Monday, March 21, 2011

Being ANDARTU

Happily ever after. Maybe.

Tadi masa makan bersama sahabat-sahabat tercinta yang membahagiakan aku sehingga aku dapat rasakan keindahan hidup merantau (cheh, ayat mau panjang dan poyo), terkeluar la dialog ni. Entah tetibe jer. Maybe sebab salah sorang daripada kami sudah ada berpunya. Well, dua orang. Tapi takpa. Kita fokuskan kepada sorang jer (tegas). Then tetibe terkeluar soklan berbaur serius memandangkan rata-rata dari kami ni dah layak ada anak 3.

Agak agak, sapa dari kita kawen dulu?

Semua dok tunjuk antara depa dua orang. Sampai depa gembira tak terkatewww yuuu. Doa la kan. Bagus juga kawin awal ni. Meramaikan umat. Mengelakkan maksiat (ye, itu dah nampak dah belang-belang ustazah) =)

Pastu aku pun jawab la,dengan cool. Aku kan cool.

Entah la. Aku kot yang paling last. Entah. Dakkpunnn aku takda sapa. Im gonna be a single lady (tetiba rasa nak joget macam Beyonce Knowles) in future.

Talk to your heart. It ain't easy

Pastu depa cakap

Mana ada. Qib mesti ada punya. Entah-entah kau pertama (aku ubah sikit-sikit)

Aku sebenarnya tak kisah pun. Aku dok tengok kawan-kawan aku dok pungpangpungpang pasal kekasih, pasal teman hidup, pasal soulmate dekat status Facebook ke menda ke kadang-kadang buat aku tak kenan yuuu. Entah. Bukan aku tak suka apa. I like being in love. Especially with Justin Bieber (poyo). Tapi kadang-kadang buat aku rasa:

Ek eleh. Pehlieswwwhhhh. Just save that quotes tu yourself. I don't need it!!

Amboi belagak nak kena ketok aku ni.

Umur 20 going 21. Still have much time.


DONT WORRY LAH


Ps:

Asyraf Muslim. Maybe?

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

falling for a useless guy is suck!


love stinks!

aliza said...

asyraf muslim? qib muda lagi..hehe

afiqah said...

asyraf muslim is mine :P

SofieyAzwa said...

Dengan kawan2 pun slalu camtu.. Teka2 siapa kawen dulu. Tapi kan,kadang2 orang yang tade bf sekrang laa yang kawen dulu. Jodoh pertemuan kat di tangan Tuhan. ;)

DuniakuAbstrak said...

berusaha

MOFASAD said...

asyraf?

booo

:P

nabilah_2908 said...

hrumm..kita kan di ciptakan berpasangan...insya'Allah...akan ada jodoh tu nnti.. :)

20 going to be 21....ala..muda lagi la..time2 macam ni..kena kejar cita2 dulu..baru cinta.. :)

asyraf muslim...? huhu...


jom ke APA KATA HATI pulak,
PENDRIVE

greenApple said...

alaa Qib, yg ada bf/gf pun belum tentu kawin dulu or mungkin jugak langsung tak kawin pun..muehehe

jodoh pertemuan ditangan tuhan =))

asyrf muslim? whoaa,, aku bleh la tumpang glemer mu nanti..ngee

Entry Best!