Wednesday, December 28, 2011

Noob Chef

Sekadar Hiasan


Dear diary.
Look what I've done to you? Hee. My baby got new shirts LOL. Saya tukar template. Template terakhir bagi tahun 2011. 2012, more to come. Tsk.

He. Juz wanna tell. For the past 6 weeks, I've done good, I mean great things to myself. Yerp. I've prepared myself all the way to- being an independent person.

I've learned how to cook tons of new dishes. Ngehehe. Something I shoud be proud of.

I knew how to make Gulai Cili Api. This is great huh, looking at the fact that I used to hate working with chicken the most. Muahaha. Semenjak kakak saya berhijrah, saya telah mengambil alih tugas menjadi chef. OH. Im still a noob. Tapi takpe lah. Nak hidup sendiri sudah berjaya dan tahap kebergantungan kepada makanan kedai telah disusutkan kepada 29%.

Sup Ayam (the easiest of all). Dah dua kali masak sepanjang cuti ni. Em. Sampai resepi dah meresap masuk dah dalam paleotak. Tengkiyu yer. Hehe. Menyiang ayam pun ku sudah pro gituew. Ini adalah boleh direwardkan dengan Guinness World Record. Cheh.

Bubur Nasi dan Telor Separuh Masak. Okay. These are not even big deals for most women who've been in kitchen most of the time. Bubur nasi adalah pencapaian paling maju le memandangkan adikku yang bengkak gusi kerana tumbuh gigi bungsu dapat makan 4/5 banyaknya bubur yang telah saya masak. Hewhew. Then today, cubaan memasak dua biji telor separuh masok. Ok. THIS IS SO LAME!!!!!!

Bagaimanapun puan-puan, (my diary, especially) to cook medium raw egg adalah tidak semudah yang disangka ye. You might end up cooking hard boiled egg. Tsk. Sungguh puitis dari kata-kata chef noob yang ada potensi menjadi sehebat Martha Stewart. Okay.

Yes, cooking made me smile =p



So I guess, till here . Having hard time cox I'm having hearing problem (serious one).

3 comments:

Azuan said...

aku suka makan ap yg dimasak je...hahaa

ILA HonEyBuNNy said...

masak untuk ila..lapar neh..hehehhe..;)

ila suka sgt sup ayam tau..;)

teyhah said...

nnti bwak la mai kat blok A haha

Entry Best!