Tuesday, May 24, 2011

Islam & Penghinaan

Greetings. Salam.. All earthlings. Apa kabar dong. Hehe.. lama tak jumpa kan. Exam week guys. Ni dah masuk minggu final aku exam. Aku exam dua minggu. satu minggu satu paper. Satu minggu lagi 4 papers dia tak da dah gap-gap menda. Memang ngade jer sistem dia kali ni. Saje la tu nak test aku. Hahaha.

ENTRY ni seriyes panjang. Penting. Please spend some time reading this =p Arigatou!

Okey. Sebenar ni, aku nak cakap pasal satu isu sekarang. Isu BABI dan juga isu HINA-ISLAM. Arghhh.. Napa napa napa!!!

Babi ngan makanan tu tak dapat dipisahkan. Macam entry aku yang INI (klik kalau nak baca). Dah makin seriyes aku rasa. Dengan meatball yang selalu bloggers dok pungpangpungpang sedap menjilat jari. Sekali makan dekat IKEA duapuloh ketul masih tak cukup lah. Rupa-rupanya ada BABI. Eh eh.. Khinzir bia rasa sopan sikit..

Khinzir oh khinzir.Sedap sangat ke sampai dalam lembu pun ko nak masuk, dalam kek pun ko nak masuk, dalam meggie pun ko nak masuk. Dalam biskut pun, arhhhh, dalam seluar dalam pun nak masuk gak nak interprem ?? Sadisssssss!!



tsk....



Ni ke hidup. Ni ke?? Patut laaa perangai kita pun kadang-kadang makin menjadi-jadi. Nak enjoy. Kadang-kadang panas baran tinggi, kadang-kadang tak sabar. Hem.. Tah berapa persen dah daging ke elemen ke lemak khinzir yang dah masuk dalam badan kita.. Em... Redha la dalam dunia ni. Kalau la nafsu aku kecik macam siput babi tu, dalama aku makan daun jer. eh eh


Pastu kes blogger mana tah hina Islam, yang letak gambar LADY GAGA ngah duduk atas kaabah semua, pastu hina pasal Rasul kita. Okay, fine, we all are angry. But seriously, wat derk sudah. Ni propaganda nak suruh kita orang islam ni terkesan, marah, mencarut semua. They will be happy weh. Tau dakk???

Situasi dia macam ni, apabila ada orang ejas ko, pastu kau layan. Yang mendapat impak berganda of course la si Pengejas la kan. Macam ni la situasi penyangak dunia ni. Nak suruh kita marah jer. Jadi bagi aku, janganlah nak memperbesarkan benda ni. Bukan apa, ko bagi dia trafik, pastu kita dok baca penghinaan dia and we just can do nothing. Oh, semalam, masa aku baca aku rasa sangat berdosa. YA ALLAH. Ampunkan aku.

So, aku nak minta la pada bloggers yang mana buat entry pasal benda ni, please l dont insert any of these bullshit pictures. It's just hurt to see them.. TT Series.


Tak sabar nak balik


Okay, until then. Take care =p. Dua hari lagi. And i'll be normal again. Sorry

Saturday, May 14, 2011

BLOGSPOT Sewel


Tsk. Memang sewel lah. Aku punye komen semua ilek, aku punye dua post semalam kelmarin hilang. Tiba tiba, tup tap tap, ada balik. Arghhh KACAU

Thursday, May 12, 2011

Perang Nafsu


Arghhh. Napa nafsu aku gile kentangggg memang tak dapat nak kontrol. Ya ALLAH. Series. Ni lah aku rasa semester paling nafsu aku menggelodak giler. Help-help help!!



Menggelodak nak jatuh demam K-Pop. Tengah-tengah study, layan SHINee Hello Baby. Free-free layan MARRY ME MARRY. Nak tido, layan lagu CNBLUE. Tsk.....



CNBLUE. Sweeet, hensem. Rasa nak gigit jer sorang-sorang. Muahaha.




Isnin setart exam. Tsk. Lima papers okay. Kalau la lima papers tu macam paper planes (tetibe).

Tsk. Fighting!!. Aku study pun subjek minor-minor. Subjek major, Mathematics (Statistics & Resos) belum sentuh sikit pun. Apo nok jadi den niiii.??


Okay.. Ganbatte Ku Dasai. Boku Ga Airu. I believe in you, ALLAH.


Ps:




Aku harap semester ni aku buleh wat lagi baik dari semester lepas.. Assa!

First Working Experience!!!


Morning Yawww.. Hahaha.. Apa kabar dong. Tsk. Penyakit mengabaikan blog aku maken series. Kejap update, kejap senyap, kejap update balik. Tskk. Biler la nak berubah.. ??

Yay. Nuffnang tambah lagi satu BE aku. Tapi.. Aku malas la nak cakap banyak. Kang takot ada orang cakap aku ni riak la, menunjuk la. Kalau pendapatan 3 ribu sebulan dengan blogging takpa la nak ada 10 BE pun, ni 300 pun belom tentu kannnn?? (mata ke atas )

Oh, Nak cakap. At lastttt! I'm a working woman now. Yey. Ni pengalaman pertama aku taw. Yer la. Sebelum ni, mintak jer nak keje jadi salesgirl ke apa ker, semua ommaappa aku rejek. Tetiba aku kol cakap nak keje untuk satu company e-learning ni, terus appa aku cakap OK!!

Tak pecaya tak pecaya. =p

Yang membuat aku tergerak hati nak kerja sebab apa angpa tauuu??

1- Sebab monthly payment adalah RM200. Rm 200 okay?? Amat lah banyak juga bagi aku yang dikira menganggur ni. Boleh dah tu nak wat cover bil berodben, disamping menghulur barang 100 ke dalam akaun ASB.

2- Kerja one off. Ni kira, aku hanya kerja sampai bulan 8 jer. Lepas tu, bila jer web e-learning launch jer, payment aku akan masuk continuously jer sampai biler-biler . If and only sekiranya web itu masih hidup. Kalau dah takda ke apa ke, payment aku pun kira setop la. Besh dak?? Kalau dia hidup sampai tahun 2020, aku pun still akan dapat Rm 200 tu taw..

3- Aku kerja ngan kawan aku. Ok, ada kawan-kawan nak bawak berbincang ke apa ker. Tak dalah nak dok sorang-sorang. Ish, kalau sorang-s0rang pun aku akan say NO..

4- Aku buat kejer masa cuti. So, tak dalah mengganggu aku punya teacher trainee schedule. Insyaallah.

Ahhh.. Sudah-sudah. Malas nak citer. Tapi, nanti kalau da launch benda ni, aku inform dekat sini ok. =p Adiossssss


Ps:


Saturday, May 7, 2011

Gila. Nuffnang Is So Sweet!

(Klik untuk besar. Napa la kecik. Aku dah resize manyak kali ni)


Why-why??
Huhu. Dah lama giler aku tak update kan. Tapi Nuffnang tetap bagi aku BE. Oh my God. DULU, aku hidup dengan 1 jer BE. Tapi semalam, chek-chek, dia kasi empat terus. Oh My, Memang sayang sungguh Nuffnang ngan aku. Ke, semua orang dapat sebab Nuffnang kasi adiah? Muahahah..


Namun, aku syukur la. Em.. Aku bukan apa.. Aku nak nak sangat update. Nak cerita-cerita masham-masham semua. Tapi tu lar. Hari-hari kelas nak nak paling kurang 7 jam. Mana nak sempat nak blog walking bagai kan. So...

Em. Takpa. Hari ini aku try la blogwalking apa ke, komen ke. Juz sapa yang sempat. Wahhh. Rinduuu blog, rindu my baby ni. Hahaha. Rasa sedih pulak aku abai dia tak bagi nafkah zahir camni. Tsk... Takpa-takpa. At least thanks to those yang masih sudi jugak tgk. Kira kalau aku tengok analytic blog aku, tak penah lah lagi keluar simbol ni '0'. Kira okay lah tu. Arigatou, kamsahamnida.


Eh.. dah pukul 12 lahhhh. Nak gi lunch bersama teman-teman busyuks dulu. Pasni aku blogwalking. Hari ini, plan nak gi makan nasi beriani. Wah. Beesh. Nak tunggu kenduri, sapa la nak jemput aku kan....??

SO... Adios. MYASM stands for MISSED YOU ALL SO MUCH. Euww.. Sweetttt ngat... Hahaha





Entry Best!