsung x dpt kebahagiaan daripada org yg kita syg.. :)

ardinihumaira said...

ku menyintai deen. opssss.. larikssssss

Sofia Aimd said...

comotla gak.. gelap plak tu! huhu

nuraru said...

haha..dah mmg fb tu tmpt m'stalk.
opsss..i pun xtlps jgak stalk org.
smp t'kantoi. bahaha.

aliesha kirana said...

AK penah dl.. banyak kali gak..hahahaha.. tp mmg la..xde yang dpt bahagia kalu dok pendam je kn? hehehee.. merana laa badan..tp cinta boleh buat kita jadi bodoh, sebab tu kita tak kisah nk still cinta dia dari jauh.. wah tetiba i jadik jiwang..auwwww!

Nadd said...

weheeee~
saya penah! saye penah!
org tu mmg xtau sampai sekarang. hehehe..

Redbloodsnow said...

alahaii...cian dia. awat dia dr dulu lg x tackle mamat tuh qib.

Entry Best!