Saturday, October 1, 2011

Top Korean Dramas di Hatiku

INI ADALAH DRAFT YANG TERSIMPAN SELAMA 2 MINGGU


Hee.. Wah. Aku dah banyak update sekarang. yey. Sebab esemen hanya tinggal satu. Belom siap. Alhamdulillah. Lama jua ku menunggu saat ini. Hem.. Cepat-cepat posting. Aku juz ada 19 minit lagi nak urus diri sebelum pi diskusi....... (esemen terakhir!!!!!!)razz


Okay. Meh sini. Nak kongsi my opinion la. Tentang drama korea yang aku pernah tengok kan..... Yang aku rasa best, like.... bestez everrrrrr (gaya minah negro)neutral

Aku nak list sikit jer. Well sikit pon perah otak kot. Walopon dalam list ni akan ada yang soooo l.a.m.e sebab dah lama broadcast-ed tapi, who caressss????biggrin


Here is the number 1.

Full House


This is cute! Seriously. drama paling cute penah aku tengok. Lelebih lagi aku dulu obses giler ngan rain.. Muahaha. Tu zaman belom belia lagi. Ape-ape pun, tahap keobsesan aku terhadap citer ini menyebabkan aku meminta duit rm 50 dari daddy tanpa rasa malu dengan statement berani "Nak beli citer Full House." Nasib tak kena pelempang manje jew. Muaha. Anyway. Citer ni pasal contract marriage dimana depa dua ni mula-mula tak syok to each other. Pastu syok. Then, aku rasa dari pengaruh humongous cerita ni la, banyak novel melayu buat cerita cliche macam drama ni... Contoh: Bicara hati, emmm... Aku tak ingat...lol




You're beautiful

Cerita ni jugak sangat kiut. Sebab aku rasa Park Shin Hye nampak lah bodoh-bodoh alang dia. Of course la citer ni jugak aku tengok sebab Yong Hwa oppa aku. Ala watak Shinwoo dalam citer ni. Cerita dia seorang gadis (sister) menyamar jadi abang kembar dia semata-mata nak penuhi permintaan manager abang dia.confused

Cerita ni lawak dan sangat lah okay. Tak da aku rasa geli macam citer MARRY ME MARRY. Jang Geu Suk rambut panjang tau dalam citer MMM tu. Gelis doh...


Boys over flower

Aku sangat layan citer ni!! 25 episodes berjaya dihabiskan dalam masa 3 hari. Muahaha. Gile tak?? Series bes. Walopon citer ni adaptasi dari citer Taiwan tu. Tapi, disebabkan hero-hero nye terutama si Kim Beom tuuuuuu sangatlah lagi hensem dari hero-hero sedia ada Taiwan, menarik minat tengok citer ni..

Citer ni sal Jan Di yang berkawan dengan golongan atasan walopon dia ni miskin tahap rumpai laut. Ohh.. Sangat bes.. Walopon aku rasa watak Jan Di sedikit mengada-ngada. Kahkah...!!lol



Playful Kiss

Kim Hyun Joong hero tawww!!! Citer ni jugak best. Heroin baru tapi kiut. Napa ni.. Tapi watak dia jugak la bodoh. Nape eh aku selalu tengok citer drama korea di mana watak heroin nya harus lah bodoh-bodoh alang.. kahkah. Tapi tidak bermakna yang menonton ni turut sama bodoh!! Oh no no...razz

Citer ni sal dua orang. Lelaki budak genius. Perempuan paling bebal sekolah sama-sama sekolah menengah.. Lelaki jual mahal... Pastu kena dok sekali sebab rumah pompuan ni runtuh sebab gempa bumi. Pastu depa kawen. END. Sangat la boring review aku kan??? redface


My Lovely Kim Sam Soon
Citer ni of kos bes sebab ada Hyun Bin. Sangat la best sebab dalam citer ni hero mempunyai cinta pada heroin yang bersaiz L. Bukan saiz S macam biasa. Not a typical drama biasa. Pastu dia ada masukkan elemen masak-masak. Aku sangat suka benda ni. cool Dan citer ni pun adalah jugak part lawak nya.

Sebab utama bes.. Sebab.. aku rasa drama ni jer heroin tak cantik pernah korea hasilkan.. Okay, macam Cinta Kolesterol. Tapi Cinta Kolesterol tu pun, si Hero nak lepas tengok transformation pompuan tu.. So, not fair..

Sweet doh, kalau lelaki sehensem Hyun Bin Oppa nak kat minah takberapanak comel macam Kim Sun Ah... Ohhhhhh...


My Girl

Again, watak heroin bodoh. Haaaa. Citer ni agak funny. And sangat best. Tak rasa nak pelempang pun hero heroin tambahan. Kira macam balance. Aku tak ingat. Tapi aku rasa aku ada la juga menitik ayaq mata tengok drama ni.

Kisah dia pasal heroin kena menyamar jadi adik kepada hero. Last-last heroin jatuh cintan pada abang dia. Hero pulak jatuh cintan tapi lambat-lambat sikit. Cliche betoi.... Part paling suka masa dia tercium hero AKA abang dia pastu sebab malu, heroin pura-pura pengsan atas jalan.. Buahahaha.. Lawakkk!!!

Secret Garden


Ohrolleyes.. Sekali lagi Hyun Bin oppa berlakon. Sebab citer ni top dalam hati aku adalah disebabkan watak pompuan dia yang hati keras kematu. razzOh.. I like.. Aku dah muak sikit tengok heroin bodoh.. Sekali sekala heroin ler kena jual mahal kan.. Jalan cerita lain dari yang lain dan memang citer ni femes giler kot. Tapi yang tak syok nyer. Citer ni banyak sangat kissing scenes. Naik malu aku tengok.. Hahah. maluat!mrgreen~~


Citer dia dua orang ni, hero heroin bertukar roh selepas minum arak bunga. Part mula-mula depa discovered depa bertukar badan la paling syok sekali.. Hauhauahaua!! Depa hanya akan balik ke badan masing-masing masa hujan jer.


Bye!lol

5 comments:

FiQa said...

haha..


MY GIRL dgn PLAYFULL KISS mmg best,
tu pun sebab dah penah tgk..yang lain, baru nk tgk..

hihihi..

:)

ieyka02 said...

cume My Lovely Kim Sam Soo dgn secret garden jew x ingt cter dy cemane..yg laen mmg superb....best kn

nabilah_2908 said...

dalam list ni....yg sy tgk penuh cite BOF je... :)

lepas tu terjebak dgn cite Marry Me Mary...

then...terus stop..xmo terjebak lagi...bila dah start tgk payah nak berhenti...huhu.. :)

Wani said...

secret garden terbaikkkkk!
tapi, semua best. arghhhhhhh*obses T__T

aliesha kirana said...

hahaah.. sama pendapat dgn Qib. tang JGS dlm MMM tu mmg AK pn xske die rambut panjang. nampak girlyyy sgt. ahah.. lagipun AK xske heroin dia. si Moon tu. ntah, smpai skrg xleh terima dia. hahahaha!

kebyakn dh tgk, tp ade gak yg blom tgk. heheh. nk kene tgk ah!

Entry Best!