Monday, November 28, 2011

Banner for Exchange

Drools


Hello eek earthlings.

kihkih. Salam Maal Hijrah. Semoga azam tahun ni lebih bermakna dan berfaedah. Sematkan azam di minda. Biarlah azam yang manis-manis. Sebagai contoh:

Tahun ini, saya nak cuba khatam Al Quran 3 kali. Insyaallah.

Bukan yang termasam-masam emo. Sebagai contoh:

Tahun ni, aku nak kurus biar Si X gile meroyan dengan aku.

Oh. Gitula hendakknya. Untuk tahun baru ini. Saya berazam banyak sangat. InsyaALLAH:

1) Saya mahu cuba manage anger saya.
2) Give and take. Be tolerate to people around me.
3) Train my self to be more family-oriented [calling home regularly (like, everyday) when in Kedah]
4) Reduce my monthly spending.
5) Sucikan hati, bersihkan diri.


Amin..

Em.. Dipagi hari ini, saya juz nak cakap saya ada buat banner. Biasa aje. Bukan yang jenis macam Ayeem Ayam tu. Ini aje yang termampu dibuat oleh saya je. Dicreate secara tidak berseni dengan menggunakan Adobe Photoshop dan juga Photoscape. Oh. How do I wish, saya punye ilmu mendalam tentang creating awesome things using Adobe Photoshop.

Sapa-sapa nak exchange pun boleh. Just comment and tell me. I'll get it and put inside my blog. K, have a nice day.

Assalamualaikum.


Photobucket



P/s: Creating a poster right now. No idea sad .

Friday, November 25, 2011

XiaXue, The Pink Lady

Pink and gorgeous!

I totally love her. Love her look, love her writings and mostly love her courage and confidence for having plastic surgeries and yet, be brave enough to admit it.


Who is this XiaXue by the way???

XiaXue's also known as Wendy, is a famous Singapore Blogger. And she is nominated for 2 nominations which are Best Life Style Blog and Most influential Blog. She deserves 'em. Like, seriously!!!

Most people rarely know her probably because she is Chinese and a Singaporean blogger. But no worries, I'm providing LINK here so you all could straight away click on the link and be prepared to read that awesome blog. There are cosmetic reviews, interesting ads and much more!

Or

You could also subscribe to her YOUTUBE ACCOUNT so that you'll always be updated with her new videos!

VOTE for her if you like her. And me, of course, I've voted for her. (multiple of times). Gonna vote again and hope she'll win for sure.

Not familiar with XiaXue? Here are some pictures (she used to be blonde for a while)

Reviewing make-up products



Like a Greek princess



Hello kitty lover




Married




Ps: I love her because she is a pink LOVER and her hair is so pink (NOW) that I almost cry for it. Muahaha.. Ok. Bye redface. Don't forget to check out her BLOG!

Thursday, November 24, 2011

Useless Hobby

Till now, one of my most favor activities to do is of course playing SIMULATION games. This is totally differ compared to ACTION games, PUZZLE games and etc. We'll see what SIMULATION game means by definition:

Simulation is an imitation. So, simulation games are games that imitate a real-life situation.

There are several types of course. Ada jenis flight simulation, life simulation and business/city simulation games. Jenis -jenis ini berbeza ye kawan-kawan. And what I love the most is hell yeah, LIFE SIMULATION!

DEFINITION:

Life Simulation: We'll play it like playing doll. Muahaha. Sangat tidak relevan. We simulate our little people to live it the way we like it. Eg: The Sims, Virtual Villagers, Virtual Families and My Tribe.


Dulu I was crazed by The Sims. Bought all the series. The Sims, The Sims 2 and The Sims 3. I've got tired of 'em by now. Dah tak lalu nak layan The Sims. Kinda nasty. Sekarang dok layan My Tribe and Virtual Families (downloaded them from HERE)

Both games (My Tribe & Virtual Families) kadang-kadang sangat slowly progressed. Tapi keeping the satisfaction we want . It's like 50% on us and 50% on our little people (controlling). Berbeza dari The Sims. Sims is like 98% on us. Everything is controlled, managed by player. So, got bored pretty fast. Amazingly, these two games (My Tribe & Virtual Families) keep going on even when we shut the computer off. So, they make us feel excited to go see them (I mean, when on-ing the computer) the next they.

Pictas!

Snap shots from MY TRIBE only.. Becox I am LAZY.


The community.



The Map. There are thousands of islands.



Creating potions.



Till then. Buybye. Good nite.

Pink and Fluffy!

Sooo Pink



Not much fluffiness, nowadays



Own Unique aroma



Magic swirl


Delish....



Till then.. Pss. sebenarnya nak cakap da lama tak baham gula kapas ni. Dulu asal pi pasar malam mesti cekau makan ramai-ramai. Dulu benda ni pun bungkus dalam pelastik wana pink. Oh. Sunggu JAMBU.. I likeeee razz.

Breakfast

Smell of the coffee

Pagi. Hari ni, saya nak berperang di kampung. Semalam hujan turun tak berhenti. Kalau pekena nasi goreng panas ni, ada la sikit haba.. (cheh cakap macam dok kat antartika tu.). Pastu pekena ayaq milo panas. Oh. Feeling rasa macam cinderella pun ado ye. Pagi pagi buat sarapan sebab adik-adik laki semua tido (re-sleep lepas solat). Takkan nak soh nenek pulok kan...


K. Have a nice day.

Breakfast with NUTELLA is awesome TOO. Drool*

Wednesday, November 23, 2011

Games for Download- Website

Not for gamers.

Ini bukan entry iklan. Juz want to share a awesome site I found out weeks ago. Saya ni sangat suke layankan games. Sampai kadang-kadang terkompius sebenar betulkah saya ni 201 ataupun 11. Muahaha. Adalah tidak kental ye tuan-puan. Hidup saya dihabiskan dengan mengamerzkan diri hours, sitting in front of lappy. Belum sampai tahap geek lagi lol.

Okay. Getting to main point. After searching for many times, the websites which offer free download full version PC games, AT LAST, I found one. Luckily, it is up to my preference until now. Lotsa games, enough satisfaction!!


Presenting


Like seriously, all the games sizes pun sangat lah tidak besar and you juz have to wait minutes to be able to play your games (depending on your internet connection, LOL wink) Sangat lah berpuas hati ye kawan-kawan. Setakat ini, saya dah download hampir nine games. Jenis simulation. Just in one night. Now, dalam proses mendownload game baru. Hehew. Tapi makan masa lew sebab line slow.


Weaknesses yang sangat nyata:

-Kadang-kadang ada gak game yang yang kita nak download, file dia da diremoved kan. Tu part yang paling kecewa sekali.

-Ada gak game (sikit je) yang dalam bentuk trial 30/60 minutes. Tu frust menonggeng gak. Sebab high expectation nak main penuh semangat more-than-one-hour.

-There are games which do not function. Senang cakap, buang-masa-download.

Tapi afterall, memang puas hati le. Kelebihan website ini berjaya mengcoverkan kelemahan website ni. SO, ENJOY!!!


Till then. Good nite.surprised



P/S: Raining non stop. Burrrrr. Sejok.

How I Met Your Mother

One of my fave, English TV series


Ini bukan wordless wednesday. Becox I've got so much to talk about today. Tadi terbaca entry seorang blogger, saya kenal. Dalam entry ada satu benda saya terkesan dan sampai saat ni dok teringat-ingat. Ni ayat dia, dari entry INI

Kebanyakan gegerl yang layan citer KPoP2 ni semuanya SINGLE and AVAILABLE.

Kahkahkah. Emmm.. Bila dipikir-pikir balik, agaknya betul le. Saya ni single. Aktiviti sesiang hari dok melayan KPoP. Kalau nak dibandingkan dengan rumet saya ke, sape-sape yang dah berstatus "in a relationship" (mostly) memang tak dak masa nak layankan ceciter camni. Wuhuu. Depa lebih suka melayan mamat kPoP reality depa. Saya dalam golongan single ni of kos le, better watch KPoP.Up to preference especially Lee Minho, Shinee Boys dan manyak lagi ler (kalau saya list semua mesti ada yang muntah ijo. Muahahaha)

Lagi lagi saya dok ngah usaha tahan napsu ni tunggu tahun depan. Tahun dua ribu dua belas. Hee. Tunggu nak balik maktab dan amek koleksi citer How I Met Your Mother dari kawan saya. Dari season 1 teww sampai season 7. Sebenarnya da tengok dari season 3 sampai 5, Tsk. Sungguh tidak relevan kerana tidak bermula dari season 1. Namun apakah daya. Dapat dari kawan jeww.

This drama is sooo hilarious.


Berkisar tentang flashbacks Ted Mosby (one of the main characters) dok citer tentang kat anak-anak dia HOW HE MET THEIR MOTHER. Of course the story revolves around Ted's friendship bersama 4 rakan dia yang lain (Lily, Marshall, Robin and Barney).

Like seriously, this drama is like addictive drug that I should consume daily. Muahaha. Apart from KPoP of course. Assaaa, lambat pulak nak nunggu 2012 ni.

So, till then. Nak sambung main Virtual Families pulak.


P/S: Trying to be a good granddaughter redface

Monday, November 21, 2011

You're-Just-Fifteen!

So True

Heee.. Da dua hari tiga hari saya kat rumah. For now everything is sooo darn good. Kahkah. With the chill whether. Rasa macam nak jadikan tidur aktiviti utama je hari-hari. Oh sangat tak kewl. .
Yang agak tak best nye daddy nak ajak pi jogging esok. Terus rasa macam malas. Tapi bile di pikirkan; this is a so-rare opportunity nak jog ngan daddy. Terus setuju sambil paksa kazen ku, Hanis join sekali. Muahaha. Keji...twisted

The main story yang saya sangat sedih sampai menangis-nangis hari ke-2 balik umah... Which is exactly yesterday. Gini ceritanya, saya lepas solat zohor, alang-alang nak tunggu asar sekali dok la dekat living room tu ngan kazen saya, Hanis (again). Tetibe celah television tu, saya terjumpa phone adik saya. My youngest bro la kalau nak dikira. Si A. Memang tengok jer phone tu, saya tergerak je hati nak bukak, and godek-godek.

The first folder I went tru mestilah Folder Images. Dok belek-belek, tersentap, gobsmacked, goose-bumped semua ada. Nak tahu apa saya nampak?? Adik saya bergambar dengan pompuan mana entah.. Memang sangat rasa marah. Kalau amek gambar jauh-jauh lain citer. Ni, dok lentok dekat bahu pompuan tu evil.

I was so upset sampai decided to hide his phone ler. Berpakat dengan Nana (tokmek) semua jangan kasi tahu A saya amek phone dia. Last-last tak sampai 10 minit dia datang umah Nana mintak phone sambil buat gaya threatening ala-ala nak mengamuk.

Terus bagi phone dan cakap:

I knew everything. All those pics pun have been blue-toothed le. No secreto anymore.

Boleh dia buat derk. Ohh. Saya masuk bilik nangis bagai nak rak. He's 15 only. Tak boleh ke nak sabar semua. Saya yang 21 ni pun takde napsu langsung nak berkapel. Eh.. Emo.. tapi seriosly. Kalau saya jumpe pompuan tu, wajibulghunnah saya kasi penampo lapanpulohdas. Ei, dasar betina gatal. Seriesly. Maybe my lil bro salah juga tapi please le. Adoi. Kusut-kusut.

Saya pun malas nak bercakap and already told my mom about this.

One certain solution, form 4 next year mesti kena anta sekolah berasrama!


P/S: Ke memang salah saya? Ke memang dia tak patut lagi? Ke memang he's grown enough to be in LOVE? Arghh. this is killing me. YA ALLAH, bantulah hamba-MU ini.


Friday, November 18, 2011

Currently - City Hunter

Entry membunuh waktu.....2 HOURS more.

Awed

Sedang dalam proses nak abiskan tengok drama CITY HUNTER. Cer cakap. Sapa tak pernah tengok? Cakap!! Oh. Very wasteful (rugi) le. Citer ni, antara rating tertinggi le masa airing dekat Korea. Which is like 17.4 something le. Tinggi le weh kalau nak dibandingkan dengan drama lain macam Heartstrings and etc le yang dirated dengan rating 7.8 gituew...razz


City Hunter sangat bes ye kawan-kawan. I really recommend that you guys watch this. Aku baru tengok sampai episod 15. Hehehe. Ada 20 le episode all together. Tak terasa pun lama 20 episode tu...

Virtual and Reality Couple ;)


City Hunter ni adaptasi dari manga keluaran Jepun. Hojo Tsukoso is the original writer for the comic. Oh. Sangat Ohsem! Dengan Original Sound Track dia pun da boleh buat our adrenaline go high. Lebih lebih kalau tengok aksi-aksi ganazzz Lee Min Ho dalam citer tu. Senang citer, so MISSION IMPOSSIBLE lewww.



City Hunter (Jump Comics edition volume 1).jpg
Cover mangalol


Overall, I am so satisfied. And Lee Min Ho never let me down, for sure. Aku sangat tidak sabar to end this. Hehe. 5 more episodes to go and I am done. Pastu boleh sambung tengok citer Protect the Boss. Yes, I know, I am sooo lem. Lame sebab semua orang da tengok pun. Haha. And Running Man episode 68. Yehuuu. Dah ada dalam genggaman. Juz tunggu free and watch jer. Hikhik..



PS: I've got full collection of Running Man. From ep 1- ep 68. Jealous, anyone?wink



At last (Part 2)

Saying goodbye- ain't easy


Hello. Assalamualaikum. Ini adalah entry berkod "At Last" sama seperti entry INI. Dalam short form nye, ENTRY PUAS HATI.

Kihkih. Akhirnya, setelah bertungkus lumus packing barang dan menunggu saat tiba nya diri ini berangkat ke Kelantan, akhirnya, saat ini tiba juga. I've bought the ticket back to Kelantan. Yuhooo. Seriyes. Masa dekat kaunter tiket tadi:

Pacik Tiket:PT
Aku: Q

Q: Pacik, tiket dari SP ke Kelantan malam ni ada tak??
PT: Ada.. Dua seats, last kat belakang.
Q: *Apa apa je lah pacik. Yang penting aku boleh dok umah ASAP!!* Okay. bak sini tiket tu.. (muka gengster)

Yeyeye. razz Sangat gembira lol. Dua bulan aku tak balik umah. Rindu taw. Especially my Mom, my Dad, Tok Mek, lil bros. Pendek kata, one word: FAMILY. Masih ingat malam-malam sebelum ni, tefon Tok Mek, cakap, "Sabar Tok Mek, in two weeks time, I'll be back!" Wah. Ini adalah sangat dream comes true.

Seriyes tak sabo. Hoho. Dah la cuti end sem weh. Lama hoooo. Tapi yang sadis nya, my sista tak balik bercuti bersamo. Sabahan girl now, she is. Ohh. aku tak da kawan kat umah. Sebab kalau dikira-kira (taik unta nya), cuti ni, aku menjadi yang paling tua gerl in da houseeee! Dan yang paling tua gegerls kazen aku pun baru nak tingkatan 1. Sangat tidak kewl dok rumah camni. I need my-average-teen-partner (teen kew?? Kahkah =p)

Azam dok umah:

  1. Menjalankan WORKOUT session yang dihostkan oleh Jillian and Bob. Ini adalah misi ye kawan-kawan. I want to be healthy.
  2. Menjadi guru matematik kepada my bros.
  3. Be nice to my kazen.redface
  4. Belajar memasak dari Tok Mek, Mommy and MokT (gonna rent a house soon. So, knowing how to cook is really important!)
  5. Be daddy's work partner.

So, till then.

P/s: Bus akan bertolak dalam pukul 10++. Pray for my safe journey. Bye

Review The Beast and Beauty

Cute je beast ni bagi aku. Kihkih


Kahkah. Tadi sebelum melelap kan mata pasni (I need my beauty sleep), ni nak citer sikit. Aku and my geng Anis, Pickuchi, Pearl Apple and Yusra mengambil le masa terluang lepas da siap kemas bilik nak layan movie. Konon la.wink..

Punye la banyak movies aku amek. Ni list banyak tak banyak: Puss in Boots, The Hangover 2, From Paris with Love, Cars 2, Raya tak Jadi dan menda lagi. Ni semata-mata nak memberi feelings sebelum semua separate nak balik kampung. Last-last tengok gak citer Korea bertajuk The Beast and Beauty. Hee. Aku memula tengok tajuk pun macam peliks kan. Biasa orang panggil, The Beauty and The Beast. Ni terbalik pulak. Tapi movie ni memang terbaik laa. Nangis rain ngongoi aku tadi. Muahahaha.

Oh... Sedih woo :')

Sinopsis movie credit HERE:

It involves voice-actor Dong-gun (Ryu Seung-beom), whose blind girlfriend Hae-ju (Shin Min-a) suddenly receives surgery to regain her eyesight. Having lied to Hae-ju about his appearance, the beastly Dong-gun chooses to undergo extreme measures to change his appearance, while promising Hae-ju that he will return soon after having a work project in Hawaii. Meanwhile, Hae-ju bumps into the Joon-ha (Kim Kang-woo)—Dong-gun's high school friend whose appearance is how Dong-gun described himself to Hae-ju—and mistakes him for Dong-gun. Hilarity ensues, and Dong-gun finds himself struggling to hold onto the love of the woman he loves.

Pendapat aku, memang kadang-kadang self-esteem plays role in our lives, tapi the best choice of all is to be confident of yourself. Kalau hudus ke, hitam ke, gemuk ke, berjerawat ke, berkedut ke apa ke kekurangan-kekurangan (feel free to list them) lagi, just terima la seadanya. Atau dalam erti kata lain, love yourself the way you are.

Jangan pulak, semata-mata nak cantik ke hensem ke, kau pergi buat plastic surgery ke liposuction ke apa ke. Hee. Ada hikmah ALLAH buat kau macam tu. Jangan la tak lalu makan sebab diri tu hitam sangat ke. Tak mandi sebab rambut dah hampir botak. Tak nak tido sebab diri tu gemok. Oh. No No. Bersyukur la. Kurang-kurang, you were born perfectly kalau nak dibandingkan dengan orang tak cukup sifat..

I honestly rated this movie 7 out of 10.

Tu je. Ok. Bye. Good nite.


Ps: Tahniah adik sepupu saya, Masturina sebab berjaya dapat 5As dalam UPSR. Hee. Umi kasi laptop sebijik kan?? To, my adik angkat, Sherah, takpa rolleyes, 4As 1B bukan bermakna gagal. PMR nanti usaha lagi.

Ps2: Thanks for the great opinions. Sudah memilih Canon. Harap ada lah hasil nye. Planned Outcome. razzKihkih.




Thursday, November 17, 2011

Awesome-ed!


Arghh.. I want it. But....

razz Smile sesemile nye. Aku dah merdeka. Exam ended exactly at 11 a.m.. Wuhuuu. Dan sekarang aku tengah packing barang. Sebenarnya malas pun nak packing. Tapi sebab rule ngek hostel yang mewajibkan semua kosong maka aku pun ikot je la. Ekceli. Sebelum ni aku tak pernah pun nak evacuate locker twisted. But, thinking this whole holiday thing's gonna last for weeks, aku amek langkah precaution.

Sangat tiring okay. Adoi le. Dah la mata aku asyik berpinar je. Hailaa. Rasa nak pingsan pun ada. Kihkih..


THE bags yang memuatkan baju. Semata-mata pakaian Oh..



Em berbalik kepada exam. Aku memang usaha le. Tapi kebanyakan yang aku usahakan itu, tak masuk pun exam. Senang cakap, it wasn't worth it. Tapi memang aku cuba banyak la. Yang paling kuciwa sekali subject MTE 3107 (Pedagogi) and MTE 3108 (Basic Calculus).. Tak tahu le.. Nak dapat A tu jauh sekali. B tu.. Malas nak pikiaq. Haha. Subjek lain OK je. Harap harap boleh le dapat apa yang aku doh mintak dalam solat (ini-bukan-riak).

Aku hajat nak bertolak pulang ke Kelantan esok le. Tapi tiket nyo bolum ada. I'm not sure le whether tiket bas ada ke tak lagi untuk esok sad. Hoho. Malam pun jadi le. Kalau da memang nasib tak de memang pagi Sabtu le.



I'm gonna miss you my beddie

Cuti ni pun tak best. My other half, which is my sister, tak da pun kat rumah. Akhir nya kakak ku, my only sista dapat sambung degree. YO.. (say yo Sama-Sama) . Dekat UMS. Sabah tuuuu. Jauh giler... Kononnya tak nak balik cuti ni sebab nak merantau a.k.a touring Sabah. Adoi.. Bergembira leee uu..

P/S: Canon/ panasonic/ sony? Which DigiCa brand you prefer? confused

Entry Best!