Thursday, October 13, 2011

Review Al Hijab



Please don't watch this movie if you dont want to feel like kicking someone in the face.
The suckest horror film ever. Okay. Seriously. Aku sangat menyesal kerana telah menghabiskan duit aku sebanyak RM 5 untuk menonton citer ini. Sangat lah tidak menakutkan. Tak seperti tagline citer ni sendiri iaitu "Filem terseram untuk tahun 2011". Ini semua bullshit! Okay.

Tak percaya boleh pi tengok sendiri.

I honestly rated this movie, none....star.


Sebab-sebab filem ini tidak best and not worth to be watched:

  1. Lakonan Pierre and Fathia sangatlah fake. Oh, gooewyyy
  2. Aku tak paham kenapa tetiba Mak Itam dapat number Rafael(Pierre). Tak ke pelik. Dia cakap dia terhutang budi dengan arwah mak si Rafael, kemudian tuptap dapat nombor fon. Series. Disini, adalah sangat tergantung. Bukan opinion sendiri, tetapi dibuktikan apabila Mak Itam tidak menjawab kepada Rafael saat ditujukan soalan : "Macam mana Mak Itam dapat nombor Fon saya?" Pffffftt!
  3. Hantu-hantu yang sangat tidak realistik. Aku sangat menyampah dengan ropa antunya yang sangat la tidak horror walopon i know depa dah usaha giler nak buat horror!!!!!
  4. Efek antu tak jelas. Suasana gelap. Failed!!
  5. And memang tak feeling langsung semua watak. Aku rasa watak Mak Itam, and lelaki-lelaki atas van jer feeling nak belakon.
  6. Plot citer boleh dibaca. Erghh! (I know, i'm sooo good, right?)
  7. Citer TERGANTUNG TAK BERTALI!!


Ok.. Bye! Maksud disebalik PG13 tidak bermakna.. Baby boleh tengok sambil gelak ketawa... Em.. Ini opinion jujur. Maybe orang lain ada pendapat masing-masing =) Happy Thursday.

7 comments:

rara pinkmafia said...

no star?hehehe.teruk sgt ke?

kukuchimachikumi said...

part dlm lori je yang lawak n menarik hati...

aku nak bela zirafah jek....

hiro said...

nasib baik kabor..hehe..tq

shazlynn fazlynn said...

eheeh pada lYNN lah, i bukan nak kutuk filem melayu.walau i org melayu. Kita belum boleh lawan cerita antarabangsa..di sebabkan selalu terkena dan rasa membazir Lynn dah tak tengok movie yang namanya dari pengarah melayu or senang cakap malaysia movie.. Sangat sakit hati. Tapi insyaallah kalau movie kita dah sampai tahap terbaik dan antarabangsa Lynn akan tengok.. still support juga tapi bukan buat masa sekarang heheh ;)..

nabilah_2908 said...

kalau sy la...asal cerita hantu macam ni..mmg sy tak pi tengok....

lagi best layan kartun...huhu... :)

Wani said...

seriyes tak best??
tak nak ahhh tengok "__"

Kakiwayang said...

heee...saya pun rasa watak2 atas lori tu best...haha..n majoriti blogger yang review filem ni memang akan persoalkan camne mak itam tu dapat phone no rafael...mungkin die stalk kat facebook kot...wakaka...

Entry Best!