Saturday, February 5, 2011

I am alive

Hello kawan kawan.
Ni pinqib. Ha.. Ingat dak lagi. Lama kan pinqib dak online blogging. Jangan wisau meh. Hari ni, saya akan singgah blog korang.

Sebenarnya nye kan, saya ni dok sorang sorang dekat maktab ni. Sebab tiket takda, so haruslah kena balik awal. Saya tak mau ponteng kelas sebab setitik peloh lecturer mengaja tu ibarat satu A dalam exam. So, i wouldnt mind being away from home cepat cepat.

Alhamdulillah. Saya selamat. I arrived safely in KEDAH at 5 am. Seriously. Ops, what i meant tuu, KEDAH = bilik hostel. Am all alone in my room and maybe akan memulakan keje membersih lepas ni.


PENGALAMAN NAIK BAS JENAMA X BUAT PERTAMA KALI???


Seksa mygoat!! I was dying on the bus lol.

Sitting on the last seat, and not knowing that that seat boleh tolak belakang sikit supaya saya akan dapat bersandar selama 2 jam (-_-"), and

my seat was betoi betoi atas tayar bas. LOL. LOYA, giler. Macam saya naik roller coaster, pastu next to me,

snoring man, BUT ok lah, dia punyer snore lembut lembut bayu gitu. Lena la gak.

Ah, sudah sudah. rasa seram sejok ingat.

K ar, chow. Bye bye. Wait for me. N Gong xi fatt choi.. :)

19 comments:

mira_nas said...

hey dear.. dah balik rupanya..tunggu ye I balik esok~~

DuniakuAbstrak said...

bas kaLau dah uzur kita naik memang seksa..aku faham penderitaan kau

aliza said...

kalau dok belakang mmg pening skit..haha

PinQib said...

@aliza: bukan sikitt
manyakkkk

PinQib said...

@DuniakuAbstrak: ni memang bas baru... kot.. entah antara baru dan buruk arrr

PinQib said...

@mira_nas: dah dah
slamat bermastautin nii.. c yaaa

Hanis Ayuni said...

wahhhhhh, qibum da sampai. see you tomorrow syg. :)

Azuan said...

kalau bas tambahan selalu uzur..huhu

PinQib said...

@Hanis Ayuni: mic mic kiss3

PinQib said...

@Azuan: enth r nk ckp uzur pun x ,, tsk

nuraru said...

wc back. hoho
naik bas mmg loyar lau dpt seat blakang2.

PinQib said...

@nuraru: hihi
mlng betoii

maCy said...

jenama x? keh2. cap lambat ke? hehe

PinQib said...

@maCy: takleh cakap, nnt kena saman. :)

Gen Fujita said...

Lama gak dah tak naik bas jalan jauh, tapi dulu kalau naik memang elak dapat seat belakang, mau loya.

Farhana Jafri said...

ramai gile wt entri sal bas snce ystrday and ramai jgax la yg baran!! ha3.. anyway, enjoy your new smester dear!!^^

aliesha kirana said...

hahaha. AK penah de pnglaman duduk blkg sekali dlm bas. memang mcm tunggang kuda..hahaah..xleh tido lansung!

sarah mohamad said...

memang !
ada sekali pernah duduk belakang .
huhu .. tak mau dah duk belakang . memang meloyakan . nak tidur pun tak boleh sebab rasa bus duk bergoyang2 je .

JuanYuan said...

haha..mmg baranla..seksa kan naik bas camtu? aku pon penah kena..8 jam duduk atas kerusi yg sgt tegak..dahlah dok belakang sekali..fuhh..xleh nak tido lgsung..hak3..

btw,enjoy your stay..ALONE..hahaha..

Entry Best!