Friday, February 11, 2011

Heliza Helmi dikutuk KAWKAW


Salam, nak tulis entry panas. Aku pun tak tahu orang lain da tahu ke belom. Tapi kesian giler akak IJA. Ni semua pasal status dia tulis malam tadi. Sebenarnya dia niat giler baik. Tapi nak wat camne, dalam dunia ni mesti ada malaun malaun hampeh yang kalau boleh takleh tengok sikit benda benda camni.


Probably because, depa tu jenis yang bukan camtu. Macam kira nak sedapkan hati orang lain. Tapi, sambil sambil tu, mesti kutuk kaw kaw orang lain.


Ha, ni status akak IJA malam tadi. Aku tak join pun komen, juz like jer. Aku kurang sikit. Sebab tau diri bukan alim sangat.


Pastu tetibe, ada sorang malaun bagi komen super pedas. Tapi nasib baik la akak ija da tidoq. Jahat giler mulut. Agak agak ar kan. Macam biol pun ada pi komen macam tuh. Apala dosa akak ija kena kutuk camtu.


Tak habis sampai situ, mai pulak malaun malaun cimpanzi dok kutuk kutuk lagi.



Tapi apa apa pun, aku harap depa ni berubah la. Yer la, dosa ngan ALLAH, ALLAH boleh ampun, dosa ngan manusia, ko yang pergi mintak ampun.


Hehehe. Emo dak??
Sorry kawan kawan. Lately, I have been very busy. With classes, with project and so on. Sebab tu tak dapat nak blogwalking. Tengok ar malam ni sempat ke tak. Kalau singgah pun, ak juz pi singgah shoutbox jer. Nehi komen komen he.

42 comments:

nuR izyan said...

huhu..x berapa nak faham status k.ija tu..
tp kdg2 klo kite nk kuarkan kate2 psl agame biar bhati-hati..
cop2!!x kate pon kate2 k.ija tu slh atau betul :)

~~DucKneSs~~ said...

sesuka ati je salah paham maksud heliza tu..dia kena paham dgn hati..bukan mata je..haishh..nyusah org tol..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kurang ajaq betoi...

ish...

sian si heliza ni

mira_nas said...

agak cabul aahh mulut camtu.. orang tengok pada nasihat.. bukan pada tukang beri nasihat

NabiLLa NaSir said...

komen tahik jubur tu memang kurang ajar. at least heliza mencerminkan diri die sebagai muslimah walaupun tak sempurna. apelah malaun2 tu.

teddyuna said...

hurm.. belum tentu yg on9 fb tu heliza kan? kat fb ni bnyk hackers..

Bro Framestone said...

kenapa bro xperasan pasal nie td...

patut la masa solat jumaat dapat msg dari ija pasal nie..

aduh..

hope ija ok... awat bro xmiss pandang nie

soffya cik bulan said...

tk pakai otak..sblm bercakap..
mksd ija tu..kalau kita ni mula xnk berdoa, rs pts harapan pada Allah, itu lg malang, dari kita berdoa, tp x dimakbulkn....

aduhai...

Nizam said...

hmm... susah tul kalau ada org yg jenis tak pandai komen.. cakap main sedap jer.. kesian kat kak ija tu...

PinQib said...

@Bro Framestone: xpa bro. ramai gak x taw.. hehe :) chiill

PinQib said...

@teddyuna: aah
heliza la. memng fanpage dia.

:: Zanna :: said...

la nape sound mcm tu mybe ija kuarkan steatment dlm keadaan bercelaru tu yg ayat agak berbelit..eheh~~


n3 baru : Kempen Say No VALENTINE!! ^,^

Mya Amira said...

isy-isyh,
xpasal2 je.. biasalah dekat dunia ni, susah nak memuaskan hati semua org:)

PinQib said...

@nuR izyan: ye eh. hehe.
dia cakap, lebih baik bdoa walaopun x makbul, kurang3 berusaha. lg molek dr yang tidak.. :)

PinQib said...

@NabiLLa NaSir: memang kecian.. :'(
hehe
sabar helizaa

PinQib said...

@NabiLLa NaSir:ye setuju.. :)
tengs lawa blog kiterrr

PinQib said...

@mira_nas: mulut orang x leh tutop awok

PinQib said...

@~~DucKneSs~~: ahh.. otak sempit..

aliza said...

kesian kat heliza tuu..

ika~~ said...

setuju ngn soffya cik bulan.
maksud ija,org yg brdoa & doa xdmakbulkan much better dr org yg lngsung ditutup hatinya utk berdoa.

org tu maen sedap je bantai tnpa pikir dlu.

eh pink-ed,lawa layout..shomel header!

Bro Framestone said...

bro tahu je pasal status tue.. cuma pasal die kena hentam je bro xtau...

xpe la.. kat mane2 pun ade kan orang cam nie

sugar2 kapas strawberry said...

takpaham stats heliza sbnrnya

Anisa Hang Tuah said...

dunie artis ni macam2
kesian lah diorang ni
huu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tak paham sgt ape yg heliza kata. heh..

momocici said...

ksian kn.. yg dok mgate tu lg sengal kot.. dri sndri yg bo.... xpham, nk kate owg laen.. ish3..' sabo jela.. :)

sophie said...

Sophie pun xpaam sgt ape yg dia tulis.. Maybe dia maksudkan better doa x dimakbulkan,dr kita benti berdoa kot..

Tp ramai org salah faham..

Sian..

Jill Ah said...

ok fine. kesian kat heliza..
x suka la org2 yg komen mcm tu... kalau nak komen pun, agakla2...

SHaRKFiQ SSM said...

salam...

ishh...nmpak sgt yg kutuk tu xfaham maksud stauts awekku..ija~

maksud dy, kalo kita xda hidayah nak berdoa, xdak minat nak berdoa, lagi teruk daripada org yang berdoa tapi doa tu xdmakbulkan..

tu ape yg Shark faham r..

yg xleh blah bleh plak nama accfacebook dy Ohoho Hahahihi... nmpak sgt kot motif dy yg xleh blah..

kesian kat awek-ku..

;))

DuniakuAbstrak said...

biarLah ustaz dan ustazah bagi nasihat tu kat heLiza..mereka kan warak sangat sambiL nasihat sambiL bodoh-bodohkan orang lain..haha

ardinihumaira said...

ya Rabbi...
apela diorang ni salah paham sampai kua kata2 kesat lak

analia buyani said...

hmm..mgkin diorg x phm sgt status heliza tu..pape pun, x patut diorg kutuk2 cmtu..ksian kat heliza..

::fatihahanapi:: said...

x patot la depa ngutuk gni. ni la org mesia. ngutuk n dengki sesama sendri.

syahira ariff said...

apa punya mulutla yg cakap jubur tu
ishh ish

Azmi said...

mulut ke peluru tuh??

Anonymous said...

pertanyaan disini spekah Heliza Helimi ni

peaNut said...

alaaaaaaaaaaaaa.....kesiannya dak comel tu kena kutuk smpai cmtu skali...

Farhana Sahri said...

teruk betul..huhu

skandaLdariLangit said...

kesiannya dia. tak memasal ja..

Nadzirah said...

hai. lama dah x bw kat sini. maapla. bizi.

x patut salah ertikan maksud orang lain. apa-apa pun tetap admirer kat heliza. beliau sangat tomel ;)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

diorng ni tak fikir ke sensitiviti orang bile komen secara "kasar" macam tu... haih!!

Sophie Al-yahya said...

baru nampak dia tadi.dah dua kali terserempak heliza dlm keadaan yg sama.dia turun dr kereta waja.hukhuk.tp terpegun sgt sampai tak dpt nak tegur..hahaaa..

hurm..jahat btui org yg komen mcm tu.

HonEyBuNNy said...

kesian kat heliza.....uwawa..sedih2..peminat dia ne tau..ehheh

Entry Best!