Wednesday, January 18, 2012

Father-Daughter Bond


Poor my friend..

Kesian tau. But, we all believe everything happens with hikmah.

Today, she skipped classes (not actually doing it for the sake of laziness), but she had to go back to her hometown cox her father fell sick.

Adoi. Kesian. Like seriously. Dah la anak bungsu. Memang manje ngat ngan ayahanda dia tu.
Harap ALLAH bagi pakcik baik cepat-cepat. InsyaALLAH.

Di sebalik benda yang terjadi tu, dia boleh balik sehari awal dari kitorang sempena this Chinese New Year break.. That's a good thing, for sure.

PENGALAMANKU,

My daddy once, was admitted into the hospital and I knew nothing about it. Pabila mak sedara ku memberitahu tentang situasi daddy yang tidur semalaman di dalam wad dengan tiub dipasang tru his nostrils, terus mengalir ayaq mata ku. Memang sangat sadist. Sangat sadist sebab bile telefon tanya:

Daddy sihat tak??

Daddy acted brilliantly saying everyone at home was doing fine.

*****
Fine. Teringat terus rasa sebak syahdu. I love u appa.


Daddy... Semoga daddy sihat selalu. Dipanjangkan usia hingga umur 1500 tahun. You are one of the greatest things ever happened to me. Having you as my biological father (ceh, ayat memang tak leh blah. Macam anak angkat bertemu ayah sebenar lepas terpisah 20 tahun).




Kesimpulannya, hubungan anak perempuan ngan ayah/papa/daddy/bapak/abah memang sangat lain dengan anak lelaki. Ini memang serius. Aku rasa tak pernah aku tengok adik-adik aku nangis sebab daddy. Kalau nak cakap budak-budak, memang takdalah. Adik aku yang paling bungsu pun umur da 16 tahun. Tapi, nangis sebab daddy memang takda la.. Aku mimpi pelik sal daddy pun da teresak-esak. Depa, em... entah bile la..

So, to all girls out there. We are born to be our daddies' little angels. Don't feel kau terlebih manje ke ape ke sebab selalu nangis sebab ayah/papa/daddy/bapak/abah kauorang. Tapi memang da our nature kita untuk berperasaan begitu sebab anak-anak lelaki ni hati depa memang keras kental, sedikit non-humane (pada pandangan aku).





Ps: Sahabat. Semoga ALLAH memberikan ayahanda mu nikmat kesihatan yang tidak berbelah bahagi.


6 comments:

fiezah91 said...

semoga ayah kawan pinqib tu cepat sembuh. amin :)

lelaki bijak mengawal rasa kesedihan yang dialami berbanding wanita

FiQa said...

:'(

hargailah ayah kite sementara masih ade...

mereka anugerah terindah buat kita sebagai anak2, Qib...

:)

Ardini Humaira said...

semoga ayah beliau cepat sembuh, amin...

Asrul "iLham" Sany said...

x dapat bayangkan kalau ayah sy takde...

nabilah_2908 said...

moga ayah kawan Qib tu cepat sembuh..

tul la Qib...bila bercerita pasal ayah...mudah sngt sebak...huhu..

itu baru ayah....bila masuk bab ibu..lagi sedih....

ain fathihah said...

ayah tu, terasa macam hero di hati

Entry Best!