Tuesday, March 22, 2011

Tempat Mengedit Picture ala-ala JEPUN (kawaii)



Salam malam. Assalamualaikum kepada sahabat-sahabat blogger islam ku. Semoga hubungan virtual kita sentiasa diberkati NYA. AMIN. Chewahhh. Cukup manis bukan. Nak jer aku gigit gigi aku yang bagai gummy bears di malam hari ni.

Okay. Malam ni nak kongsi sikit laman web yang menarik. Terutama kepada yang gadis la. Yang suka edit gambar, yang suka buat muka muncong-muncong mulut macam-kiut-sangat-la-tewwww. Okay. Memang kiut muahaha. Yang suka perashaaan diri tu macam Diva lewwww (eh macam diri sendiri). Arghhhhh.. Cukup-cukup.

Ni sebenarnya nak kongsi dengan korang macam mana dan di mana tempat nak edit muka korang biar jadi lebih JAPANESE (pray for JAPAN), kyopta dan lebih kawaiii dess. Haik!! Let's get started.

Memula pi la laman web PURICUTE (nama pun dah cute)


Pastu korang yang belum ada akaun harus kena signup dulu yooo. Lepas sign up dan sign in baru leh memulakan aktiviti korang. Aku tahu korang korang mesti dah taksabar nak edit edit gambar ni kannnnn? Gelis dengan diri sendiri. Klik jer tab Make a PURICUTE =)


Guna gambar lama. Recycle. Tak koser hari hari nak tangkap gambar


Lepas jer upload. Korang explore sendiri lahh. Okay. Tambah jer efek yang yu all berkenan. Lepas tu.. KLIK, YES I'M DONE!

Haa. Dia akan amek masa sikit nak proses gambar korang. Takpa sabar. Takda dia nak amek masa limapuluhjam nya.

Pastu lepas dah siap tu korang AKAN dapat picta macam ni la. Berpandukan efek yang korang pilih. Muahaha.

Comel dak? Meowwwww =)


PS: selamat mencuba

11 comments:

iefa said...

alahai miss pink.. wt muke comel pulok.. haha!! :)
like it..

SofieyAzwa said...

Kiut!!! Hehhehe.. Suke suke

aLieF si Muncung ManiS said...

wah wah wah....sakan nye dia edit picture..meow meow...:P

mia bouvier said...

Comel lah qib.IMY too babeyhhh..haha

DuniakuAbstrak said...

-.-"

Cik Akma said...

rawr!

Uchi kay-f @hmad said...

alalalaa.......:p

hans said...

hohohoho
nampak menarik

ardinihumaira said...

comel betulla. nak cuba gak la dni :)

qyqa said...

aaaaaaaa...
sukanya!!!

thanx sharing

* mEsSy * said...

nk edit y cm gtu2 gak.. :D


p/s; sori lame tak jenjalan.. uhuu.. urat2 liat dh naek lorh.. urm2.. sori.. tc kei :)

Entry Best!