Monday, November 21, 2011

You're-Just-Fifteen!

So True

Heee.. Da dua hari tiga hari saya kat rumah. For now everything is sooo darn good. Kahkah. With the chill whether. Rasa macam nak jadikan tidur aktiviti utama je hari-hari. Oh sangat tak kewl. .
Yang agak tak best nye daddy nak ajak pi jogging esok. Terus rasa macam malas. Tapi bile di pikirkan; this is a so-rare opportunity nak jog ngan daddy. Terus setuju sambil paksa kazen ku, Hanis join sekali. Muahaha. Keji...twisted

The main story yang saya sangat sedih sampai menangis-nangis hari ke-2 balik umah... Which is exactly yesterday. Gini ceritanya, saya lepas solat zohor, alang-alang nak tunggu asar sekali dok la dekat living room tu ngan kazen saya, Hanis (again). Tetibe celah television tu, saya terjumpa phone adik saya. My youngest bro la kalau nak dikira. Si A. Memang tengok jer phone tu, saya tergerak je hati nak bukak, and godek-godek.

The first folder I went tru mestilah Folder Images. Dok belek-belek, tersentap, gobsmacked, goose-bumped semua ada. Nak tahu apa saya nampak?? Adik saya bergambar dengan pompuan mana entah.. Memang sangat rasa marah. Kalau amek gambar jauh-jauh lain citer. Ni, dok lentok dekat bahu pompuan tu evil.

I was so upset sampai decided to hide his phone ler. Berpakat dengan Nana (tokmek) semua jangan kasi tahu A saya amek phone dia. Last-last tak sampai 10 minit dia datang umah Nana mintak phone sambil buat gaya threatening ala-ala nak mengamuk.

Terus bagi phone dan cakap:

I knew everything. All those pics pun have been blue-toothed le. No secreto anymore.

Boleh dia buat derk. Ohh. Saya masuk bilik nangis bagai nak rak. He's 15 only. Tak boleh ke nak sabar semua. Saya yang 21 ni pun takde napsu langsung nak berkapel. Eh.. Emo.. tapi seriosly. Kalau saya jumpe pompuan tu, wajibulghunnah saya kasi penampo lapanpulohdas. Ei, dasar betina gatal. Seriesly. Maybe my lil bro salah juga tapi please le. Adoi. Kusut-kusut.

Saya pun malas nak bercakap and already told my mom about this.

One certain solution, form 4 next year mesti kena anta sekolah berasrama!


P/S: Ke memang salah saya? Ke memang dia tak patut lagi? Ke memang he's grown enough to be in LOVE? Arghh. this is killing me. YA ALLAH, bantulah hamba-MU ini.


8 comments:

dill said...

budak2 zaman skarang, macam tu la perangai.

kene kawal/pantau

dill.

izzana said...

haishh budk2 una pun ade adik 15 tpi syukur dia msih x mtg

amy azuha said...

fuhh bru 15 tahun..chenta monyet ney..qib sgt protective as a older sista (:

Ardini Humaira said...

rasanak bercinta tu lumrah.. tapi.. adoyai amik gambo dekat2 tau yang tak patut. huuu... tumpang rasa nak lempang jugak

liyana said...

qib rapat x ngn die?..hehe..hmm tu la cinta monyet.. kite sbg kakak memang risau kan..tp nak wat camne kn..:) just boleh bg nasihat jek la..

Asrul "iLham" Sany said...

cinta monyet tu biase ar...

:D

nabilah_2908 said...

tak salah tindakan kamu tu..

budak2 zaman skrg..advance...kena kawal jika tak mahu perkara yang tak diingini berlaku....

ILA HonEyBuNNy said...

budak2 neh xfikir jauh tau...

muda lagi lah..isk3..

Entry Best!