Saturday, October 22, 2011

Review Real Steel





Heeeeeeeee. Salam Maghrib. Sebelum masuk waktu ni, nak wat review tentang filem Real Steel yang baru je aku tengok.


Okay fine. I know, I am so rolleyes lame sebab da ramai orang buat review tentang citer ni. Tapi nak jugak citer kat sini. Muahahah! twisted Bagi aku....... Citer ni sangat la besh!! People should bring their daughters or sons sebab basically citer ni pasal a father and son relationship.

Citer ni berlaku di masa future dimana people don't even need 'people' to box. Kira kalau sekarang, manusia masih diperlukan untuk bertinju, but, in this movie depa guna tenaga robot untuk menggantikan manusia. This is not futuristic kinda movie, though.

Citer ni pasal si Hugh Jackman aka Charlie yang menjual hak custody anak sendiri, yang BARU je diperolehi dari mahkamah selepas exgirlpren dia mati (Charlie hasn't seen the boy for 11 years) kepada kakak exgirlpren dia yang kaya semata-mata untuk mendapatkan duit bagi membeli robot baru untuk gambling fighting. Kira macam main laga ayam versi robot.

Sebelum bagi sepenuhnya hak kepada Debra, his ex's sister, dia meluangkan masa dengan Max, anak luarnikah dia. Kat sini la, hubungan depa yang awkward blooms. Gituewwla. Kira secara tidak langsung Max turut bergelumang dengan dunia gambling ni lebih-lebih lagi sejak jumpa robot buruk which is Atom yang 'accidentaly' saved him dari jatuh dalam gaung. Awwwwww!


Nak tau selanjutnya tengok sendiri. Highly recommended! (aku asyik nebes jer, bila sampai part those robots fight. Membunuh jiwa betul)

Picta!

Max dan Atom. Seriously, this boy is hell cute!!



Charlie sedang melatih Atom to box.


Atom, robot sparring yang perkasa!


Nama-nama robot which i found very interesting:

  • Ambush
  • Atom
  • Noisy Boy
  • Midas
  • Metro
  • Zeus
  • Tak ingat..
Honestly, i rated this movie, 8 and a half stars .razz Bye!

11 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

baru saja tgk tadii.. TERBAEK LAHHH!!! besttt!

mohdhazlan Dreadlock said...

terbaik real steel ..5 vintang

Razil Tahir said...

ala... tak tengok lagi... T,T

Leeya Amalia said...

Dah tengok cita nie . Dalam panggung menjerit dengan kawan2 masa nak lawan .. Hahahaha .. Cita nie best ever . Terbaikkk ~

PinQib said...

@Leeya Amalia: hahah.. memang takot robot musnah kan??

PinQib said...

@Razil Tahir: hoho... kena cpat3 tgk atau juz donload jer. Muahah =3

PinQib said...

@mohdhazlan Dreadlock: worth it !

PinQib said...

@Aisumi Chan Kawa'i: sama3.. memang part lawan je mesti menjerit... Kih3kih3

sya fieqa said...

ok..cte besh..xrugi byr rm 7 smlm..
aq ske time robot menari..
;P

Wanie said...

ok..ni la cite real steel tu..mber pun cakap best..

ahm ahmad said...

must watch! highly recommended! hehehe..9/10

Entry Best!