Wednesday, October 26, 2011

Obsesi

Fanny (SNSD) is soooo gorgeous. True beauty!


Sejak tengok blog kawan aku- Pickuchi yang asyik dengan obsesi-obsesi nya yang super awesome, iaitu membaca blog Malaysian yang kawen dengan Mat Salleh dan duduk kat luar negara, aku juga punya obsesi sendiri.

Muahaha. Kepada yang tak tahuuuuuu, I am soooo in love with KPoP world. Sangat-sangat in love sampaikan everyday, harus check web ni, tengok laman ini dan ini. Oh. Until, one day, the day I finally knew what shipper is, in KPoP world. JengJengJeng!

SHIPPER - peminat yang menggandingkan idol(artis korea) mereka dengan idol lain. Acting like a match maker. Idol yang dipasangkan adalah TIDAK KIRA samada lelaki sesama lelaki atau perempuan dengan perempuan. Boleh jadi berlawanan jantina (normal).

Cara nya adalah dengan menggabungkan nama mereka. Sebagai contoh:
  1. Jongkey (Jonghyun + Key ) - Shinee (L+L)
  2. SiBum (Siwon + Kibum ) - Super Junior (L+L)
  3. SooSica (SooYoung + Jessica )- SNSD (P+P)
  4. SunSun (Sunny + Sungmin) - SNSD + Super Junior (L+P)
Banyak lagi!

But the one that I truly like ialah JongKey. Ohhh.. Walopon L+L, they are so cute to be together! Aeygoo!!!! Series sangat sesuai. razz

And another one is SunSun.. Hehe. Normal couple. Sangat cute sebab dalam group depa, depa la ahli yang paling cute. Salah satu sebab, suka wat ekspresi muka cute, pastu sebab ketinggian yang tak berapa nak tinggi. (too many cuteness in here!)


Pictas:

SunSun

Aegyoo



FanArt. Oh, they are crazy, for sure




Another FanArt


JongKey

Tomei


Tehee =3

FanArt




P/s: Adegan mesra adalah fanservice =3 Meaning, for fans' pleasure seeing them together. It's not totally REAL!





10 comments:

DuniakuAbstrak said...

gay

astaga

Wanie said...

haha..kelakar lak tengok sungmin tu..diorang betol couple ke..baru tau ade combine2 name macam tu..

sya fieqa said...

aq xminat kpop
so, no komen..
;P

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...baru tahu yang diorg tu gabung2 nama.....maklom la..xamik tahu sgt...heheh

Nurul said...

ommoo,sunsun..
comel..

tapi lagi suka sunny+joongki=sunki :)

Redbloodsnow said...

awek korea cantik² kan. kulit putih halus mulus je kulit dorg. jehles okeh :D

kukuchimachikumi said...

pikah:bkn mu kara ke ???hehe

qibum: mu meme...ntah ape la minatnye tgk deme tu....psiko....:)

pearl apple said...

hahahah~~kpop..ermm..aku suka gitu2 jer..tp aku lg suka muvie korea..actor + actress dorang..gila terbaek..obses nak mati aku bila aku minat dorang..mgkn ang buleh kawan dgn adik aku yg sokmo minat kpop!!

ainz said...

peminat setia kPop,ni...sy tengok cite korea biasa2 je..tak kenal sangat pun pelakon2 nye..

nabilah_2908 said...

errr..tk kenal...

tapi obsesi sy sama dgn Pickuchi...huhu...

bukan takat pasangan je...studnt blogger yg belajar kt ober see pun suka ikuti gak... :)

Entry Best!