Sunday, October 23, 2011

Menangis bersebab?


Hari ni aku menangis. Menangis kerana banyak benda.. Tapi yang pasti aku menangis dengan bersungguh-sungguh. Probably because it's the hormone.

The first reason why I cried today is because semua tahu kan it is totally unflattering when somebody said hurtful things about something which is really important to us, even me. SO, kes aku ni, that person secara tak sengaja telah mengeluarkan kata-kata pedas yang tak boleh diterima akal bagi aku. Although, that person didn't mean it, still, it was something awful. So, aku menangis dan siap emo-emo lagi. Kesian gila that person. Even, when I was praying, the tears kept flowing on my cheeks down to my nose. What a sober, LOL.

Pastuu the second time I went emotional is when watching Star King (a korean variety show, hosted by Kang Hodong). The show is meant to be entertaining and funny. . But, 'the' one episode that I watched, there was a girl who participated to win 3000$ . Star King ni macam show dimana orang akan datang ke show dan tunjuk talent dia. Macam X-factor laaa. This girl ni buta dan reti main piano perfectly. So, kumpulan Super Junior yang jadi judges untuk show untuk epiosod tu. Sedang budak tu dok main piano, tangtang tu one of the SUJU's member which is Heechul cried. So, aku pun turut sama menumpahkan air mata. Heuheuheu.. Seriously, it was heartbreaking. Sampai aku pun terfikir kesedihan tu dan betapa bersyukurnya aku masih ada keupayaan melihat.

Renung-renungkan.







8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

dah lame nis tak nangis.

em

qib sabar ye

Wanie said...

nice quote tu..

menangis tu macam ubat bagi wanie..abeh sume masalah boleh hilang kalau menangis :)

sya fieqa said...

whose that person..
meh aq tibai dia..
hakhak..
sorry dear~
imy

kukuchimachikumi said...

bakponyo??aq ke weh???kalo aq,,im sorry deh

teyhah said...

omomo heechul nangis?sabo k qib :)

Asrul "iLham" Sany said...

datang follow blog comel ni

:D

Umie Artoqiemie said...

Yes.. you’re alive :’(

aliesha kirana said...

baru2 ni mmg AK byk menangis. huhuh..

hmm mungkinkah Qib sedang kibar bendera jepun sama? heheeh. sensitif jek ni. ehe

Entry Best!