Tuesday, May 24, 2011

Islam & Penghinaan

Greetings. Salam.. All earthlings. Apa kabar dong. Hehe.. lama tak jumpa kan. Exam week guys. Ni dah masuk minggu final aku exam. Aku exam dua minggu. satu minggu satu paper. Satu minggu lagi 4 papers dia tak da dah gap-gap menda. Memang ngade jer sistem dia kali ni. Saje la tu nak test aku. Hahaha.

ENTRY ni seriyes panjang. Penting. Please spend some time reading this =p Arigatou!

Okey. Sebenar ni, aku nak cakap pasal satu isu sekarang. Isu BABI dan juga isu HINA-ISLAM. Arghhh.. Napa napa napa!!!

Babi ngan makanan tu tak dapat dipisahkan. Macam entry aku yang INI (klik kalau nak baca). Dah makin seriyes aku rasa. Dengan meatball yang selalu bloggers dok pungpangpungpang sedap menjilat jari. Sekali makan dekat IKEA duapuloh ketul masih tak cukup lah. Rupa-rupanya ada BABI. Eh eh.. Khinzir bia rasa sopan sikit..

Khinzir oh khinzir.Sedap sangat ke sampai dalam lembu pun ko nak masuk, dalam kek pun ko nak masuk, dalam meggie pun ko nak masuk. Dalam biskut pun, arhhhh, dalam seluar dalam pun nak masuk gak nak interprem ?? Sadisssssss!!



tsk....



Ni ke hidup. Ni ke?? Patut laaa perangai kita pun kadang-kadang makin menjadi-jadi. Nak enjoy. Kadang-kadang panas baran tinggi, kadang-kadang tak sabar. Hem.. Tah berapa persen dah daging ke elemen ke lemak khinzir yang dah masuk dalam badan kita.. Em... Redha la dalam dunia ni. Kalau la nafsu aku kecik macam siput babi tu, dalama aku makan daun jer. eh eh


Pastu kes blogger mana tah hina Islam, yang letak gambar LADY GAGA ngah duduk atas kaabah semua, pastu hina pasal Rasul kita. Okay, fine, we all are angry. But seriously, wat derk sudah. Ni propaganda nak suruh kita orang islam ni terkesan, marah, mencarut semua. They will be happy weh. Tau dakk???

Situasi dia macam ni, apabila ada orang ejas ko, pastu kau layan. Yang mendapat impak berganda of course la si Pengejas la kan. Macam ni la situasi penyangak dunia ni. Nak suruh kita marah jer. Jadi bagi aku, janganlah nak memperbesarkan benda ni. Bukan apa, ko bagi dia trafik, pastu kita dok baca penghinaan dia and we just can do nothing. Oh, semalam, masa aku baca aku rasa sangat berdosa. YA ALLAH. Ampunkan aku.

So, aku nak minta la pada bloggers yang mana buat entry pasal benda ni, please l dont insert any of these bullshit pictures. It's just hurt to see them.. TT Series.


Tak sabar nak balik


Okay, until then. Take care =p. Dua hari lagi. And i'll be normal again. Sorry

9 comments:

SofieyAzwa said...

Dah macam macam sekarang nie.. haih

Hashira Yusoff said...

Kalau jumpa web atau blog yang terang-terangan menghina apa-apa agama, tak perlulah disebar-sebarkan kononnya mengambil berat sampai perlu buat artikel di blog. Apa yang di lakukan itu sebenarnya membantu lagi mempromosi dan mempopularkan blog durjana lagi jahil tersebut. Memang blog begitu wujud bagi menyesatkan kita. Bila kita sendiri tolong sebarkan blog yang menghina agama kita, apa pula ceritanya tu?

sedih la dgn dunia skrg...tak dapek nak lari dari dosa. nak2 depan lappy ni..ade je maksiat, haram itu ini.. oh dunia akhir zaman -___-"

Rara Nasiha said...

biasalah. manusia yang dengki memang sentiasa nak buat orang sakit hati. the best thing to do is silent. betul.

Ninie said...

skrg nak mkn apa2 pun dah rs was2. hmm ssh la klu mcm ni :/

Ed.Na said...

tahu xpe..fed up betol.
mcm2 dorang ni.saje nak jentikkan kemarahan.

pasal babi lagi la.cube fikir, bape byk babi dah ditelan?yg berkumpul lemak2 nya sekali dgn lemak2 terkumpul dlm badan?OMG OMG.

rasa aritu mcm nak tulis pasal ni gak.hehe :)

Anna Boleyn said...

waa..da lamanya tak dtg blog pinqib! sihat ke? :)

maCy said...

da kt uma la ni ;)

hamzah ian said...

blogger hina islam tu mmg takleh blah.. grr

✿ boonga_kecik ✿ said...

best nyer tgok gmbr tue. rsa nak pergi mndi skrg jugak. uhuuu


Aku tido dalam iman. Kau ada? Har har har

Entry Best!