Tuesday, June 21, 2011

Orang rambut rumput




Hehehe..Ya tuhan. Aku sangat beruntung. Alhamdulillah dengan rezeki. Tahu tak sem ni, balik-balik je maktab, banyak sangat nicey presents from lots of people . Macam contoh, hari pertama, hari sabtu, tetiba Evanna, who went to Singapore trip datang bilik aku cakap:


Qib, Eva and Hanis bought something from Singapore. Nanti eva bagi.

And i was like, Hehheee, thankss so much.!!

Sapa tak suka kan. Kalau nak pi sendiri Singapore tu memang tak da can la.

Dapat dua lagi key-chains singapore. Tsk. Memang lucky. =p

Pastu, sorang lagi, Meiva, roomate kepada eva, masuk bilik dan keluarkan banyak jenis gelang. From Sarawak wa cakap luuuu!~ Yang banyak beads tuu.. Sangat lawa okay!

She asked me and my friends who were also dalam bilik tu to choose la mana yang berkenan di hati. I picked one yang bagi aku sangat comel la. Tsk. Baik hati sungguh depa ni.

Pastu, petang nye pulak, ada sorang sahabat mai bilik lagi. Bagi lagi souvenier dari Terengganuu. Wooooooooooooh. Suke laaaaa. Seriyes. Memang sahabat-sahabat terbaik la. Aku ni, biler la nak pi jalan-jalan. Maybe Thailand (still in planning) kot. Tu pun kalau aku pergi la.


The gelang, the keychains

Pastu semalam, roommate aku bawak hadiah from Cameron Highland, satu payung strawberry. Huhu.. Sadis dan terharu . Wuwuwuwu. Nak nangis ar camni. Pastu dia belikan sekor patung padi. Yang kita kena jaga biar keluar rambut rumput! Oh my god!# So cute weh.



Patung padi, sebelum direndam dalam air. Mine is the one with the red specs =p



Patung padi menunggu masa nak tumbuh 'rambut'

Thanks so much everyone =p

8 comments:

ainz said...

dah tumbuh rambut nanti jgn lupa uplod di blog,ye! :)

Nuyu said...

comelnyaaaa.. leh tumbuh rmbut plak tu.....

fiezah91 said...

hehe.. byknya dpt ole2.nak jugak.hehe.. nk tgk gak patung tu tumbuh rambut..hehe

entri baru: teka mana aku dapat hadiah

Hans said...

jelesnya den ekau dapat key-chain

Kisah Seekor Anak Burung Kuning Yang Comel

Rowena Chasez said...

weehee~
bestnye dia dpt souvenirs..
dear, i ade post kt wall u kt fb.
i rasa u xperasan kot :)

Mak Su said...

tumpang gembira.

nanti dah ketam padi tu, kirimlah kat maksu seguni beras ya ;)

Korean Teacher said...

Hey nice post^^. Feel free to learn Korean at our blog. Check out our latest post : Questions Structure

:-: LilacMessy :-: said...

Wahh ! Best2.. Nnty naek rambut la ea ? Agagagagaga ^_^

Entry Best!