Thursday, January 19, 2012

COUPLE is ANNOYING to SEE when...


1) Bile si makwe dengan baik hatinya, membawa balik baju/ seluar/ seluar kecik si pakwe dan tolong membasuhnya. Ibarat si pakwe tu kudung tangan tak boleh nak basuh sendiri. Kalau tak pun, si pakwe takda duit nak buat hanto baju ke DOBI.


Lepas tu, sidai baju/ seluar/ seluar kecik port punye baik biar semua orang nampak dan tengok. Pastu bila ditanya:


"Seha awak basuh baju Mamat ke?"
Seha jawab, memalu kucing siam...

"Ehehehe. Abang mintak tolong basuh. Buat praktis sebelum kahwin. ehehehe"

-- Kalau la mak suruh basuh baju. Rajin macam tu tak? Muka manis berseri tak?



2) Bile pasangan couple berkongsi baju memasing. Yakni, si makwe pakai baju si pakwe. Si pakwe pakai baju si makwe. Eh. Ape motip?? Cube cakap sikit? Kau orang ni memang takda baju ke ape sebab nak berkongsi-kongsi ni. Lelebih lagi kalau yang jenis memang exchange baju jenis jersey tu. Memang name tu memang kita tau la si Seha ni memang tengah pakai baju pakwe dia. Berbulu sungguh bulu mata melihatnye. Euw.

--Kalau la si pakwe ada kurap ke..... Emmmm..




3) Bile pasangan dok merenung/ bercakap-cakap dekat berjam-jam on one spot. Eh.. Kau orang dok lelama camni takda kerje ke? Pastu bile kawan-kawan lalu dekat meja dating, terus sembunyi-sembunyi muka (ni masa mula-mula couple). Bile couple lama sikit, bile kawan lalu, dia pulak dok tersengih-sengih tengok kawan konon nak cakap ' Kitaorang tengah dating, kawan-kawan sekalian'.


--Kalau la dia tahu dosa, kalau dia tahu malu...........



4) Bile pasangan couple dok bergayut gune bahasa yang mengjengkelkan (okay, bahasa yang aku gune wat menulis ni pun, already annoying). Sebagai situasi contoh, si makwe di telepon oleh si pakwe sambil dok berguling di atas katil dengan lenggok bahasa kalau adik kita cakap dengan kita pun, kita akan rasa macam nak kasi adik kite pelempang bahasa. Eh...

"B, da makan ke? Hee. oh. Da makan.. Makan ape? B, ayang tak makan lagi. Jom laaaaaaa. Eh.. jom laaa teman ayang (and this goes on)"

-- Kalau la telinga ni boleh jadi alat pendengaran supersonik dan boleh bersifat bertelau-telau (yakni, memproses menapis bunyi audio yang terpilih) secara maksima, kan bagus...




5) Bile pasangan couple berjalan dengan penuh rakus ibarat suami isteri di tempat-tempat public sambil berpegang tangan, berpegang bahu berpegang pinggang dan...... Tolong lah. Mak Bapak budak sebenar pun tak buat macam tu kau tau tak. Hatta, nak pegang-pegang tangan. Yang kauorang baru setahun jagung bercinta pun nak berpegang-pegang bagai. Kauorang ni tak malu ke??

-- Kalau la diaorang ada sikit rasa malu dengan ALLAH....


P/S: mood happy ni.

22 comments:

Anisa Hang Tuah said...

masing-masing punya cara..terserah pada mereka.


kot.

aliesha kirana said...

pernah ada sorg kwn AK ni, dpt baju pakwe dia, bawak ke tidur dok cium bau. padahal kami bau kemain masam lagi baunya. kah3 penangan cintaa. aduii

Ateyn Bella said...

hohoho, kami x buat da lagu tu. dulu ye la sebab x matured lgi. huehue~

PinQib said...

@Ateyn Bella Eh... Kami x ckap ampa PONG... muahahaha.. =)

PinQib said...

@aliesha kirana Euw... cinta mematikan deria bauuuu.. series tueeee

PinQib said...

@Anisa Hang Tuah Pandangan masing-masing....=)

nabilah_2908 said...

gelak2 sendiri baca entri ni..

org tgh kemaruk macam tu la...bab basuhkan benda2 kecil milik si lelaki tu la..eeeuuuu....

ika~~ said...

u're very good in sketching!teach me master!hehe
my opinion, klu blh jgn lebih2 sgt time brcinta.tkt time kwen nnti xseindah zmn brcinta :)

Ninie said...

part last sekali tu okey kite terase. huhuk yg lain tak terasa sbb tak pnh buat. haha tapi2.. tu dl. skrg da putus :'(

PinQib said...

@Ninie eh eh eh ... Kite takda cakap kan kat sape-sape..mehehe... Kawal diri, br cinta tu manis..

PinQib said...

@ika~~ Hee.. mudah je... x susah pun.. ni adalah comot bukan bagus.. thx for the compliment =) nak kena ajar ke?

PinQib said...

@nabilah_2908 Cinta itu butaa dan wangi =) ihihk

ainondreamergirl♥ said...

time bercinta, mmg cmni. cer break ? Hahahaha :D

syira syah said...

HAHAHA!

Ardini Humaira said...

kalo dah kawen agak2 depa rumantis gitu tak hehehe

OrenLimau said...

Perghh..Adooo?Nan hadoo..Lalalala.
heheh.take care qib!balik klate molek deh.hehe

kLiPKeRt@sPiNk said...

colourful sungguh blog hg qib!

eh..lari topik plak..hehe

kLiPKeRt@sPiNk said...

colourful sungguh blog hg qib!

eh..lari topik plak..hehe

sweethOneY said...

Lepas kahwin kitorang mmg suka jalan peluk bahu peluk pinggang bagai. Hehe so maybe jugak couple yg awk nampak tu dah kahwin ke ?

SwEetForEst said...

hohoho..setujuuuuuu....nyampah je tengok...kite pon ade pakwe gak tp xde la nak menunjuk2 bagai..

huhhhh..lantak depa laaaa...


^____^

ain fathihah said...

macam2 gelagat orang bercinta. cinta tu, satu penyakit gila kan. haha

amy azuha said...

seronok baca bce entri nie dgn piqa haha piqa x sbar nk bsuh brg kecik bf...

Entry Best!