Thursday, October 27, 2011

Alone= D. A. N. G. E. R

Kyaaaa!

Memandangkan kitorang sekarang dah cuti hampir 7 hari. Dan lebihan baki nya adalah 2 hari lagi, ketakutan dok di asrama tetap ada.

Jumlah penghuni hostel di aras aku (ground) hanya 5 orang. Oh. Dah la bawah sekali. Kalau penculik ke perogol masuk bukan nya orang tahu. Sebab tu setiap kali dok je dalam bilik, pintu adalah WAJIB dikunci! Oh no no. My room is first in the list. 001. Depan open space weh. Kira memang macam lepas pintu pagar, rumah guard. Haa. Macam tu la bilik aku.

So, kadang-kadang, kalau ada pikiran nakal tu.. Em, nak jalan pi tandas pun waswas. Setiap kali pi tandas harus tengok kiri kanan. Ye la, blok sebelah pun bukan manyak orang. Aku pun bukan aware sangat.

Dulu ada kisah sampai 7 biji laptop kena curi dalam satu malam. Oh.. Giler scary! Macam mana kena curi pun tak tahu. Human is Monster weh..

Pastu nak dijadikan cerita, dekat asrama kitorang kan ada meja bulat. Meja batu wat orang nak duduk, mengumpat, makan, amek angin dan jemor barang. So, sebagai bilik yang first, jarak bilik dengan meja bulat dan toilet boleh dikira sebagai sejengkal je. Nak story ni, malam tu (citer sudah basi), On The Way nak pi tandas, aku macam tertengok kat meja bulat tu penuh dengan LAKI-LAKI. Tapi sebab tak pakai tudung, aku cepat-cepat jalan masuk tandas. Pastu aku cube intai le sikit tru tingkap. Nak tengok pak guard mana yang gatai boleh dok melepak dekat kawasan hostel perempuan. Kira memang aku nak wat report dekat HEP le. Baik je aku intai, rerupanya da tada.

Aku cakap kat kawan aku, dia cakap sebenarnya tu kemungkinan mamat-mamat indon yang cube nak pecah masuk dan mencuri harta kami. Ilmu dia macam nak sembunyi diri tak berkesan pada aku. Oh. patut la malam tu, (before cuti) takda langsung orang kat koridor. Macam dah kena PUKAU... Giler scaryyyyyyyyyyyy =3

Siyes. Aku bersyukur. Nasib le takda papa. Em..

Tu tak termasuk lagi takot dengan 'benda' tu. Well, memang la aku ni bukan jenis scaredy cat. Aku tak takut. But the thoughts always linger. Macam mana tetiba dok gosok gigi tetiba ada orang dekat sebelah. Holly scary!

Tu la, dok dekat asrama yang takda orang memang best, jamban tak payah berebut, mesin tak payah berebut, ampaian tak payah berebut, TV tak payah berebut. Pendek kata semua tak payah berebut. Tapi, risiko dia tinggi samada to the seen and the unseen.



Bye! Thanks for reading =3

13 comments:

Anisa Hang Tuah said...

jangan takut.

he

aliesha kirana said...

eeii gila scary. hati2 qib. adik AK pun aritu asrama dia ade org masuk. mmujur org tu curi henpon je, xbuat apa2 kt bebudak ni..haishhh...

Asrul "iLham" Sany said...

i love Pokemon muahaha

Juliet_iRa~" said...

menakutkan!

OrenLimau said...

wargghhhh!makan budak!makan budak!hehehe..

i'll be back dear.no worries okayh.


jaga-jaga sebelah sinki ke bawah katil ke okayh sayang.hahahahahahhahaha

kukuchimachikumi said...

hehe..eleh,mst mu takut gak kan sikit.....malu la tu nk ngaku

Aisumi Chan Kawa'i said...

ayoo cian dia dok sorg2.. len kali ajak le sesape teman..

ILA HonEyBuNNy said...

ila mmg takoot lau duduk asrama sorg2....huwawwawaw

banyak nya sekali curik lptp 7 bijik...oish3..

pearl apple said...

hahahahah~~tau pun takut..tp ada hati nk tkt2 kn aku ye...hahahahah

safwanmahzin said...

eyhhh saya pon kat asrama dahhh..awal qib??

safwanmahzin said...

http://thelazy-ism.blogspot.com/2011/10/ini-satu-pengakuan.html

tgok ini

aleen aiden said...

mak aih,sampai 7laptop kene curik dlm 1 malam.besar btul rezeki pencuri tu..rezeki haramla tapi.hee
jaga diri!

nabilah_2908 said...

errr....agak scary gak la citi kamu ni...siap melibatkan ilmu magic2 ni..haih...

hati2 selalu yer....

Entry Best!