Sunday, July 31, 2011

Review Harry Potter the FINALE

Assalamualaikum readers yo. Hari ini, alang-alang dah terajin online, aku pun nak ler mengapdate belog. Bukan nak cakap, blog is no more important for me, tapi paham-paham la, komitmen study tu lagi high priority. Okay, okay. Back to the major point, all i want to say is, I finally WATCHED HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS part 2!!! Okay, aku tahu that is not even a big deal to boast la kan. Tapi tape. Sebagai seorang peminat HARRY POTTER, not a real DIE HARD fan, aku da rasa complete da hidup aku sebab da berjaya tengok ending dia. Tsk...



The worst part ever is, aku dan partner masuk cinema lewat 15 minit yo. Giler kau, lari macam kena kejar hantu, but, everything was worth it~ Tapi yang tak best, em tak pulak tengok dalam version 3D. Menyesal T-T. Okay.



Citer dia, biasa la, always ada The One You Should Not Be Named kan..aka VOLDERMORT. Dalam ni aku rasa watak dia lagi menonjol, lagi villain la, orang kata. Pengikut saja dah beribu raban. Tapi ending dia, this legendary villain in Harry Potter francais tetap mati kong. Congrats Harry!


Harry swung the cloak back over himself and walked on. Someone else was moving not far away, stooping over another prone figure on the ground. He was feet away from her when he realized it was Ginny.He stopped in his tracks. She was crouching over a girl who was whispering for her mother.“It’s all right,” Ginny was saying. “It’s okay. We’re going to get you inside.”“But I want to go home,” whispered the girl. “I don’t want to fight anymore!”“I know,” said Ginny, and her voice broke. “It’s going to be all right.”Ripples of cold undulated over Harry’s skin. He wanted to shout out to the night, he wanted Ginny to know that he was there, he wanted her to know where he was going.— Harry Potter and the Deathly Hallows, p. 558 (UK edition); “The Forest Again.”

Cute (*___*)" Pinsan



Harry sangat mengharukan dalam citer ni. Masa dia tahu dia adalah seharusnya mati, aku rasa sangat syahdu sampai termenangis sorang-sorang dalam cinema. Memang efek mendalam la citer ni. Seriyes. Lagi-lagi la bile pikir-pikir balik, pasni no more purfamor HARRY POTTER new released movie in the future. Lagi rasa nak nangis sampai kuar hingus semua. Harry potter da manyak matured. Hairy Potter, to be more precise. Kekekee =p


Kekekeee


Pastu, yang den tak berapa gemar is the part Ron and Hermione kissed. Tsk. Awkwarrrrrrrrrd!!! Okay. Dari kecik sampai sekarang tetibe tuptup kissed. Aiyoo. Ngeeeeeeeee. Rase tak biase ler. They became couple le dalam ni. AT LASTTT kottt!~ Kekekee =p


Cutest couple =p


Malas nak cerita banyak, ending dia, Harry and the geng hidup, Villain mati, abang Ron (one of the twins) mati, Nigel jadi hero, pastu in the end, depa semua ada anak masing-masing yang akan meneruskan legacy depa di HOGWARTS, Ahhhhhhhhhh, nice ending.. *tears*

Senang citer:



And

Family masing-masing. Tsk... T-T.. Ended beautifully!


I generously rated this movie 10/10 stars. So beautiful work of art =)


1 comment:

Rowena Chasez said...

dah tgk movie nie hari tu.
tgk 3D & sgt2 berpuasa hati sbb 3D dia menjadi! hehee.
sedih harry potter da hbis :(

Entry Best!