Friday, November 18, 2011

At last (Part 2)

Saying goodbye- ain't easy


Hello. Assalamualaikum. Ini adalah entry berkod "At Last" sama seperti entry INI. Dalam short form nye, ENTRY PUAS HATI.

Kihkih. Akhirnya, setelah bertungkus lumus packing barang dan menunggu saat tiba nya diri ini berangkat ke Kelantan, akhirnya, saat ini tiba juga. I've bought the ticket back to Kelantan. Yuhooo. Seriyes. Masa dekat kaunter tiket tadi:

Pacik Tiket:PT
Aku: Q

Q: Pacik, tiket dari SP ke Kelantan malam ni ada tak??
PT: Ada.. Dua seats, last kat belakang.
Q: *Apa apa je lah pacik. Yang penting aku boleh dok umah ASAP!!* Okay. bak sini tiket tu.. (muka gengster)

Yeyeye. razz Sangat gembira lol. Dua bulan aku tak balik umah. Rindu taw. Especially my Mom, my Dad, Tok Mek, lil bros. Pendek kata, one word: FAMILY. Masih ingat malam-malam sebelum ni, tefon Tok Mek, cakap, "Sabar Tok Mek, in two weeks time, I'll be back!" Wah. Ini adalah sangat dream comes true.

Seriyes tak sabo. Hoho. Dah la cuti end sem weh. Lama hoooo. Tapi yang sadis nya, my sista tak balik bercuti bersamo. Sabahan girl now, she is. Ohh. aku tak da kawan kat umah. Sebab kalau dikira-kira (taik unta nya), cuti ni, aku menjadi yang paling tua gerl in da houseeee! Dan yang paling tua gegerls kazen aku pun baru nak tingkatan 1. Sangat tidak kewl dok rumah camni. I need my-average-teen-partner (teen kew?? Kahkah =p)

Azam dok umah:

  1. Menjalankan WORKOUT session yang dihostkan oleh Jillian and Bob. Ini adalah misi ye kawan-kawan. I want to be healthy.
  2. Menjadi guru matematik kepada my bros.
  3. Be nice to my kazen.redface
  4. Belajar memasak dari Tok Mek, Mommy and MokT (gonna rent a house soon. So, knowing how to cook is really important!)
  5. Be daddy's work partner.

So, till then.

P/s: Bus akan bertolak dalam pukul 10++. Pray for my safe journey. Bye

5 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

bestnye dapat alek kelantan

rindu...

T_T

aliesha kirana said...

ohoii bestnye die, dpt balik kampung! hhehe..

mesti xsabar giler kan.

tp hati2 qib. dok kt blkg skli tu, mcm tunggang kuda tau. haahah. xleh nak tidur lena punya.

AK penah merasa dok seat blkg. seksa oit. hahahaa

Ardini Humaira said...

semoga selamat sampai, amin
;)

nabilah_2908 said...

wah.list to do dah siap dah... :)

ok apa..jd yang paling tua...boleh jd ketua..hehe.. :)

izzana said...

waaaaaaaaaaaa :) una pun tgh cuti ni wewit (^_^V

Entry Best!