Sunday, January 9, 2011

Tutorial Tukar Cursor





Hai tawan tawan. Eh eh. 4 Jam lepas da update. Sekarang mau update lagi?

Oke, sebenarnya, ada orang request nak wat soh aku wat kan tuto cara nak uba
h cursor. Cursor? Tak tahu cursor? Ada gak orang panggil pointer. Pointer pun b
oley. Ikot keselesaan bibir dan lidah la nak sebut menda kan. Alah, yang bentuk cam anak panah yang ikot pergerakan mouse korang tu.

Back to business!!


Oke, nak tukar amatlah simpel dan senang dan cepat.

1. Memula pi ke SINI!

2. Ha, masuk je page tu, ko diberi so much selection of categories of CURSORs.



3. Pilih jer mana ko berkenan ke. Nak wana hijau amek. Nak wana Pink amek. Nak bentok ati amek. Tapi, JANGAN amek yang ANIMATED. Walopon ko mesti memberontak sebab yang animated punyer lagi supercutecomellote!


4. Kalau yang animated, dia akan ada simbol camni tau kat bawah tu.

5. Dah lepas amek cursor, kauorang copy la kod seperti pic bawah ni.




6. Gi ke design > add gadget > add html/javascript > copy code.

7. Cops, tak siap lagi ni. Eh, ko DELETE jer kod yang aku highlight pink ni.




8. SAVE, done!!

No comments:

Entry Best!