Tuesday, June 21, 2011

Orang rambut rumput




Hehehe..Ya tuhan. Aku sangat beruntung. Alhamdulillah dengan rezeki. Tahu tak sem ni, balik-balik je maktab, banyak sangat nicey presents from lots of people . Macam contoh, hari pertama, hari sabtu, tetiba Evanna, who went to Singapore trip datang bilik aku cakap:


Qib, Eva and Hanis bought something from Singapore. Nanti eva bagi.

And i was like, Hehheee, thankss so much.!!

Sapa tak suka kan. Kalau nak pi sendiri Singapore tu memang tak da can la.

Dapat dua lagi key-chains singapore. Tsk. Memang lucky. =p

Pastu, sorang lagi, Meiva, roomate kepada eva, masuk bilik dan keluarkan banyak jenis gelang. From Sarawak wa cakap luuuu!~ Yang banyak beads tuu.. Sangat lawa okay!

She asked me and my friends who were also dalam bilik tu to choose la mana yang berkenan di hati. I picked one yang bagi aku sangat comel la. Tsk. Baik hati sungguh depa ni.

Pastu, petang nye pulak, ada sorang sahabat mai bilik lagi. Bagi lagi souvenier dari Terengganuu. Wooooooooooooh. Suke laaaaa. Seriyes. Memang sahabat-sahabat terbaik la. Aku ni, biler la nak pi jalan-jalan. Maybe Thailand (still in planning) kot. Tu pun kalau aku pergi la.


The gelang, the keychains

Pastu semalam, roommate aku bawak hadiah from Cameron Highland, satu payung strawberry. Huhu.. Sadis dan terharu . Wuwuwuwu. Nak nangis ar camni. Pastu dia belikan sekor patung padi. Yang kita kena jaga biar keluar rambut rumput! Oh my god!# So cute weh.



Patung padi, sebelum direndam dalam air. Mine is the one with the red specs =p



Patung padi menunggu masa nak tumbuh 'rambut'

Thanks so much everyone =p

Monday, June 20, 2011

Panas jer mata gua ni



Apahal ni. Wa tak suka lu. Tapi dah orang kasi, tak suka pun wa terima. Tsk. Seksa betoi lu ada dekat. Nak jer cakap

Lu langsi, Lu mati!~ (eceh)


Pelis lo, kawal aliran mu di hidungku, cik Hingus. Mata pun berair je. Panasssss weh. Maybe sebab udara kot. I hope so.

Im having hard time here. Not feeling well =p

Konapun! Mainan Imaginasi (II)



Selepas pengeluaran entry konapun DULU...
Now!!!

Hee. More konapun!!! Sangat kecil dan lagi banyak yang edible. Oh.. I like.. Sangat cute okay!~ Just view these selections below. Or just simply click here for more! (subscribe her!)


Sangat-sangat fun to watch !~



Description: (1) It is edible. (lemon, grape, soda, orange flavored gummies) DIY food stuff.






Description:(1) DIY food stuff. It is edible. (grape, soda flavored soft candies)



Description:(1) It is edible. (cola, green apple, pineapple flavored gummies) The buns are made out of Japanese wafer called Monaka.


Have a nice day !~

Blog akan dihack? Gua wat derk jer


As taken from http://www.gengblogger.com/apollo.txt

Link blog gua di situ. Tapi, aku tak percaya langsung spam ini. So, everybody chillax! Tapi kalau betul, aku redha. =p

Rarely happen ni. Ada aku kesah?


Sunday, June 19, 2011

Stop that bullshit.


Serious. Aku menyampah giler.. I knew it already okay. Bukan aku tak nak join tapi aku da tahu dan sedia maklum!! . Stop inviting cakap


Sapa nak buat duit!

Nuffnang tu sia-sia jer~!

Quick way earning money

Ke apa ke?

Aku tak kesah pun. Pandai jer. Invite-invite pun , kau makan dalam jugak kan. It's just so annoying. Bagi aku depa ni macam musang di balik semak. Cakap nak invite semua, tapi macam scam, fraud jer. Sebab each time kita tekan depa dapat duit. Okay. Not saying, im jealous depa making more money or something like that, tapi please weh. Nak invite tak payah drag nama aku. Euwww.. LAME~ We are not that stupid =p


Annoying!~

Review KL Gangster


Today. Aku and da geng pergi tengok citer KL Gangster. Okay. Sebab semua blogger yang aku baca blog depa rata-rata da tengok citer ni rated this movie 4/ 5 menda, so, sebagai manusia biasa, of kos la membuak-buak perasaan aku nak pi tengok. Lebih-lebih lagi ada Seth Tan yang hensem dan juga Shamsull (awww) Hehehe.

Memula sampai, tak leh masuk sebab tiket ada dengan kawan. Tsk. Cuak giler. Da stat dekat lima minit. So, rasa macam frust giler sebab masuk-masuk citer da stat.

Boleh baca sinopsis di SINI

REVIEW:

What i can say from this movie ialah setiap pelakon memang mendalami watak. Okay, bagus.Series. Especially Zizan (Abang Long Fadil). Memang lawak. Hehe. He is the soul to this movie bagi aku. Lepas je Fadil mati, semangat nak tengok citer hampes. Ditambah lagi dengan dialog gengster yang bagi aku melampau-lampau.

Contoh:

" Wa kasi pancung sama lu!" - Shamsul Yusof

" Ni kawasan gua!"

" Aku tak takut mati. Tapi aku tak nak mati (erk , pelik gilerrrr )" - Ady Putra

Okay, we get it lo that citer ni citer gengster., tapi dialog depa ganaz sangat macam dibuat-buat sampai kita nampak fake gilerrrrr gituewww.. Pastu efek sound gado pulak sejibik macam citer tamil. Dush sane, dush sini. Tsk, SOOOOO LAME okayyy..


Arghh.. Malas nak citer panjang. So. Dengan baik hatinya aku hanya meng'award'kan citer ni, 2 and a half stars only. Sekian. =p Sapa suka citer genre ni , boleh la try kasi can. Aku tak de nak tengok dua tiga kali.

Saturday, June 18, 2011

Sonny is dead?



Assalamualaikum pembaca blog. Hari ini saya da sampai kedah. Okay. The internet coverage is waaaaaaaaaaay better compared to in Kelantan. So, im gooonna write something here.

Last night, was the day i departed from Kelantan. So, when my family and i were waiting for the bus, like 2 hours long.............. I was wondering, whether tRansnasional would send Bas satu tingkat or Double Decked bus?? I was praying like crazy that they wouldnt send one like a double Decked bus because when i bought the seat ticket, i purposely wanted a single seat. And what i do fear most about double decked bus is that, the seats are so uncomfortable that you will have the feeling like sitting on rock, or something shitty like that.

So, when the bus to KEDAH arrived at the terminal, i was so dissapointed lol. It was my nightmare. But, that was okay. Kira aku redha la. Takkan nak demand kan??? Another problem was, the only seats remaining were on the upper deck, but at the frontttttttt!~~SOOOOO~ I had to walk and stay survived for a long row of seats, with small space, like a small tunnel before having my seat which was next to a girl (phew). So that is preetty much about the chaos last night.. arrived happily at SgPetani at something like 4 am gituewwwww. Alhamdulillah.


So, this new semester, i try aiming for something lot bigger and ill make sure ill work harder for it. Till then. Nak kemas bilik.



Nanti qib try jengok everyone of u.. =p Ps: Title entry takde kena mengena.. Haha

Bunny is cute

Tuesday, June 14, 2011

Ayam masak merah special


Salam.



Assalamualaikum more proper. Em. Tiga minggu aku cuti dan 3 hari lagi aku akan balik ke maktab lagi.. Wuwuw. Sadis, sedis dan mari kita kasi sedas pelempang. Okay. Hari ni, sebenarnya result exam aku keluar. Ye, well well. Masa ni la kan , kita nak tengok hasil penat lelah bercucuk tanam. Samada berbuah ke, berulat. Okay. Target untuk mendapat 4 flat adalah tak tercapai akalku. So, i am considered failed already. But, that's okay la. At least, pointer aku meningkat giler-giler la wa boleh cakap. Hehe. Tapi how much, berapa, 2. something ke 3. something ke, aku tak leh la cakap. Sebab aku da janji la, aku tak kan pecah pointer aku. Tsk. Hampes.


Aku akan simpan dalam hati ku.. Hatta kalau aku dapat 4.0 sekalipun. Kenapa aku wat keputusan camni? Em, aku pun tak pasti. . Biar aku sorang-sorang jer happy. Hehehe. Aku nak kasi betoi-betoi efisyen sistem result exam kali ni. Kasi kaw-kaw. Kira Biarlah Rahsia aku sorang jer kan.... Kwang-kwang.. Aku memang nak kena pelempang.. Aku tahuuu..


Okay berbalik pada tajuk entri. Aku nak share satu resepi. Resepi biasa, satu universe dah tahu.. Hahaha.. Aku ni kan pemalas. Setakat resepi senang boleh la aku nak boast dalam belog.


Ingredients:

~Few pieces of chicken meat
~Shallots (bawang merah)-3
~Garlics (bawang putih) -4
~Cili sos
~Kicap
~Garam
~Kunyit
~Cooking oil


Steps:

~Perapkan ayam tadi dengan kunyit dan garam. (10 minit)
~Goreng. Not too cooked. Biar kulit jer garing. Jangan ayam kecut
~Goreng, chopped shallots and garlics using the used frying oil tadi
~Letak cili sos and kicap
~Taste
~Kalau dah 'emm' dalam hati tu, masukkan ayam dah goreng tadi
~Tak payah letak garam, sebab ayam tadi dah masin
~Biar 10 minit sambil kacau2, angkat, siap, dah boleh makan


EKCELI,

Resepi ni paling mudah aku boleh wat. Very easy, yet, tasty..

Gambar???
Em.. Bluetooth hempon bermasalah. So, terpaksa la aku ganti gambar ayam masak merah dengan gambar Yonghwa. Kuikui. Selamat mencube =p

Entry Best!