Monday, January 10, 2011

Tomyam dan DUIT



Salam, kawan kawan. Haha, aku baru habis kelas ni.

Eh, tetiba aku gelak napa? Ni nak habaq ni. Aku gelak memikirkan ketamakan, kerakusan, kegelojohan aku yang asyik cuba memanjakan perot tomei ni. Asyik asyik makan tomyam. Aku pun kadang kadang tak paham apa yang besh nyer tomyam ni.

Kalau kat Kelantan, haram aku nak makan tomyam, atau nak merenggek manjamintakpelempang dekat mummy aku cakap nak makan tomyam. Probably, because tomyam kelantan MANIS. Haha. Bukan manis pun. Tapi tak seberapa kow macam dekat KEDAH ni. Yer lah, KEDAH ni kan dekat jer ngan PATANI.

Eh, melalut pulak.

Sebenarnya, nak mintak pendapat kowang ni. Aku ni da la takda mana duit. Tapi nafsu tu menggila bhai. Kalau buleh, breakfast, lunch, dinner, supper, sahur semua nak tomyam. Tapi, tu lar. Duit takda.

Mintak korang share sikit idea korang nak wat aku lupakan tomyam di bulan genting ni. Yerlah. Ada ke tips diet ker apa ker. Aku ni, selalu pose jer sekarang (takda niat menunjuk). Sebab nak cover budget. Tapi taim bukak pose, melampau den punye menu. KEBABOOOM gituew.


Pss., elaun dengar masuk bulan 3. Duit cukup nak wat hidup sebulan. Hahaha.


Nanti aku SINGGAH blog hampa nanti :)

14 comments:

Anisa Hang Tuah said...

haaa..makanan kat kedah sedap2
nis suke sambal belacan kat sane
hehee

aliesha kirana said...

ala selagi bernafsu nk mkn tomyam tu mkn jela qib..kang dh xde selera kang..xleh makan dh..hahaahah!

fiezah91 said...

haha.. tomyam tiap masa? x jemu ke?aiyooo

ardinihumaira said...

sama la kita... asik pose gak tapi bukak pose dasyat baham makan huhu...


pliss kasi tips tuk dni jugak kepada sesiapa berkenaan:D

Nadd said...

gile tomyam ek?
huhuhu.

iefa :) said...

lah.. miss pink kite nih da trlmpau minat tomyam,, xpe2,, cube kurgkn,, n pk duet yg ade tu,cukop2 tok bajet yg dperlukn je.. k.. gudluck :)

ShaFiCca RuSLi said...

elaun msuk bln 3??? lmbt gle..ktowg neh xtau la..dgr2 cter sblum rye cina..law btol la, alhmdulillah...sengkek cket skang...

~~DucKneSs~~ said...

antu tomyam rupanya?beli la megi perisa tomyam..kalo dah kemaruk sangat, baru bukak sebungkuih..kalo dak, makan roti KRS dah..

analia buyani said...

makan la megi tomyam..tomyam jugak tu..heheh

ijatnuar87 said...

isk,tetiap masa dengan tomyam,nanti2 muka jadi cam tomcruise kang,heheheh(ader kaitan takk?)

amalina afif afandie said...

makanlah megi tomyam.hhhhhahahahahahahahahah

sophie said...

Megi tomyam kan ada.. haha

sophie said...

Megi tomyam kan ada.. haha

aliza said...

ha,kalau ngah sesak camnie wat sup telur jer.letak kiub ayam dengan telur jer.
dulu kite time sesak makan camtu jer.huhu

Entry Best!