Tuesday, January 25, 2011

Mimpi anak kacukan.


Ya allah. Lama nya aku tak update. Serious. No mood. Aku nak update tapi nak wat camne. Balik jer kelas, keje belambak. Tak sempat.

Pastu, sebab da letih da dua tiga hari tak dapat tido petang, aku rasa resah gelisah. Ye la kan. Nabi sendiri suruh tido petang. Tapi petang ni memang giler giler la aku bedal tido petang. Ya ALLAH. Rasa bersalah kat diri pulak sebab tido lama sangat. Malam ni ar kena pulun. Tsk.

Ya ALLAH, maafkan kekhilafan hamba mu ni. Oh.


Ha, mainpoint entry ni, aku dalam tido tadi kan, termimpi ada anak. Tak mengandung, tak beranak, tuptup dapat anak sorang.

Alolo, comel giler.


Sebijik macam ni. Gara gara tengok Meet The Fockers semalam.

Wah, comel giler. Tapi dalam mimpi tadi tu, aku ni memang failed ar jadi mak. Boleh aku tinggalkan baby aku tido kat luar sejok sejok. Memang la muka dia tu boleh tahan kacukan macam dok obersie, tapi da nama baby kan. Ecececeh. Muahahah.


Haa.. Aku harap ada la sorang dua mat saleh ni terjatuh centa dekat aku. Nanti ada ar peluang nak dapat anak comel macam kat bawah ni. Oh me goattttt!! Seriyes. Bapak dia, american, mom dia korean and as a result, a cute super gojers baby like him is produced!!



Cute weh. Tengok eyelashes panjang tu. Kalah product maybelline!!




Buat muke toya pun totap nampak hensem sangat. Wah. Hensem. Da buley jadi hero drama korea nanti ni.



Nak eckrem ker awak? Wuuwuuu. Comel. Kalah kecomelan aku...(@@")


So, Justin Bieber, bila awak nak pinang saya???

Waitingggggg. Larikssss


AKU JENGOK KORANG SEMUA

Saturday, January 22, 2011

Crossing fingers



Alhamdulillah. Siap gak update fail semua. Malam ni nak cari ISL, print apa yang patut, kalau sempat, tengok telemuvie IQRA' lakonan eman manang. Cheh.

Teratur tip top.

Awal awal sem buley lah. Tapi doa aku siang malam, semoga setiap hari aku akan menjadi muslimah islam yang BAIK la. Aish. Sejak jadi ahli PERSATUAN PUTERI ISLAM ni, cakap pun macam nak berkhutbah, Tsk


Amboi panjang nyer list BW tak jengok lagi. @@". Sabar nah, sapa yang aku tak lawat lagi. Tapi nak story sikit ni.... Semalam, ko tahu tak???

Masa aku nak cash out duit guna kad bank kene rejek??
Tsk.
Nak kuar duo puluh ringgit pung tak dapek.

Akhirnya, malu buaya gak ar aku kuarkan 10 ringgit sekeping.



OH elaunn cepat sikit munculkan diri tuh woohhh!






Ps; Tsk! Comel? Macam syamsul. hahaha

Elaun, crossing fingers


Alhamdulillah. Siap gak update fail semua. Malam ni nak cari ISL, print apa yang patut, kalau sempat tengok telemuvie IQRA' lakonan eman manang. Cheh. Teratur tip topSemalam, ko tahu tak???

Aku nak cash out duit guna kad bank kene rejek??
Tsk.
Nak kuar duo puluh ringgit pung tak dapek.

Akhirnya, malu buaya gak ar aku kuarkan 10 ringgit sekeping.


OH elaunn cepat sikit munculkan diri tuh woohhh!

Friday, January 21, 2011

I am so disappointed!


Salam. Hai tawan tawan. Sorry manyak manyak kerana telah lama tak menjenggokkan diri mengomen ke melawat, mengeupkan trafik blog kammuuuu semua. Cheh cheh cheh. Ni semua gara gara bizi sebab planning nak tengok filem KHURAFAT ar..

Tapi sebenarnya kan, aku....


Dahh tengok tadiii!!!!!


Ok, but totally frustrated ar, sebab aku tak rasa takut langsung. Sebab mostly sebab aku ... ni tengah ehem ehem. So, maybe tak da emosi. Sebab masa lecturer wat lawak tahap super goku dalam kelas kelmarin pun, aku macam putus nafsu jer nak gelak kuat kuat.

Ni apatah lagi citer KHURAFAT. Siyes, sedih. So. Dapat aku review kan disini:


1. Ramai gileerr minah dok melalak terkejut. Sampai Syamsul Yusof aka JOHAN tolak mayat masuk dalam almari mayat pun depa menjerit kecik (seram tak?)

2. Hantu adalah dalam pelbagai jenis, posisi, dan teknik menghantui. Tsk. Pening kiri kanan, atas bawah.

3. Syamsul hensem..


Ok. end.



Syok giler jadi hantu dapat pelok syamsul *__________________*



p/s AKU BLOGWALKING KAW KAW tauuu! Tunggu, nanti aku terjahhhh.

Tuesday, January 18, 2011

Seriously, want to



Adoi. Lama tak online. Kawan kawan, bebeyh. Thanks lawat gak belog kiter. Hehe. Manyak kot komen. Well, takdala manyak ngat. 300 jer pung, Hehe. Gurau jer.

Seriously, I REALLY WANT to watch Khurafat.

Sebab

Syamsul hensem super gojes

Liyana kiut gewdik (ada kaitan ker)

Cerita seram dikatakan paling berjaya di Malaysia.


Takke ko rasa thrill nak pi tengok?? Huh?? Ahhhhhh.. (@@)"

Tengok ar, kalau ujong minggu ni. Tsk. Kalau ada duit. Tapi apa apa pung, aku dapat tahu before CNY ni elaun probably will be credited into our bank account. At Last tu taw.


Leh la aku makan aiskrim tiap hari.

Yehuuuu. Elaun da nak masuk. Money money, show me the money!!

Ok, bye


Ps: Nanti aku singgah sorang sorang yer. Siyes. Chow. Cincoww

Sunday, January 16, 2011

Kawan


Kadang kadang kita kena menipu untuk kebahagian mereka. Walopon kadang kadang depa tak pernah jaga hati kita. Takpa. Redha plus sabar. Life would be awesome for me. AMIN

Kawan

Kadang kadang kita kena menipu untuk kebahagian mereka. Walopon kadang kadang depa tak pernah jaga hati kita. Takpa. Redha plus sabar. Life would be awesome for me. AMIN

Cinta Dalam Selimut


Salam pagi. Haichoo. Sejok nye. Aku rasa lepas aku brekfes tadi, kemungkinan nak gatal hidung adalah sangat rendah. Haha. Walopon sedap, makanan is very the belacan free. Tapi kannnn. eh macam da gatal sikit sikit hidung (T-T)..

Ouh, ni nak stori citer happy sikit. Yer lah, maklumlah kita ni kan single. Pastu kita ni kan bujang. Hehe. Pastu nak tanya korang. Pernah tak korang korang ni samada single ke berdua ke bertiga ker berapa pung. Pernah tak mengalami cinta dalam selimut?

Cinta dalam selimut?

Wah, tajuk macam da bomb kan? Macam terlalu bahaya hatta untuk bacaan budak budak umur 17 setengah tahun sekalipun. Tsk.

Tapi bagi aku sendiri, cinta dalam selimut ni atau dalam kata lainnya iaitu cinta sendiri sendiri, one sided love, cinta syok sendiri, cinta takda siap tahu. Haaa. Gitulah. SENANG KATA, cinta RAHSIA. Cinta macam ni banyak thrill dia.

Tapi banyak best dia walopon memang terbukti la lagi manyak ko akan dapat sedih woo dari gembira.

Aku ada kawan ni, dia pun ada cinta dalam selimut gak. Lama punyer cinta tu. Sejak zaman sekolah. Sampai hari hari kalu buley nak jer dok stalk stalk FB jejaka selimut dia tu. Wooh. Aku ni, selalu jer bidas SAODAH ni

Cukup cukup la SAODAH weh, dia bukan nye tahu. Lagipun, dia tu da ada MAKWE..

Pastu SAODAH senang senang jawab

Biarlah. Aku nak stalk dia sampai aku da rasa da aku taknak stalk dia. Ni cinta weyyy..

Cheh, SAODAH SAODAH, sadis nye citer mu.


Cinta DALAM SELIMUT ni aku rasa boleh juga dianggap bagus lah. Sebab dia kadang kadang mengelak zina. Tak berjumpa, tak bercakap, tak bertentang mata (which everything is leading one step closer to committing zina). Paling bagus jugak kalau ada some people menjadikan sebagai inspirasi. Inspirasi nak berjaya.


Aku dulu minat punye pasal dengan cikgu aku dulu inspirasi senyap senyap weh. Nak dapat A subjek tu punyer pasal. Wah. bersemangat giler. Yerlah, kalau tak dapat A kan, kite risau dia pulak sedih. Ececeh. Pelempang nak?


Siyes, perasaan stalking page someone kita suka tu pun da bawak kepuasan macam makan mekdi. Tapi jangan salah sangka dengan entries aku yang RENUNGAN dan yang SINGLE IS BETTER (entries PANAS) . Semua ni bukan bermaksud- kita ni janganlah JATUH CINTA, tak PAYAH JATUH CINTA. SENANG SENANG TAK PAYAH KAWIN (eh, melampau).

Bagi aku ni, kita ni makhluk ALLAH, harus ada sikit rasa yang ALLAH kurnia sikit kan. So, jangan pulak pikir.


Eleh, qib ritu berdego dego wat entry SINGLE IS BAGUSMEMANGBESMARVELES. Tetiba hari ni jiwang leleh meleleh.

FYI, ni BUKAN ENTRY JIWANG. OKAYYYY! Ok. bye. Nak sambung blogwalking. Sapa yang follow saya, saya follow balik :) nanti yer. MEKASIHHHHHHH.

Saturday, January 15, 2011

Oh i love u BADANG



Baru habis tengok MAGIKA semalam. Tapi taim semalam la ayaq mata laju jer mencurah curah macam ayaq hujan. Nasib baik rumet aku balik kampung. Kalau tak, em, kena kontrol gagah perkasa la aku depan dia.

Eh. Watak aku minat sekali, dua orang BAWANG tu. MERAH dan PUTEH. Comel. Seswai jer. AMANI dan ALEYA. SOo cute. Cheh. Baru konon nak bagi review. Orang lain da lama dah dok citer.

Ahhhh, persetankan.

MAWI jadi BADANG. Oh, memula masa dia cakap nama dia BAD tu, pelik gak aku pikir, mak aih moden nye, nama, macam BAD BOY gitueww. Auwww. Orang lain, punyer la kuno nama. Tetibe dia sorang nama BAD. Last last aku tahu dia ni BADANG masa NENEK KEBAYAN tu sebut BADANG. Ok. TITIK.

Hensem la BADANG ni ngan rambut palsu dia....


Ah, nak mimpi BADANG malam ni. AHAHAH. Sambil dengar lagu PENYEMBUH RINDU dengan SENYUMMU LAGI.

Pss Gambar tak da kaitan

Aku la PUAN SRI RAGAD WALEED AL KURDI




Salam. Kawan kawan. Aku baru jer habis lunch. Yer. Baru habis lunch. Hehe. Dah la semalam mengigau makan set brekfes mekdi. Tsk. Masa tak da duit ni la pikiran dan hasutan syaitonnirajjim ni mai bertubi tubi.

Alhamdulillah, ada orang bagi duit sedekah sikit (bayar hutang) hehe. So happy. Dapat kot nak tampung hidung aku serba makan pagi kais pagi ni kat kedah ni.

Oh. Nak citer pasal keyword nuffnang yang super menarik. Nak tengok??

Nah




Aku ni kompius la. Sejak biler aku ni ada wat post ker entry sal RAGAD WALEED ALKURDI. Ada satu lagi tu. Tapi aku tak printscreen. Keyword PUAN SRI RAGAD WALEED ALKURDI. Mana tau kan, kawan kawan blogger tag blog aku gune nama ni aku jer tak perasan.

DAH la aku tak tau pun sapa empunya nama ni. Tsk. Aku memang lame kan??

So, dengan perasaan berani takot takot, aku pi google keyword ni.

Pastu baru la aku tahu, dia ni adalah bini baru kepada MENTERI BESAR SARAWAK. Minah arab gituew lah. Haha. Lawak kot. Well, memang la nama aku pun macam middle east punyer nama tak tersangka la sampai termasuk pulak keyword RAGAD ni. Muahaha. Ok.

Bye




Tu yang potong kek tu la RAGAD. Lawa ar. Macam aku. LARIKSSSS


Nanti aku BW

Friday, January 14, 2011

Finally here



I am back!!

Cheh, macam tak leh belah jer intro aku kan. Nak wat camne. Eksaited nak ziarah angpa semua selepas tujuh tahun tak berjumpa. Eh, ye ke tujuh tahun? Haha. Lama tu menanggung rindu kat awak awak semua. Cheh. Geli maks.

Apa kabar awak?
Hehe. Rindu sikit nak blogwalking. Tapi Ya Ampun bizinya, toksah kata la. Yer lah. Pointer harap harap tak jatuh tapi nak naik lagi. Jeles jer ramai kawan kawan aku naik. Kita jer naik ciput ciput macam duit nuffnang naik macam gituew lah pointer. Tsk.

Eh. Tak sangka la oden. Jumlah kawan kawan jengok belog ni dah ada angka 4 kat depan. Wuhuu. Ok. Tak jugak semua 4-- tu akan singgah kan. Depa kadang kadang cukup kan syarat nak soh kite follow balik blog depa. Tapi dalam ramai ramai tu, ramai gak yang bebetoi singgah. I love you la.

Hehe. Ok. Nak setart sesi jemput ziarah makan kuih lapis. ADIOS.

Aku lawat sampai ke malam kot. Haha. CUTI sampai hari ahad beb. Thats y gambar pun macam menggedik giler. AHAHAHA.

Kamsahamnida.

Wednesday, January 12, 2011

Kawan kawan!!

SHORT UPDATE

Sangat letih
Kaki sakit


Hujung minggu aku update and jengah and komen korang korang yer. Huh?

Aniyong. Kamsahamnida. Sarangheyooo

Monday, January 10, 2011

RENUNGAN


Janganlah kamu takut andai belum berpasangan,
Takutlah kamu sekiranya iman mu berkurang.

AMIN

Tomyam dan DUIT



Salam, kawan kawan. Haha, aku baru habis kelas ni.

Eh, tetiba aku gelak napa? Ni nak habaq ni. Aku gelak memikirkan ketamakan, kerakusan, kegelojohan aku yang asyik cuba memanjakan perot tomei ni. Asyik asyik makan tomyam. Aku pun kadang kadang tak paham apa yang besh nyer tomyam ni.

Kalau kat Kelantan, haram aku nak makan tomyam, atau nak merenggek manjamintakpelempang dekat mummy aku cakap nak makan tomyam. Probably, because tomyam kelantan MANIS. Haha. Bukan manis pun. Tapi tak seberapa kow macam dekat KEDAH ni. Yer lah, KEDAH ni kan dekat jer ngan PATANI.

Eh, melalut pulak.

Sebenarnya, nak mintak pendapat kowang ni. Aku ni da la takda mana duit. Tapi nafsu tu menggila bhai. Kalau buleh, breakfast, lunch, dinner, supper, sahur semua nak tomyam. Tapi, tu lar. Duit takda.

Mintak korang share sikit idea korang nak wat aku lupakan tomyam di bulan genting ni. Yerlah. Ada ke tips diet ker apa ker. Aku ni, selalu pose jer sekarang (takda niat menunjuk). Sebab nak cover budget. Tapi taim bukak pose, melampau den punye menu. KEBABOOOM gituew.


Pss., elaun dengar masuk bulan 3. Duit cukup nak wat hidup sebulan. Hahaha.


Nanti aku SINGGAH blog hampa nanti :)

Tomyam dan DUIT

Salam, kawan kawan. Haha, aku baru habis kelas ni.

Eh, tetiba aku gelak napa? Ni nak habaq ni. Aku gelak memikirkan ketamakan, kerakusan, ke

Sunday, January 9, 2011

Tutorial Ubah Bentuk Cursor


Hai tawan tawan. Eh eh. 4 Jam lepas da update. Sekarang mau update lagi?

Oke, sebenarnya, ada orang request nak wat soh aku wat kan tuto cara nak ubah cursor.

Cursor? Tak tahu cursor? Ada gak orang panggil pointer. Pointer pun boley. Ikot keselesaan bibir dan lidah la nak sebut menda kan. Alah, yang bentuk cam anak panah yang ikot pergerakan mouse korang tu.

Back to business!!


Oke, nak tukar amatlah simpel dan senang dan cepat.

1. Memula pi ke SINI!

2. Ha, masuk je page tu, ko diberi so much selection of categories of CURSORs.



3. Pilih jer mana ko berkenan ke. Nak wana hijau amek. Nak wana Pink amek. Nak bentok ati amek. Tapi, JANGAN amek yang ANIMATED. Walopon ko mesti memberontak sebab yang animated punyer lagi supercutecomellote!


4. Kalau yang animated, dia akan ada simbol camni tau kat bawah tu.

5. Dah lepas amek cursor, kauorang copy la kod seperti pic bawah ni.




6. Gi ke design > add gadget > add html/javascript > copy code.

7. Cops, tak siap lagi ni. Eh, ko DELETE jer kod yang aku highlight pink ni.




8. SAVE, done!!


Pss, tengok lar cursor baru aiii!!

Tutorial Tukar Cursor





Hai tawan tawan. Eh eh. 4 Jam lepas da update. Sekarang mau update lagi?

Oke, sebenarnya, ada orang request nak wat soh aku wat kan tuto cara nak uba
h cursor. Cursor? Tak tahu cursor? Ada gak orang panggil pointer. Pointer pun b
oley. Ikot keselesaan bibir dan lidah la nak sebut menda kan. Alah, yang bentuk cam anak panah yang ikot pergerakan mouse korang tu.

Back to business!!


Oke, nak tukar amatlah simpel dan senang dan cepat.

1. Memula pi ke SINI!

2. Ha, masuk je page tu, ko diberi so much selection of categories of CURSORs.



3. Pilih jer mana ko berkenan ke. Nak wana hijau amek. Nak wana Pink amek. Nak bentok ati amek. Tapi, JANGAN amek yang ANIMATED. Walopon ko mesti memberontak sebab yang animated punyer lagi supercutecomellote!


4. Kalau yang animated, dia akan ada simbol camni tau kat bawah tu.

5. Dah lepas amek cursor, kauorang copy la kod seperti pic bawah ni.




6. Gi ke design > add gadget > add html/javascript > copy code.

7. Cops, tak siap lagi ni. Eh, ko DELETE jer kod yang aku highlight pink ni.




8. SAVE, done!!

Anti dey anti


Salam kawan kawan. Aku baru jer habis lunch ni. Pening sikit kepala. Entah. Aku pung tak tahu kenapa.

Okay okay. Ni nak citer ni. Baca la yo. Panjang ciketttt (^____^). Takpa kang?


Oh, sakit sungguh hati ku. Lepas jer makan tadi kan, (aku makan kat hostel), aku pun pi la sinki nak basuh tangan. Pastu, intai la kejap tupperware, sudu, gerpu, cawan yang aku letak pagi tadi dalam sinki sebab niat nak basuh la pasni. Tapi, takda! WHAT!!!!

Aku pi intai pulak jamban. Pastu takda jugak! Wah, mendidih darah dalam otak aku yang sakit tahap rasa nak pitam ni.

Pastu aku ketok bilik setor (anti india dok dalam tu)

Antie, ada nampak tak bekas saya dalam sinki tu?? (lemah lembut tahap puteri ledang)

Anti terkulat kulat

Eh, ada ada. Ikot saya (baca dengan gaya punjabi)

Aku ikot belakang, sambil dok dalam hati dok cakap, " Sabar, sabar. Sabar limapuluhjutakali."

Dia sauk dalam beg plastik itam, kuarkan bekas taperwer aku makan maggie.

Ni adik.

Wah, lagi la meruap darah aku.

Anti, mana saya punya cawan, kertu gerpu, sudu?

Tersengih, pastu lari pi dekat TONG SAMPAH !!!!!! Sambil cari cari tu dia belek belek semua sampah berair masam pastu AKHIRNYA, dia kuarkan aku punya cawan, sudu , gerpu!!

Amma, anti, isk, sedih woo ingat balik, cawan, sudu gerpu, tapewer aku wat makan maggie, minum mailo, makan mihun, makan nasi lemak, makan cikencop sop, da penah jadi 'ahli' sampah sarap.

Nak jer aku cakap,

Auntie, do you expect me to eat using all these stuffs you've thrown into the dustbinnn.?? EUWWWW!!
Pastu lempang lempang enampuluhjutakalipulak. Tsk.


Cheh, takda nya berani aku nak cakap.. Cakap beso jer pandai. Pastu imaginasi jer tinggi.

So, pasni, kalau nak makan maggie, minum mailo, makan mihun, makan nasi lemak, makan cikencop sop tu, aku wat wat la hilang ingatan 15 minit, pastu wat ingat balik pas da kenyang melantak.


Until then.


Ops, nak pesan, mekasih banyak banyak sapa yang follow blog kita. Nanti aku follow balik. Sapa yang tinggal jejak pun aku akan singgah jugak (insyaallah). A ZILLION thanks to all ov yuuu! PETANG NANTI KE, aku singgah la belog sorang sorang komen komen ker apa. DAA ;)




Saturday, January 8, 2011

Keyword minggu ni: ROGOL


Salam. Lambat sikit update. Aku da la bangun lewat. Pastu kan, baju tak jemor lagi. Tak sempat den nak blogwalking petang ni. Kalau aku cepat dan rasa gagah macam power ranger wana pink, aku pergi jengah sambil tinggal komen satu satu yo.
Sebenarnya nak letak satu tuto yang cukup menarik ala ala kebabom. Nanti la yo.

Oh, nak citer ni. Dah lama da kot aku tak letak keyword nuffnang aku. Yerlah. Bizi ngan game. Nuffnang aku tak jengok sangat pun (okay, aku tipu. Tiap tiap hari aku jengok tengok samada earning naik ke/ BE bertambah ke. Haaahah. Aku memang LOSER)

So. this is THE week, keyword




ANALISIS

CUTE

Aku paling setuju dengan keyword cute tersesat masuk sini memandangkan aku sendiri merasakan, mempoyokan, mentoyakan diri dengan perashan cute. Haha, so memang blog aku pun deserve dipanggil CUTE, LOL! (lariksss)

NAPER TETIBE MINAT KALER PINK ni?

Entah la. Aku rasa ni bukan tentibe. Ni da lama kot. Sejak zaman belom baligh sampai sekarang. Aku ngan kakak aku beza nya, dia antu biru, aku antu pink. Mummy aku pun dari kecik lagi da beza bezakan. Aku kalau dapat tshirt, dapat yang pinkan, yang akak, dapat yang biruan. Senang citer. So, takda istilah TETIBE yer. Ok. i m joking.

AKU RABA

Em, keyword ni, aku kurang pasti lah. Aku rasa kalau pegang pegang manja, selalu la jugak dengan kawan kawan gegerl aku. Kalau ngan orang lain sampai kena panggil polis lom lagi. Eh, kalau pegang pegang manja dikira macam raba ker?? (-_-")


KIMBEOM

Tetap ada. And it is like macam aku ni kekasih gelap kimbeom pulak. Muahaha. Jahat siot. Yuhuu, korea and malaysia. So good to be true!


So, that is it. Malam ni, kalau rajin, aku post satu tuto menarik dan sedap cepat buat korang.


So, off now. Kalau sempat sekarang aku singgah blog enkaurang. Hehe. Daaa.



I really feel blessed when people told me, they like my blog. So, keep liking it. :)

Friday, January 7, 2011

Tutorial masukkan widget PELAWAT TERKINI



Salam malam. Haipe. He. Ari ni asyik nak wat entry tutorial jer kan. Ahah. Ni bukan tutorial. Sensajer jer nak letak tajuk camtu. Tapi a bit like one la.

Oke, apa itu widget PELAWAT TERKINI?

Ha ni dia ni, rupe bentuk dia ni. Yang dok sebelah sidebar kiri belog aku ni. Sebenarnya, da ada orang tanya sebelom ni. Aku wat wat tak nampak. Dah sekarang ada orang tanya lagi, aku pun menyudikan diri aku memberitahu kawan kawan yang belom ada widget untuk turut serta meng'grab' benda alah ni.

Fungsi widget ni?

It shows sapa ngintai belog ko.

Cara cara nak dapatkan widget?

Ok, first of all, to have this. You must daftar dengan GENGBLOGGER. Da siap sedia daftar tu:

Ko segerasegera tekan punat RUMAH (macam dalam gambar tu),


dan ko akan masuk satu page fantasi dan nampak ni?



Ko tekan jer yang bulat wana pink tu. Salah satu pun boleh. Then, pilih design, copy code yang diberi.

Ni contoh design widget. (PILIH JER SALAH SATU)
Pastu, ko pi DESIGN, add PAGE ELEMENT then amek yang HTML tu, dan paste kan aje. Save dan lihat.


Ps: Nak letak tajuk pung buleyyyyh. K.

Komen lah. Nak tau gak, kauorang buley ke tak, tak dapat ker apa ker. K.



Tutorial Letak Link BLOG dalam KOMEN



Oke, untuk sesi tutorial kali ini, meh nak ajar cara nak bagi senang pengunjung masok belog kita dan komen entry kita tanpa perlu melalui page profile kita dulu. Memang sangat efektif yer tawan tawan. Haha. Aku rasa lah.

Tapi apa kata, toksah banyak cakap, kita cuba dulu.

Oke, memula, everytime ko nak komen ke ko klik jer butang post a komen pastu ko tulis la
komen ko tu. Pastu ko amek jer kod di bawah ni

<a href="URL ENTRY/ BLOG">TAJUK ENTRY/ TAJUK BELOG</a>

Bahagian TAJUK ENTRY / BLOG tu, ko isi lah dengan url blog korang. Contoh: http://momoelovepet.blogspot.com/

Pastu part TAJUK ENTRY/ BELOG tu ko isi la dengan ayat yang ko suka. Contoh, Update!,
Entry baru! Jom baca!.

Ni keadaan dalam keadaan da siap isi semua part yer.

CONTOH:

<a href="http://momoelovepet.blogspot.com/ "> PINKED</a>

Pastu masa ko komen orang tu, just copy jer kod ni di bawah ker, di atas ker. Camni

Pastu try preview. Dah puas hati dan jadi cam kat bawah ni, boleh la ko tekan punat PUBLISH.




DONE.

Tips: Ko copy la kod ni, letak dalam word ke apa. Lain kali da update, just amek link and tempek dekat kod tadi dan ubah tajuk jer. PIS, kacang pis.


Kalau da try gune, komen la. Nak tengok jadi ke tak jadi. Mekasih.


Being single (PERLU KE MALU?)


Salam tengahari. Jap lagi aku jalankan misi blogwalking yang tertunggak semalam. Hehe. Em, okay berbalik tajuk di atas tadi. BEING SINGLE atau dalam kata melayu nya, menjadi sendiri; tak da boifren; takda gerlfren; takda kekasih; takda lover; dan sebagainya.

Main question is, should a single person be ashamed of herself for being single?
Paham tak? Ha, isu membuat aku terfikir sejak kena tanya oleh pensyarah aku masa awal awal sesi ice breaking. Lepas jer kenalkan diri semua pastu, dia tanya

Apa satus ? (Yelah kan, umo dah 30 20 tahun. Tapi takda lah tua mana kannnn?)

Ak geleng kepala tak terkata. Dia pun assume sendiri "oh, masih mencari la yer" Macam gitu lah. Tapi ada sorang budak kelas aku ni nak kena pelempang ketok, buley pulak dia jawab 'Dia, janda tu encik".

Tsk.

Aku ni takda la malu sangat. Em. Kalaw tak kawen pun tak malu kot. Biasalah. Hidup dunia 2020. Well, princess Amelia Mignonette Grimaldi (cheh nama penoh) dalam citer Princess Diaries pun tak kawen kan dengan laki dia minat. Takpa buat masa sekarang, aku assume jer lah aku ni PRINCESS AMELIA. HAHAHHA. Tak perlu kalot ribot nak cari suami pakwe sekarang. Aku bercinta dengan ALLAH dulu. Kalau betoi betoi setia baru lah boleh cari NEW MOON (cinta baru).

Thursday, January 6, 2011

Hadiah dari SARAWAK!


Hai tawan tawan. Lama nya tak update yer. Hah, dekat seminggu gak kan. Muahaha. Awal awal sem, mesti nak tunjok rajin sikit. Oke, sebenarnya, aku bukan bizi pun. Tapi beselah. Aku ni kan kaki game. Dah jumpa game baru dekat facebook (add aku and jadi neber aku laaa), terus terlekat.

Oh, meh nak citer ni. Hari tu kan, kan.. Ada orang bagi aku rasa kek sarawak. Ala, kek lapis wana macam renbow renbow tu. Comel giler. Pastu, dengan gula gula jelly yummy lada sambal pedas. (wah nama macam nak rak, tapi aku reka jer tu).

Aku dapat souvenir gak. Letter opener. Alah, yang macam device(cheh) that will tear apart ko punyer sampul gituew.

Ah, aku macam merapu pulak!

Apaapa pun, ni weekends kan? Buley la aku cuba melawat sehabis berdaya dan peloh menitis. Pastu kan, eh, sapa yang tak leh wat tuto, ke nak mintak aku buat tuto ker buley jer. Haha. Termampu den wat. Ok.


Pss Tengs to orang sarawak kitewwww, evanna, (go check out her blog, and follow too!)


chow cin cow. nanti aku singgah rini. Baibai

Monday, January 3, 2011

Sorry (PART 3)


Sorry kawan kawan.
Hari ni baru setart kelas. Bizi ya amat. Semalam tido pukul 2 sebab baru habis unpack. So, kalau buley aku try gak terjah korang nanti. Take care!

Ps| Em, sebenarnya, sapa yang tak buley buat tuto letak komen ni, it actually does work on certain template. Tapi menjadi la setakat yang aku refer dari aku punyer tuto. SORRY FOR ANY INCONVENIENCE.

Sunday, January 2, 2011

(UPDATE) | Tutorial Letak Butang Reply Komen

Salam pagi kawan kawan.Fuh, sejuk gak udara dekat Kedah ni. Alhamdulillah. Sampai gak aku ke Kedah ni. Banyak dugaan wo. Hehe. Dah la dari pukul 9.30 sampai pukul 11 lebih baru bergerak. Tsk.

Eh, oke. Terlupa pulak. Nak ajar cara buat Reply butang komen. Ni, sangat senang kepada
blogger peramah yang sentiasa nak reply satu satu komen orang kat blog dia tanpa perlu menaip dan refer orang itu.

Ni, aku nak ajar cara senang la, butang itu sendiri akan merefer kan dirinya kepada pengomen itu yer!!


Ni contoh gambar butang reply. Dan hasilnya!


Oke, let's get started:

~Pergi ke dashboard> Edit Html > Tick 'expand widget' (pastikan)
~ Cari kod bawah ni guna (ctrl+f)

<data:commentPostedByMsg/>


~ Paste kan saja kod ni di bawah kod pertama tadi

<span><a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=YOUR-BLOG-ID&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=4
50,height=450&quot;); return false;'>[Reply]</a></span>

~Gantikan YOUR BLOG ID tu dengan id blog korang (boleh dirujuk dekat tab address CREATE POST)


~Perkataan [Reply] tu boleh ditukar kepada 'Balas' atau 'Jawab'. Suka ati korang la.

~Preview, try klik satu tajuk post dan lihat
~ Save , done

~ Lepas gune, bagitahu la, jadi ker tak dekat komen. Arigatou . Have a nice day!


KALAU TAK DAPAT try link ni. SINI

I survived

Yeah, i survived 5 hours in bus. Im in kedah now. Good night. :)

I survived

Yeah, i survived 5 hours in bus. Im in kedah now. Good night. :)

Entry Best!