Saturday, October 29, 2011

Tag Time


Heiyoo dalam kesibukan menyiapkan portfolio sampai tak sempat nak jengok pun belog. Semalam pun aku tido pukul lima. Oh. Hampir-hampir terbabas ke laut Subuh tadi.

Pabila di check Comment inbox, aku telah mendapati salah satu daripada komen yang tertulis, adalah memberitahu bahawa diri aku telah di cuit/ di tag. Tag ini dari #SafwanMahzin, owner blog The Lazy-ism.

Muahah. Lama da aku tak jawab tag ni. Halal je la...

• No tag back !

• You must post these rules

• Go to their page and tell them you have tagged him/her

• You have to choose 11 people to tag and link them on the post

• Each person must post 11 things about themselves in their journal

• Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer

11 PERKARA TENTANG AKU?

  1. Seorang yang berasal daripada negeri Cik Siti Wan Kembang.
  2. Peminat setia Justin Bieber dan donia K-Pop.
  3. Seorang pinkaholic. Aku sangat prefer anything in pink color. Oh.. Look at my blog. See for yourself. Hot pink or baby pink, they all look NICE.
  4. Merupakan puteri bungsu di dalam rumah. Walau bagaimanapun, mempunyai empat orang adik lelaki.
  5. Sangat clumsy dan sangat suka membuat tuduhan melulu.
  6. Tidak menggemari dunia MALAYWOOD.
  7. Bakal guru yang mengambil opsyen Matematik. Bakal menamatkan pengajian in two years time.
  8. Tidak pernah terfikir untuk memilih subjek Matematik. I chose Tesl, but ended up being given this subject. What to do. Wasn’t my fate.
  9. Tidak gemar menggunakan bahasa Melayu standard dalam percakapan harian. Prefer talking using loghat.
  10. Tidak pernah menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur.
  11. Bercita-cita untuk ke Oversea dan menikah dengan mat salleh bagi meneruskan impian memperoleh anak kacukan.

SOALAN YANG PERLU AKU JAWAB DARI #SafwanMahzin

=Nama penuh

Nama penuh aku, Al Raqibah Binti Rashdi.

=Tinggi berapa

Tinggi sebenar ialah 156 cm. Aku rasa la. Tak pun 154 cm.

=Suka blog yang macam mana?

Aku suka blog yang ringkas, tak berat, isi tak panjang dan santai. Satu lagi yang ada tutorial, khususnya tutorial Adobe Photoshop, maklumlah, baru bergelumang.

=Apa pandangan korang tentang aku?

Bagi aku, #SafwanMahzin adalah seorang lelaki yang kreatif, mesra dan boleh menjadi penulis blog yang pemes di masa hadapan.

=Nak aku wat header blog untuk korang tak?

Nak nak nak. Please. Haruslah kau Wan, kau kan kreatip!!! Please =3

=Pandai memasak tak?

Soalan memang tak cepumas. Of kos aku reti memasak. Boleh tanya sahabat 1, 2 dan 3 kalau tak percaya.

=Selalu kalau cuti bangun kol bapa?

Lepas subuh harus tido balik, kalau takda kerja. Kalau ada, bangun tu pukul 10 lebih. Kuikui. Tak senonoh. I know.

=Pernah datang padang besar?hahaha

Belom. Takda pitis la Wan. Belanja ok.

=Komen tentang blog aku

Blog yang sangat santai. Ada personal, info dan macam-macam lagi. Tak Berat dan aku tak pernah rasa ‘terpaksa’ nak jengok belog kau. Memang kalau update, mesti baca (kalau aku tak bizi).

=Ape perasaan bila kena tag

Biasa jer. Tapi malas nak mengetag orang balik.

=Lagu favourite korang?

Currently: Diary by Navi

11 ORANG YANG DITAG

INI 11 SOALAN DARI SAYA- WAJIBJAWAB

1. Nama sebenar sapa.

2. Makna di sebalik tajuk blog

3. Tujuan berbelog.

4. Aktif atau tak?

5. Suka blog yang macam mana?

6. Pendapat semua tentang Pinked?

7. Pendapat semua tentang dunia blogging sekarang?

8. Nuffnang penting ka?

9. Pernah rasa bosan berblogging?

10. Harapan kepada blog di masa akan datang.

11. Nak soalan lagi ke?

Sila jawab okay. Bye!

8 comments:

Umie Artoqiemie said...

aku banyak gila hutang tag.. wuwuwuwuw D:

kukuchimachikumi said...

kemalsan derrr

pearl apple said...

aku tak suka ditag nih..neway..ok aku jawab jugak ler demi mu..okeh!! =)

Wanie said...

ok, tanpa buang mase wnaie jawab, kat sini gak..hihi

1. Nama sebenar sapa.
owh, dah penah gtau, p tengok entry sebelum2 nie h..
2. Makna di sebalik tajuk blog
makna?firdani love story = cerita cinta firdani :)
3. Tujuan berbelog.
suka menulis, tambah kawan, isi mase bosan :)
4. Aktif atau tak?
sekarang, yup!
5. Suka blog yang macam mana?
yang tak serabut, takde widget merapu :)
6. Pendapat semua tentang Pinked?
baru lagi kenal, nt dah lame tanye balik tau (:
7. Pendapat semua tentang dunia blogging sekarang?
no komen
8. Nuffnang penting ka?
yup..
9. Pernah rasa bosan berblogging?
penah je
10. Harapan kepada blog di masa akan datang.
ramai follower, ramai pembaca
11. Nak soalan lagi ke?
tak nak..weee

teyhah said...

dh jwb :)

Asrul "iLham" Sany said...

sama negeri rupernye...

p/s : Ada contest dalam blog aku, sile join kalau free

nabilah_2908 said...

lama tul tak melayan menda alah ni...

okey..time kasih tuk tag ni...akan di sudahkan nnti.. :)

haha...no 11...pernh menjadi cita2 sy dulu...dulu la..skrg tak lagi..PAMA kt rumah tu tak approve..huhu.. :)

amy azuha said...

huhu part ank kcukan tue tak tahan..npe tak plih mamat korea?

Entry Best!