Friday, December 30, 2011

67 Buffered Earnings

Hello Kitty is cute


Hoho HARI INI. Sesaje nak korek jumlah buffered earning.

Ye la.. DULU KANNNNNN,

Asal ada je blogger update sal buffered earning, mesti ditambahnya perkataan , "BE yang ke 13, yang ke 65 , yang ke 70puluhjuta". Khakahkah.

Memula mase bace entry mase tak paham pape, dalam paleotak mestilah, wah, "Gile kau, 13 running BE??????" *Drool*. Em.. Lepas paham...Kihkih. Rase nak tergelak balik sebab naif sunggoh pikiran newbie saya.


Klik LINK ni terus chek.. EM.. Running BE cume sekoq je.. Dahla slow.. Ais. Tolong la bersyukur sikit. Tak da langsung rasa bersyukur. Dari takdaq langsung baik la ada waima seciput pon.. Ni earning ciput. Muahaha. Sikit-sikit lama-lama jadik bukit..


Cikit jer


Jika dikira-kira taik-untanya, saya pernah mempunyai 67.. 67 Sikit sangat. I bet some other bloggers would have tons of that. Lebih-lebih lagi running BE. Well. This is just for fun yo.


Lil sneak peek.



The worst part is BE saya bukannya jenis tahan lame. Dalam 3 minggu luruh la dia jadi METERED EARNINGS. That's why banyok sangat ex-BE. BE yang paling lame dan paling cemerlang ialah Sanofi Lactacid SS. Oh yang ni memang da bomb! Tapi da lame luruh. Second bes shud be Whisper Overnight SS. Hahaha. Alat-alat perempuan ni memang laku le memandangkan belog ni belog perempuan. Kihkih. Jom Nuffnang sedekahkan BE yang bersifatkan FEMINISM. Tsk.... Sadis smile.


Till here. Salam Jumaat. Chowwww.

Wednesday, December 28, 2011

Noob Chef

Sekadar Hiasan


Dear diary.
Look what I've done to you? Hee. My baby got new shirts LOL. Saya tukar template. Template terakhir bagi tahun 2011. 2012, more to come. Tsk.

He. Juz wanna tell. For the past 6 weeks, I've done good, I mean great things to myself. Yerp. I've prepared myself all the way to- being an independent person.

I've learned how to cook tons of new dishes. Ngehehe. Something I shoud be proud of.

I knew how to make Gulai Cili Api. This is great huh, looking at the fact that I used to hate working with chicken the most. Muahaha. Semenjak kakak saya berhijrah, saya telah mengambil alih tugas menjadi chef. OH. Im still a noob. Tapi takpe lah. Nak hidup sendiri sudah berjaya dan tahap kebergantungan kepada makanan kedai telah disusutkan kepada 29%.

Sup Ayam (the easiest of all). Dah dua kali masak sepanjang cuti ni. Em. Sampai resepi dah meresap masuk dah dalam paleotak. Tengkiyu yer. Hehe. Menyiang ayam pun ku sudah pro gituew. Ini adalah boleh direwardkan dengan Guinness World Record. Cheh.

Bubur Nasi dan Telor Separuh Masak. Okay. These are not even big deals for most women who've been in kitchen most of the time. Bubur nasi adalah pencapaian paling maju le memandangkan adikku yang bengkak gusi kerana tumbuh gigi bungsu dapat makan 4/5 banyaknya bubur yang telah saya masak. Hewhew. Then today, cubaan memasak dua biji telor separuh masok. Ok. THIS IS SO LAME!!!!!!

Bagaimanapun puan-puan, (my diary, especially) to cook medium raw egg adalah tidak semudah yang disangka ye. You might end up cooking hard boiled egg. Tsk. Sungguh puitis dari kata-kata chef noob yang ada potensi menjadi sehebat Martha Stewart. Okay.

Yes, cooking made me smile =p



So I guess, till here . Having hard time cox I'm having hearing problem (serious one).

Wordless Wednesday #2

I miss this. Oh. Been away from it for too long. Dying.

Friday, December 23, 2011

A Lost Sista



It is sad when Ina returns back to Gua Muse. So. Here I am. Lonely. Without a sista to play with. Adoh. Nape la takdak adik pompuan. Ada kakak pon jauh. Ade adik laki pun.. Em... Macam takde. Taim boleh bermesra adalah ketika bermain PS2 atau pun bermain poka@poker.

Tsk. Tsk. Tsk.

Ina bile kite mauk ketemu lagik dong. Sudah kangen same kamuuu.. Waaaaaa..... Entah bile....




P/s: Ni nak anok ke nak adik?? Muahahhalol

Human turns into Hampire

Hampire yang hampeh. hehe.. But still, I think I did a good job..


HUMAN FORM



A good looking girl once. Very cheerful. Anak yang menolong emaknya membuat kue. Selepas itu dibunuh oleh landlord for rejecting the wedding proposal.


Flashy red lip gloss, fake eyelashes, outstanding grey contact lenses and made the cheeks look extra healthy by putting rosey blush.

HAMPIRE FORM



Eat people and seduce them for their meat. Oh.. Delish. Using the lashes to spread the fume of seduction and the tears flowing on her cheeks to cover up her evilness.


Messy make up especially the lips part. I tried creating the JOKER LOOK on her. And changed the lens color to reddish to make her look dangerous. The melted mascara on her cheeks is caused by the tears of being murdered by the landlord. She's hiding her fangs well enough inside her smelly mouth filled with blood. The lashes are more thicker and the blue eye-shadow looks well with the devilish looktwisted.


Model: Ilyana Q. My cousin. Muahaha. twisted

Thursday, December 22, 2011

Fortunate and Unfortunate News

There'd be rainbow after the rain

Assalamualaikum..kepada 'Diari dan orang-orang yang sudi membacenye'. Cheh. Sangat le toya ye kawan-kawan dengan frasa ber'efestrofi' tew ye..

Hoho. Okay. Selesai membaham seekor rangka ayam. Wuhh. Mengidam tu. Yang meminggu lepas beli, dapat yang medium rare. Ape yang penjual ingat saya lahap nak makan medium rare. Saya ni anak melayu. Sah sah la, makan yang well done. Okey. Habis cerita. Based on the entry title. Saya nak cerite sesuatu ye teman-teman sekalian.. Em..

Bermula esei Inggeris budak darjah 1.

Today. I got my result. When my friend told me the result already came out, I was so afraid that I nearly peed in my pants (exaggeration*). So.. I prayed that Allah wouldn't let me fail because I had a nightmare the other day. But, I also wished that my pointer would increase and I would get many As. So.. After typing my ID number and the secreto de amor password. The result came out.


OKAY.



The end.



So.. The fortunate news is I passed it nearly with flying colors. Also got 3 As. And 2 Bs. (Not that happy*)

The unfortunate news is I got a C+. (totally, not happy*) - Im thankful though. Cox, I thought, I'd fail this one. Kekekesmile.
Start over




So... Be positive. Be strong and have faithlol.

P/s: Esok nak belajar driving. Wahaha. Noobie.

Tuesday, December 20, 2011

Nightmare

Saya mimpi saya fail exam. Em. Macam mane. Saya mimpi pointer tak sampai 2.00 pun. I failed 2 subjects, to be precise. Tsk.


Result....Please be nice.. Saya tak nak repeat papers.


Fuhhhhhfuhhhhhhhfuhhhhhhhh
surprised

Thursday, December 15, 2011

Celcom or Maxis


Dunia di Hujung Jari


Line internet lambat macam ciput. Tsk. Kalau gini le kejadahnya, I would never spend my RM5 to subscribe to Celcom broadband daily. *Taip Broadband Yes dan hantar ke 28882 ye kawan-kawan*

Nak antar emel pun lame. Apetah lagi mendonload. I think I should subscribe to Maxis. Erk. Ni semua pikiran hampagas hampes. But seriously. The speed here IS so darn slow dan sangat menguji tahap keimanan.

Ni bukan salah broadband. Ini salah LOKASI. Lokasi ye kawan-kawan. Lagi satu. Mana nak cekauuu broadband lain yang quota 5Gb. Kihkih. Adoi. Sabo lew. This torture will end tomorrow. Sebab ni kan daily. No more subscribing. What a waste of money. RM5 tu boleh anto MMS banyak-banyak kepada sahabat seluruh dunia. Muahaha.

Esok setart layan balik Korean Drama Protect the Boss. *tak habis lagi* Then layan tenet balik 20 DEC ni. Semata-mata mengecek result exam *Wallahuallam- entah apa nak jadi* secara online lepas tu redha kembali.



P/s: Kadang-kadang. Men internet ni pun boleh buat orang muhasabah diri.Sabar itu iman. Kalau tak sabar, maknanye iman tu dan campak ke laut 2%.


Try visiting yu guys dalam keadaan internet yang sangat super selow lambat ciput ini. Jom layan NADA CINTA *bluewk*

Wednesday, December 14, 2011

What's Your Korean Name ?

Cheeky Girls


AWAS nama anda bergantung pada nasib. Kahkah. I wish I had my white shirt on. Kalau tak mesti nama da setart dari Park. Wah. Macam Park Shin Hye tewww. Tapi da nasib pakai wano ijau. So dapat leww.. Em..... Lee Hyo Hoon.. Heww sangat la tidak glamer nama ku. Tapi lame lame mengetest sebut. Macam best plak. Macam dekat-dekat Hyo Yeon yang memba Girl's Generation tew. Awwwwww. Have fun!

i) Nama pertama -> Pilih warna baju yang anda pakai skrg: :

Putih~ Park
Hitam~ Kim
Biru~ Shin
Hijau~ Lee
Merah~ Song
Kuning~ Kang
Coklat~ Han
Ungu~Choi
Oren~ Sung
Pink~ Jung
Lain2~ King

2. Nama tengah ialah bulan kelahiran anda :

1 : Yong
2 : Ji
3 : Je
4 : Hye
5 : Dong
6 : Sang
7 : Ha
8 : Hyo
9 : Soo
10 : Rae
11 : Hyun
12 : Eun

3. Nama terakhir ialah tarikh lahir anda :

1 : Hwa
2 : Woo
3 : Joon
4 : Hee
5 : Kyo
6 : Kyung
7 : Wook
8 : Jin
9 : Sub
10 : Hoon
11 : Ra
12 : Bin
13 : Sun
14 : Ri
15 : Soo
16 : Rim
17 : Ah
18 : Ae
19 : Neul
20 : Mun
21 : In
22 : Mi
23 : Ki
24 : Seung
25 : Byung
26 : Seok
27 : Gun
28 : Yoo
29 : Sup
30 : Won
31 : Eun


Kongsi sikit nama korean awok dapekrazz.

Gambar Hyo Yeon tak de pommmmmmmm =p

Tuesday, December 13, 2011

Saengil Chuka Appa

For daddy


Salam. Lame sungguh tak mengapdate.. Kwang-kwang.. Malas den.. Lebih merasa nak layan KPOP drama je and watch over and over again We Got Married YongSeo (forgiveness) couple. Tsk. Sangat sadis ye kehidupan masa cuti ini. I've bought my ticket back to Kedah. And in 14 days (2 weeks) BYE BYE Kelate... sad

Huuu. Today is the thirteenth day in December. And today's also my dad's birthday. My super wonder daddy.


Nak nyanyi ket to my daddy, MR RASHDI IBRAHIM

Allah selamatkan kamu

Allah selamatkan kamu

Allah selamatkan kamu, daddy sayewwww

Allah selamatkan kamu


Done.. Oh.. Very the sweet yew don... Imma good daughter. That's for sure. Heee. Tonite we're gonna have PARTEYYYYYYY.


My wishes for my superhuman-daddy


-Semoga daddy panjang umur

-Semoga daddy murah rezki

-Semoga daddy berjaya dunia akhirat

-Semoga daddy kekal muda dan hensem

-Semoga daddy kuat semangat

-Semoga daddy will always be lovable

-Semoga daddy dirahmati ALLAH

-Semoga daddy healthy selalu

-Semoga bisnes daddy runs smoothly

And other thousands wonderful things that matter.






Sarangheyyo appa.cool




You are the far most superior dad I have right now.

For lips (lip balms). I put here becox they're cute =p

P.s: Entry Xiaxue is still a hit

Entry Best!