Thursday, March 24, 2011

Justin Bieber ajak Kawen

My name is Raqibah. And i am not a terrorist.



Sekarang bizi sebab JB tiba -tiba cakap nak kawen. So, kami tengah cari orang, cari wedding planner, cari cater, cari semua la. Aishh BIZI.

Muahah. Sorry Aku memang bizi ni..

Hahaha. Bz giler mehhh. Bizi buat niiii.. TENGOK BAWAH


Buku-buku 'ilmiah'



Pile of books. I mma dead.



Seriously, i was just joking. Currently been having headache for serious depression. All is because of ESEMENNNNNN ='(


See U soon =)

Tuesday, March 22, 2011

Tempat Mengedit Picture ala-ala JEPUN (kawaii)



Salam malam. Assalamualaikum kepada sahabat-sahabat blogger islam ku. Semoga hubungan virtual kita sentiasa diberkati NYA. AMIN. Chewahhh. Cukup manis bukan. Nak jer aku gigit gigi aku yang bagai gummy bears di malam hari ni.

Okay. Malam ni nak kongsi sikit laman web yang menarik. Terutama kepada yang gadis la. Yang suka edit gambar, yang suka buat muka muncong-muncong mulut macam-kiut-sangat-la-tewwww. Okay. Memang kiut muahaha. Yang suka perashaaan diri tu macam Diva lewwww (eh macam diri sendiri). Arghhhhh.. Cukup-cukup.

Ni sebenarnya nak kongsi dengan korang macam mana dan di mana tempat nak edit muka korang biar jadi lebih JAPANESE (pray for JAPAN), kyopta dan lebih kawaiii dess. Haik!! Let's get started.

Memula pi la laman web PURICUTE (nama pun dah cute)


Pastu korang yang belum ada akaun harus kena signup dulu yooo. Lepas sign up dan sign in baru leh memulakan aktiviti korang. Aku tahu korang korang mesti dah taksabar nak edit edit gambar ni kannnnn? Gelis dengan diri sendiri. Klik jer tab Make a PURICUTE =)


Guna gambar lama. Recycle. Tak koser hari hari nak tangkap gambar


Lepas jer upload. Korang explore sendiri lahh. Okay. Tambah jer efek yang yu all berkenan. Lepas tu.. KLIK, YES I'M DONE!

Haa. Dia akan amek masa sikit nak proses gambar korang. Takpa sabar. Takda dia nak amek masa limapuluhjam nya.

Pastu lepas dah siap tu korang AKAN dapat picta macam ni la. Berpandukan efek yang korang pilih. Muahaha.

Comel dak? Meowwwww =)


PS: selamat mencuba

Ala-ala GIVEAWAY


Salam. Hai camat petang.
Nama saya awekkimbeom. Jangan MARAH nahhhh. Haha.

Aku boring. Malam ni kelas sampai pukul 11. Tiga jam. Ok. start dari pukul 8. Miyaaaa.. Giler lama. Haipppp, tapi takpa.

Ingat sikit jumlah elaun ko dapat riban-riban tu kalau nak compare kan dengan pi duduk dan dengar jer Pensyarah bagi lecture. Kan kan? (tetiba)

Oh. Sebenarnya, juz nak promote blog craft yang sangat cute miuttt.
Aku purchased dekat lima benda. Ada 3 benda aku beli speciall buat nak bagi adiah kat kawan-kawan. Muahaha. Entah lah. Dah maken tua ni maken rasa compius nak bagi apa kat depa. Kan, kalaw aku bagi teddy bear ke menda ke, depa marah pulak.

So. these are what I bought for myself!

A Handmade key-chain and sarung broadband =)


So cute and and pinkish of course. Gila tamak , selera macam kambing kan? Tsk. Ni lah aku.

So kalau nak pi jengah ke, nak order ke, you can straightly tengok items from SINI. Check LIYANAPERSONALBLOG untuk PM her!!! There are so many selections to choose from. Ada pin tudung, seswai la dengan orang-orang yang pakai shawl tuewww, ada monster couple key-chain (cute tapi seram!). Cute wallet untuk budak budak lelaki pun ada. OMAIGODDD memang somellll =)

ni Couple Key-chain

Siyes comel nak je babap satu satu. HAHA. Tapi... Im single (tetibe)


Koleksi memang boleh order terus dari sini



Hensem ar wallet ni. *Nangis*



Letih ar.. Nak tido. Malam ni ada kelas. Waaa. Rasa nak nangis sebab gemok bizi sangat. K, kawan kawan. Nanti aku jengok sorang lepas puas buat taik mata. Aku tido tak lama, 15 minit jer.

PS
Hadiah untuk sahabat. Nak tahu mendapa? Teka ar?




Rasa-rasa, kalau aku buat GIVEAWAY ker CONTEST ke, korang nak ke adiah camni?

Kompius kan aku bagi dua link??
Link pertama kat atas tu, untuk tengok contoh. Tu blog craft dia. Link number 2 ni la kawan aku. BUT, dont worry. She's good beb. Dia boleh buat semua ni. Dahlah dia ni sweet giler. Memang manis la. Gerenti korang suke berurusan dengan dia.

SORRY PICTA HEMPON CABUK AKU MEMANG TAKLEH DIMAAFKAN

Monday, March 21, 2011

Being ANDARTU

Happily ever after. Maybe.

Tadi masa makan bersama sahabat-sahabat tercinta yang membahagiakan aku sehingga aku dapat rasakan keindahan hidup merantau (cheh, ayat mau panjang dan poyo), terkeluar la dialog ni. Entah tetibe jer. Maybe sebab salah sorang daripada kami sudah ada berpunya. Well, dua orang. Tapi takpa. Kita fokuskan kepada sorang jer (tegas). Then tetibe terkeluar soklan berbaur serius memandangkan rata-rata dari kami ni dah layak ada anak 3.

Agak agak, sapa dari kita kawen dulu?

Semua dok tunjuk antara depa dua orang. Sampai depa gembira tak terkatewww yuuu. Doa la kan. Bagus juga kawin awal ni. Meramaikan umat. Mengelakkan maksiat (ye, itu dah nampak dah belang-belang ustazah) =)

Pastu aku pun jawab la,dengan cool. Aku kan cool.

Entah la. Aku kot yang paling last. Entah. Dakkpunnn aku takda sapa. Im gonna be a single lady (tetiba rasa nak joget macam Beyonce Knowles) in future.

Talk to your heart. It ain't easy

Pastu depa cakap

Mana ada. Qib mesti ada punya. Entah-entah kau pertama (aku ubah sikit-sikit)

Aku sebenarnya tak kisah pun. Aku dok tengok kawan-kawan aku dok pungpangpungpang pasal kekasih, pasal teman hidup, pasal soulmate dekat status Facebook ke menda ke kadang-kadang buat aku tak kenan yuuu. Entah. Bukan aku tak suka apa. I like being in love. Especially with Justin Bieber (poyo). Tapi kadang-kadang buat aku rasa:

Ek eleh. Pehlieswwwhhhh. Just save that quotes tu yourself. I don't need it!!

Amboi belagak nak kena ketok aku ni.

Umur 20 going 21. Still have much time.


DONT WORRY LAH


Ps:

Asyraf Muslim. Maybe?

Good Morning yo!



ASSALAMUALAIKUM!!!

Saja hari ni semangat pakai semua PINK. Haha. Kata minah pink kan?? Hiraukan beg kuliah aku yang macam lembaga toyol di belakang dan baju kelawar keluang pink aku tuh. Just tengok jer muke comel aku ( sila muntah dan terjeluwokk)

Breakfast pagi :
Semug Horlick 25 % less sugar.
Ohhh..


FIRM DIET PROGRAM !

Nak pi kelas ni. Daaaa ..Have a nice day semua!

Insyaallah, ALLAH knows what is best for us =)

Sunday, March 20, 2011

Aku wanita biasa

I need a real diary

Tak da speciality. Masak pun tak reti. Aku just reti masak benda senang jer. Setakat tomyam seafood tu sebelah mata jer aku buat (cheh). Ok, aku mengaku. Aku tipu.

Aku pakai tudung pun selekeh. Still berani malu malu kucing siam parsi nak buat efek baterfelai, selendang apetah lagi. Crossing fingers, as long aku masih menutup aurat ku. Alhamdulillah. Takpa. Aku redha.

I belieb (believe in Justin Bieber Dictionary)


Pakai baju tak fesyen. Tak uptodate. Tak da keberanian pun nak beli baju online. Sebab low self esteem. (sayang duit pun yer jugak). Bagus jugak. Kalau tak doh habis duit jer dok addict nak berfesyen bagai.

Nak pakai compact powder jenama Johnson and Johnson pun memula nebes giler. Macam nak letak botok dekat muka. Pastu sekarang dah ok sikit. Tak pakai poun guwa ok jer.

Shut up. I know myself

Memula letak lipbalm je pun rasa macam pakai ginju merah menyala. Harus aku tonyoh balik kesan kesan ciuman lipbalm =(. Sekarang pun ok. Kalau pakai tak pakai sama jer aku rasa. tapi kalau terpakai tebal sikit, mula lah aku rasa bibir tebal aku ni bertambah keincian tebalnya.

Nak pakai kasul heels rasa insecure. Ohmygoat. Aku takut terpeleok. Aku takot bontot aku terlebih keluar sebab memang da sedia keluar. =p. Solution, beli kasut flat. Nasib aku tak pakai selipar jepun jer pi kelas. crocs tu ada la dalam limapuluhjutakali.

Da macam macam lagi.

Justin pun dak perfect tawww. Look at his ugly butt. Sorry, honey. =p


Tapi i feel blessed. Dengan family dengan kawan-kawan, dengan bestfrriends, dengan everyone around me. Thanks for accepting me. Just the way i am. Thanks so much.


PSILOVEU: ENTRY EMO and i just dont give a dem about it =)


Saturday, March 19, 2011

Review Filem World Invasion: Battle LA

Poster gebang


Tsk. hari ni, tanpa disengajakan aku telah termelangkah kaki ke panggung wayang. Series. Memang tak sengaja. Memula nak tengok citer Merong Mahawangsa orang dok pung pang pung pang besh tahap marvelous. Tapi lepas main oozooom dengan kawan aku, terus aku menang. So, aku pilih la tengok citer mat saleh dengan harapan dapat melihat kehenseman dan kemachoan aktor aktor depa.

So, beli lah tiket. Masuk masuk, on time, citer da stat. Cis, nak jer aku rasa mintak balik 36 sen aku sebab da setat 50 saat before time. Hahahaha.

13 minit pertama citer ni dok citer sal askar. Ada la depa dok tunjok dalam 8 aktor askar. Giler boring aku. YaALLAH. Kalau si Justin Bieber ke belakon jadi askar, limapuluhjam pun aku sanggop tengok. Ni, pelakon mana entah. Tapi. Takpe, aku layankanggg lagi.

Satusatunya askar wanita yang perkasa

Pastu, setart la, dok gebang gebang sal meteor. Aku ni dah tahap boring dah. Kawan aku dah siap berdengkur dah sebelah aku. Aku siap main ugut lagi cakap,

Kalau ko tido, aku amek gambar gune flassh!!!

Pastu, ngan mata kuyu, dia pun layangkanlahhhh filem ni.

Nak tunggu makhluk asing punyer la lama. Aku ni dari tadi tertunggutunggu mana la si elien ni. Dia main hideandseek pulak tau. Lelama baru lah aku dapat nengok nye. Ada la upe macam robocop. Aku kecewa tahap tu. Elien tu pun aku harap muke macam justin bieber tawwww. Dakpun macam si Kimbeom pun orait. Tapi, sebab aku bukan director, aku redho jer lah.

Situasi terus bandar LA, dicolonized alien

Kronologi situasi winwinlostlost antara askar 5 orang jer wacakaplu lawan makhluk asing limapuluhjutaa. Haha. Rasa geli tak pecayaewwww. Tapi takpa. Aku redha lagi. Walaupun mata rasa nak menitik dah air mata sebab rasa teraniaya tertipu dengan poster filem.

Nak tau selanjutnya, ampa pi lah tengok sendiri kalau ampa rasa, filem jenis ni, sesuai untuk ampa =)


Pakcik tua aku tak berapa nak kenal

Aku seikhlasnya, rated this movie, 2 and a half stars.

In KEDAH


Fuuuuu. Lega da selamat sampai kedah.
Hope to start this learning week excellently. Jangan main main lebih lebih. Dengar cakap DR. Buat exercise, cheh...

Haha. Giler laju internet sini.
Now is 0502 am. And not yet feeling sleepy. But usaha memejamkan mata. See u guys tomorrow.

Thursday, March 17, 2011

Kim Beom's gonna Marry ME!!!!


Appa Kim Beom

Salam petang.Assalamualaikum. ohmygoatohmygoatohmygoat, aku still tak percaya si hensem, bergigi peliks, tapi cute tu dah propose ngan mummy dan daddy nak kawin dengan aku. Masyaallah. Suke nye. Em.. Tapi aku bagi tahu depa, aku tak kompem lagi,. Sebab umur aku pun baru jer 20. Belum lagi 21. Nak mengundi pun sah sah tak lepas. Aku dah la masih lagi budak budak tapi dengan lamaran dari Mr Kim Beom tu, agak susah jugak aku nak tolak. ohmygoat!!!

Aku tak dapat bayangkan lah, kalau aku kawen dengan dia, kompem anak aku nanti mesti ikut sikit muka apak ngan mak dia yang bermata sepet sikit ni, pastu mesti dia jadi tahap genius sebab percampuran budaya kelantan dan korea (DABEL K).

Pastu, aku nak letak nama baby kami Jr. Baby Jr (nama anak nanti) akan cakap Korean dengan apak dia, pastu kalau nak nasi ker bubur ke nestum ker, cakap dengan aku bahasa kelantan. Muahaha. Sweet family tuuuuu!! Awwwwww =)

Situasi contoh

Baby Jr to Appa : 내가 좋아하는 아빠 잘생겼고 (I am handsome like appa) - IHSAN dari google translate

Baby Jr to Omma: Omma comel lotte =)

Hahaha. Keep on dreaming!! Seriously, that's gonna be awesome. If and only if, memang betoi betoi, Kim Beom and I getting married. Which is not ='(



MMS Kim Beom hantar semalam. Sweet gileewwrr u!!

HAHAHAH, aku dah puas gelak. Eh, belum lagi, BAHAHAHAHAHAHA. Ok ok, dah....

Sebenarnya, aku tertengok Keyword Nuffnang aku. Tu yang aku rasa macam lawak jer dengan keyword keyword sesats ni. Muahaha. Ni tengok ni!! Tapi, kalau betul la. I would be the happiest human being on earth weiiii!



Evidence

Ps: SELAMAT BERAMAL DI MALAM JUMAAT NI =-p



Never Say Never


Salam pagi korang. Assalamualaikum.
Korang da sarapan ker. Pagi ni aku da makan sekeping kopok lekoq. Tu pun da rasa kenyang. Eh, chop chop, bagi aku la keropok lekor kelantan la paling best. Tapi bukan nak kondem apa, keropok lekor negeri lain, tak rasa keropok pungg. Rasa tepung jer lebih. So, dah dah dalam rumah ada kerpok ni, aku bedal la sampai bolehh. Kat Kedah nanti dah takda can dahhhh.

Ni dalam mode serius yooo nak buat esemen. Sebab aku dah buat epoimen dengan kawan kawan aku nak emel depa report aku by noon. Aish. Ribut ribut.

Pastu hari ni buat aku terfikir. Napa ni?? Why, why why why??

Di mana matlamat dan azam tekad aku nak dapat 4.00 cgpa tahun ni?? Dengan asyik main jer. Dah la petang petang join maksedara aku tengok citer Kemilau Karmila, pastu malam dekat Maghrib pulak tengok citer Kejora Bintang pulak. Asihhh..

Insyaallah boleh boleh. Haipp,kalau aku cakap impossible jer, macam pulak aku pandang rendah pada diri aku yang sedia rendah kontot ni. Takpa.

Aku dah bersungguh ni. Macam Justin Bieber (ex-boyfie, euwww) yang bersunggoh sunggoh botakkan kepala dia semata mata nak kawin buat charity. Macam tu lah aku kena bersungguh sungguh. Kan hubby JB??

Just nak buat random update. See ya =)


Ps. Hari ni turn saya masak. Kakak saya dah blah pi KB. Jalan jalan makan anginnnnn. Jeles lewwwwww tuewwww. ='(




Wednesday, March 16, 2011

Contest Gambar Paling Comel

KLIK kalau nak JOIN
Salam petang.
Kali ni aku telah ditag lagi. Tapi untuk join satu kontes. Yerp. Lama dah kot aku tak join kontes. Tsk.... Haha... Aku ni kan jenis jarang letak gambar sendiri dalam belog. Yer lah. Kamera bukan jenis yang dslr tuewwww.

So, setelah ditag oleh cik Qiffara, aku pun yakin lah sikit sikit. Walopon muka aku takda la secantik Jessica Alba, tapi ada la jugak irasiras Selena Gomez (perampas) awek si Justin Bieber tuewww.

Kontes ni bertajuk Contest Gambar Paling Comel. Aku sebenarnya nak jer tukar perkataan Contest tu ngan perkataan Kontes sebab baru nampak keserasian Bahasa Melayu. Tapi sapalah aku kannnnnn?? Hahaha. Sekeh diri sendiri. Cheh, macam pro Bahasa Melayu pulak.

Oke, ni la gambar aku kan.... Em.. Malu lah. Tapi nak kasi jugak.. Orang dah add. Lagipun sensaja nak update kosong. Aku takda menda sangat nak update. Thanksss so muchh la awakkk tuuewww.

Okaylah. Ni gambar tak berapa nak cute akuuu..

Photobucket

Pura-pura comel

Gila tak penah aku rasa gedik cenggini. Tapi takpalah. Sekali sekala. Haha. Oke, aku nak tag:

Good Bye Forever Blog!!


Meowwww

Salam. Aku rasa ni kali terakhir aku post kat sini. Sedih la aku rasa. Kalau tulis pun bukan orang nak baca. Aku dah fedap dengan dunia blog. Ada BE pun bukan dapat lima ploh juta punggg.

Arggh. Cukup lah. Ni entry terakhir aku. Harap silap dan salah aku korang maafkan yer. Terutamanya kawan kawan blogger yang kiut miut sebab aku tahu blog pink menyala ni dibaca mostly oleh kaumm gadis, wanita, maknyah ops. Ok.

Sebab sebenarnya nya, tuan aku dan family depa ni dah nak buang aku. Nak buat camna, depa dah naik muak dah dengan aku yang selalu buang air kecil merata-rata. Anak anak aku pulak yang dua eqoq pulak asyik lepas najis mutawassitoh bawah meja makan. Sekali cik Pinqib ni dengan sengajanya pulak penah terpijak najis anak anak aku yang inosen tu, terus aku rasa bersalah yang amat sangat.

Marah nyer cik pinqib tu mengalahkan mak singa baru beranak. ish Takut. Sekarang depa dah tobat, nekad nak buang aku and my lovely beloved babies dekat pasar pagi tuh walaopon aku dah try macam macam cara nak wat depa cancel plan depa. In fact, aku penah buat mata ala-ala pussy dalam citer makhluk ijo Shrek tu. Sampai macam tu sekali tawww.

Tsk. Rasa nak nangis pun ada. Tak dapat la den nak makan nasi kosong dengan kepala ikan lolong lagi. Wuwuwuw (TT). Nyesal tak sudah. Nak buat camne. Never say never. Nasi sudah menjadi buburrr.

Kay lah. salam terakhir. Hingga jumpa lagi. Ingat daku dalam doamu...

Salam ikhlas,
Meooooowww
(Cik Tompok)
Lokasi : Rumah nenek cik Pinqib
Masa: 2.57 p.m.
Tarikh: 16 mac 2011



Ps: This is real. It is happening. Not me. My kucing. It's not my kucing, actually. More or less, wild pussy tumpang rumah nenek. Who knew, the cute look, actually gave us so many troubles. Especially, after giving birth to 2 more cute pussies. Bye bye Cik Tom. See u in heaven (we are not going to kill her lahhhh)

Tuesday, March 15, 2011

Menjolok mata betol!!


Salam petang.
Aku nak tunggu solat asar ni. Adoi. Napa la ni. Esemen yang aku dok gebang gebang nak buat, baru sekangkang kera nak buat. Bukan nak buat. Dah buat. Tapi baru buat dua perenggan. Hahah. Takpa. Orang cakap, hari hari selembar benang akan jadi jugak kain.

Hari ni, aku tak masak pun. Sesedap rasa la aku dok kat umah nenek aku. Sebab tu la gamaknya nenek aku nak jer rasa bagi side kick kat aku sebab kerijo aku hanya lah tengok tv, main laptop, makan, gi tandas, tido. Kalah puteri raja kalau nak dibandingkan dengan kehidupan aku ni. Tsk.

Tapi sebab almaklumlah suka sangat makan, sampai aku bedal jer semua. Termakan keropok jenama apa entah, terus tergaru garu hidung, mata, muka. Ya Allah, hidung ni, rasa nak jer aku cabut. Kalau boleh bagi time nak rest, lepas jer hilang gatal baru pakai balik hidung.

Mata ni la paling sadis. Merah nyer bengkak. Adeh. Seksa woh. Rasa nak menjolokkan jolokkan mata aku ni ngan jari. Tapi terasa seram sejuk takot terbuter menda ke. Aku takmauuu... Seriauuu....



Extra mini bio

Aku terbeliakkan mata, dengan harapan, dalam dalam mata gatal tu hilang. Completely. Tapi, it's hopeless. pening lagi adalah. Aish. Ni dah merah sebelah dah ni. Macam lanun dahhh..


Is this menjolok mata?

Haha. Terkena. Sebenarnya, gambar gambar ni takda kaitan pun dengan entry =p
And im not that keen towards Edward. Lebih hensem lagi Justin Bieber ngan Jensen Akcles.




Tutorial Ubah Background

Ni tutorial hari ini. Ni dah lama aku guna kod ubah ubah ni. Dah aku boleh cakap la, ke'best'an menggunakannya. Aku boleh kasi rate 10 stars la sebab mudah sangat kann.

Hi. Ni contoh yer. Kesenangan ko akan dapat kalau korang guna kod ni nanti.


Gambar 1

Gambar 2


See?? Senang kan?? Tengok la. Dalam sesaat jer ko buleh jer nak tukar tukar menda alah ni. Sesuka ati ibu kucing dekat rumah ko.

Tapi, ni bukan nye pengubah design template OK!! Ni hanya ubah background kau kat belakang jerr. Design template ko takkan berubah walau ko letak sepuluh kod ni pun dalam blog kau.


Steps

1) Pergi Dashboard- Tekan Design- Page element
2) Amek add gadget
3) Pilih yang html/javascript
4) Copy code bawah ni

<script type="text/javascript">
var background= new Array()
background="URL BACKGROUND"
document.write("<style>");
document.write("body {");
document.write(' background:url("' + background + '") repeat top center;');
document.write(" }");
document.write("</style>");
</script>

5) Paste kan dalam kotak html/javascript tadi.
6) Isi part URL BACKGROUND tu dengan url picta awak. Cara senang, right klik picta, copy image url/copy image location.
7) Save. Tak payah bubuh title. Done
8) P/s: Sila ingat di mana kedudukan html untuk kod ni dalam banyak-banyak page elements korang sebab takut tertukar dengan yang lain untuk memudahkan korang tukar lagi background kalau korang mauk.


Selamat mencuba.
Kalau tak jadi sila cakap..

Alhamdulillah. BE for me!!



Hai selamat pagi semua. Salam. Nihaumaaaa. Bangun pagi semata-mata nak buat esemen tau. Tapi oleh sebab aku ialah saorang blogger walaopon bukan blogger tegar, aku berusaha gak update dan akan lawat semua yang belum aku lawat. Jangan pulak korang sedih yo. Aku takdan. Korang paham paham la internet dekat kampung ni camne. Aku sempat lawat berapa kerat jer. Takpa, aku da list dah sapa yang aku nak lawat hari ni. Jom kita tengok sapa yang kena!!

Hahah. Nak gitau good news. Or maybe non-good news. Annoying news.


Aku BERJAYA dapat BE. Muahaha.


Lama kot Nuffnang aku kaku, kelu macam tu. Adalah dekat sebulan. Alih alih pagi ni ada secoit. Ok lah tu. Patot la aku rasa nak jer intai aku punye earning walopon masih keras seperti dulu. Nan ado perubahan orang kata. Apabila diintai ruparupanya ada udang di sebalik mee udang yang mahal siot dekat Pantai mana entah yang rege Rm12 sepinggan. Harap harap BE aku lagi mahal dari mee udang. Cheh, perasaan balas dendam!! (Macam la kau makan meggi tu)

Ok la yo'all. Nanti kalau try and try and try yer jengok. Ni haumaa :)


Monday, March 14, 2011

Tolong ajarkan aku Versi Qib Rafali


Adoi. Kusut la.

Eh lupa la nak bagi salam. Ni la kejadah nya. Sekarang tak da elektrik. Entah tetiba pulak. Dah la hujan ribut takda. Satu kampung agaknya takda. Nasib la rumah kampung ni jenis berangin. Takda nak berpeloh.

Tapi kalau berpeloh pun takpa. Ada air kolah yang sejok macam iceberg gituew. Wah.


Sebenarnya kawan kawan. Aku nak mintak tolong lama dah ni. Aku dah daftar dengan tumblr.com. Macam best pulak kan dok tengok orang orang emo especially post quotes ker, pictas ke apa ke kat tumblr ni.

Tapi, yang sadisnya, lepas jer buat. Terus blur tak tahu nak buat apa. Nak explore lelebih dikhuatiri gila pulak. Aiyakk.

So, sapa sapa ada link ke, buat post entry sal nak guna tumblr sangat la diharapkan boleh membantu aku... AKU NAK JADI EMO gakkkkk...
Hehehe. more or less, emo girl . Aish.. Kwang kwang.

Pimple Pinching. Euwww!! (Updated)


Hi, good morning. have yo'll had your breakfast? Aku belum lagi. Tengah tunggu maksedara aku masak. Perot aku da berbunyi pun. Tsk. Lapar sikit pun da berbunyi. Dasar kan.

Semalam aku try la main dengan iphone bro aku. Banyak betoi games dia ada. Sampai satu tahap, aku rasa iphone dia tu semata mata untuk games jer bukan untuk komunikasi. Well, rasa nak gak guna hempon baru memandangkan telefon aku yang lama dah memang outdated pun. Tapi sayang sebab kamera dia sangat sangat cun. Haha

Oh. Actually, wanna tell you this nasty thing.
Aku main game PINCH A ZIT.


Giler nasty. Dalam game tu kena picit jerawat. Peel off keruping jerawat, buang nasi dalam white head, buang nanah dalam jerawat. Giler disgusting. Hahahaha. Tapi aku main gak.



Yang pertama, kalau kita tengah buang nanah tu kena buat macam betul. Using both of your pointing fingers, gerakkan mendekat menjauh secara slow slow.




Pastu kalau keluar nanah, dia akan bunyi, " OOHHHHHH" Kira success la tuh!.

Kalau sakit, skrin jadi memerah, pastu bunyi mengaduh..

Kalau dah berjaya keluar nanah semua, dia akan bagi compliment lagi. "GOOD" gituewwww. Hahaha. Gewliesss sioot :D




BEFORE




AFTER


Tapi be careful!! You might end up messing all those nanah and blood from these nasty pimples on screen, kalau ko picit kuat kuattttt! Kira macam failed lah. Tapi tape. Boleh retry balik.


Lama lama pun boleh jadi boring. Lebih baik buat pada pimple betoi. Haha.
Have a nice day!

Baru tahu aku salah eja PINCHING jadi PINCING. Mata ni da start prob. Aish

Sunday, March 13, 2011

Berat sangat?

Salam. Tsk. Baru hari ni, dapat beloging secara aman. Dua hari lepas, tenet berokband buat hal. Asyik masa aku try cube connect jer, terus dia cakap dial up failed. Tak silap aku, aku baru jew bayar langsai hutang berokband 3 bulan terus. Dekat 100 pelaspelas lah.
Fuhh.

Lega. Pastu kan, usaha mengemas kini blog aku dah selesai. Cuma tinggal nak buat butang reply komen ngan letak facebook like button jer. Takpa. Boleh intai jer dekat TUTORIAL dan TIPS dekat tab menu atas pada sapa nak gak letak bendaalah ni.

Eh. Aku pon kompius la. Tak tahu sebab apa. Aku rasa belog aku ni berat lah. Ampa rasa camne? Entah lah. Kot kot sebab lama aku tinggal, terus jadi merajuk gemok jadi berat berKB KB. Tsk. Apa la nak jadi ngan aku nikan.

Bukti lambat:


Rasa nak nangis lambat camni

Lama gila nak loading

Dah selesai. Lega...





Pi timbang berat, ringan la pulak. Ke sebab line terok kat sini? Ringan la kalau 69 kb tu kan?? Eih, tak tahu tak tahu. Aku buta sikit icT ni..

Masa cek:
CLICK HERE to find out your blog's speed


Esok isnin. Cadang nak potong rambut. Agak agak nak buat fesyen macam Syarifah amani dalam citer gubra. Hehehe.. Dah la ulser. Aku agak sebab rambut tebal sangat. Sebab tu panas jer badan aku ni. Kena kasi trim sikit la. Baru kurang suhu.

Giler banyak aku nak tulis tapi blur. Tak tahu ar..;(

Ps
Aku try lawat sorang sorang :)

Is that heavy?

Thursday, March 10, 2011

At last


Hahaha. Lega lega. like 100 kilo weight has been lifted up from my head. Well, aku gembiro gilos. yey me. habis juga saat aku kena pi wat research di sekolah (konon). Yes, ive been there for one whole week. Waking up at 620 is normal, not eating anything since morning is normal, suddenly being a nerd is normal.

Well, aku memang stress. Kalau dekat maktab, bangun pagi 6.30 dan pergi mandi until pukul 6.40 masih perkara normal. Jam dekat hempon sebelah pun aku tak ingin nak bukan mata hatta sebelah pun intai pukul berapa.

Tapi, kalau dekat kampung, (pbs every sem), mandi jer, nak solat tu tengok lagi jam. Kena pastikan semua baju tudung dipakai sebelum pukul 7 pg. Tsk. Stress. Sarapan pun tak sempat. Aku hari hari makan apa ko tahu, minum air dalam botol ni, sambil dok kunyah gule gula FRUITIES ni.. Boleh kurus aku kalau aku kena pi PBS sebulan.

Lega la jugak. Ive made some new friends, cikgus Bm especially.

Cikgu cikgu baru yang aku kenal and aku tetap nak tulis nama gak. (walopon macam budak budak)

Cikgu Raja Ismail (cikgu paling lawak)- Hehe. Nak jer rasa jadi anak murid dia. Lawak siottt :) Aku memang comfortable giler dengan dia. Siyess!

Cikgu Rozinah, Cikgu Siti, Cikgu BM sorang lagi. Aku tak ingat la pulak. (ampun cikguu).

Cikgu Pekeri (nilah cikgu yang paling aku anggap macam ayah aku. Op kos la kan. Dia kawan daddy. Tapi aku malu giler dengan dia. Hehe. Nak wat camne, kawan ayah. Kalau perangai udos sikit, takot pi repot pulak)


Tu jer lah. Im satisfied, aku da usaha sehabis daya dah. Entah la. Wuhuu. tomorrow cuti. Tapi esemen banyak giler. Takpa. Aku janji, aku aktif blogging balik. Kawan kawan, chekidout me dalam komen box koranggg!!!


P/S

‎"If a man does his best, what else is there?"

Monday, March 7, 2011

Pbs day-2

Lol, im having fun.
People around, especially the teachers treat me so well. Hehe, much better than my two previous PBSes.

Well, havent got time to blogwalking. Most probably because no time. Serious. So sorry guys. Yes, this blog is 'still' alive though. Thanks for those who visit me. If got time, seriously i will visit u guys. But no time lol.

Ps: Rumahku dipecah masuk pervert. Tomorrow I tell. Syhh. Quite scary. Yes, my house is no longer safe for all those single ladies..

Aku nak semelih mamat indon yang pervert giler tu



Ive known other way to gain money from internet. Seriously, MANYAK ONG, nak taw dak?? Heheh.. Chawww...


Tak nak mengular. Daaa...
See u :)

Best regards, MEEEEE

Entry Best!