Sunday, June 19, 2011

Review KL Gangster


Today. Aku and da geng pergi tengok citer KL Gangster. Okay. Sebab semua blogger yang aku baca blog depa rata-rata da tengok citer ni rated this movie 4/ 5 menda, so, sebagai manusia biasa, of kos la membuak-buak perasaan aku nak pi tengok. Lebih-lebih lagi ada Seth Tan yang hensem dan juga Shamsull (awww) Hehehe.

Memula sampai, tak leh masuk sebab tiket ada dengan kawan. Tsk. Cuak giler. Da stat dekat lima minit. So, rasa macam frust giler sebab masuk-masuk citer da stat.

Boleh baca sinopsis di SINI

REVIEW:

What i can say from this movie ialah setiap pelakon memang mendalami watak. Okay, bagus.Series. Especially Zizan (Abang Long Fadil). Memang lawak. Hehe. He is the soul to this movie bagi aku. Lepas je Fadil mati, semangat nak tengok citer hampes. Ditambah lagi dengan dialog gengster yang bagi aku melampau-lampau.

Contoh:

" Wa kasi pancung sama lu!" - Shamsul Yusof

" Ni kawasan gua!"

" Aku tak takut mati. Tapi aku tak nak mati (erk , pelik gilerrrr )" - Ady Putra

Okay, we get it lo that citer ni citer gengster., tapi dialog depa ganaz sangat macam dibuat-buat sampai kita nampak fake gilerrrrr gituewww.. Pastu efek sound gado pulak sejibik macam citer tamil. Dush sane, dush sini. Tsk, SOOOOO LAME okayyy..


Arghh.. Malas nak citer panjang. So. Dengan baik hatinya aku hanya meng'award'kan citer ni, 2 and a half stars only. Sekian. =p Sapa suka citer genre ni , boleh la try kasi can. Aku tak de nak tengok dua tiga kali.

4 comments:

maCy said...

oh serious? tp ada yg kata best~~

ainz said...

Ni 1st time kL gangster dpt 2star je..dlm twitter,fB.. kebanyakannye bagi 4/5..tak kurg jgk yang tgk byk2 kali..huuu...thanks for the review..

Act,ain tak tgk lg film ni..so,tak boleh nak komen byk2.. ;)

safwanmahzin said...

wow saya lom tgok ok...nanti2 lahh..hahaha

aliesha kirana said...

haaah mungkin sbb qib kureng suka genre ni kot. budak2 laki suke ah..hehehe

Entry Best!