Friday, November 18, 2011

Review The Beast and Beauty

Cute je beast ni bagi aku. Kihkih


Kahkah. Tadi sebelum melelap kan mata pasni (I need my beauty sleep), ni nak citer sikit. Aku and my geng Anis, Pickuchi, Pearl Apple and Yusra mengambil le masa terluang lepas da siap kemas bilik nak layan movie. Konon la.wink..

Punye la banyak movies aku amek. Ni list banyak tak banyak: Puss in Boots, The Hangover 2, From Paris with Love, Cars 2, Raya tak Jadi dan menda lagi. Ni semata-mata nak memberi feelings sebelum semua separate nak balik kampung. Last-last tengok gak citer Korea bertajuk The Beast and Beauty. Hee. Aku memula tengok tajuk pun macam peliks kan. Biasa orang panggil, The Beauty and The Beast. Ni terbalik pulak. Tapi movie ni memang terbaik laa. Nangis rain ngongoi aku tadi. Muahahaha.

Oh... Sedih woo :')

Sinopsis movie credit HERE:

It involves voice-actor Dong-gun (Ryu Seung-beom), whose blind girlfriend Hae-ju (Shin Min-a) suddenly receives surgery to regain her eyesight. Having lied to Hae-ju about his appearance, the beastly Dong-gun chooses to undergo extreme measures to change his appearance, while promising Hae-ju that he will return soon after having a work project in Hawaii. Meanwhile, Hae-ju bumps into the Joon-ha (Kim Kang-woo)—Dong-gun's high school friend whose appearance is how Dong-gun described himself to Hae-ju—and mistakes him for Dong-gun. Hilarity ensues, and Dong-gun finds himself struggling to hold onto the love of the woman he loves.

Pendapat aku, memang kadang-kadang self-esteem plays role in our lives, tapi the best choice of all is to be confident of yourself. Kalau hudus ke, hitam ke, gemuk ke, berjerawat ke, berkedut ke apa ke kekurangan-kekurangan (feel free to list them) lagi, just terima la seadanya. Atau dalam erti kata lain, love yourself the way you are.

Jangan pulak, semata-mata nak cantik ke hensem ke, kau pergi buat plastic surgery ke liposuction ke apa ke. Hee. Ada hikmah ALLAH buat kau macam tu. Jangan la tak lalu makan sebab diri tu hitam sangat ke. Tak mandi sebab rambut dah hampir botak. Tak nak tido sebab diri tu gemok. Oh. No No. Bersyukur la. Kurang-kurang, you were born perfectly kalau nak dibandingkan dengan orang tak cukup sifat..

I honestly rated this movie 7 out of 10.

Tu je. Ok. Bye. Good nite.


Ps: Tahniah adik sepupu saya, Masturina sebab berjaya dapat 5As dalam UPSR. Hee. Umi kasi laptop sebijik kan?? To, my adik angkat, Sherah, takpa rolleyes, 4As 1B bukan bermakna gagal. PMR nanti usaha lagi.

Ps2: Thanks for the great opinions. Sudah memilih Canon. Harap ada lah hasil nye. Planned Outcome. razzKihkih.




3 comments:

aliesha kirana said...

sokong cakap qib! AK pun kene yakin diri, sebab my self esteem brade di tahap yg paling bahaya. haha.

tp kat alam maya, rasa cm ok skit banding ngan kat luar. hohohoh.

cm nak tgk jek citer ni. donlod..donlodddd

kukuchimachikumi said...

hehe...mmg beast itu cumel..senyuman die sweet kt,,,,dh la baik..sanggup berkorban.....:)

definitely will fall in love with him in real life if he really exist.....

but nk yg ad confident level tinggi skit la...u r cute....dun be shy ok sayam mr. beast....

Asrul "iLham" Sany said...

sama ngan wifey aku yg gile cite2 (n balaks) korea ni

Entry Best!