Thursday, January 19, 2012

Holiday Reading Materials




Tonight I'm going back to Kelantan.

I was supposed to stay here with my friends lol, Cik Faten and Cik Fyka. But, knowing the facts that my sister who is currently pursuing her study in Labuan, Sabah was gonna be home by the CNY hols, my mother personally called me and asked me to be back so that we, one family would gather in one piece.


Okay. Memula sangat tidak mahu memandangkan duit tidak mencukupi, and I just got back from Kelantan. Baru sangat dok Kedah ni. Adalah dalam dua minggu. Tak ke haru nak balik Kelantan sekali lagi..


Oh, I hate long distance journey. Very unconfortable.


Tetapi bile difikir-fikir. Ini adalah peluang satu dalam seribu. My dear sister pun akan jarang-jarang balik rumah memandangkan flight ticket price's hellish expensive, even, for a one-way trip. So, alang-alang dapat tengok muke dia, gosip-gosip, doing gurl's stuffs ; baking etc is going to be satisfying enough for me. Kira memang worth it la dia berhabis duit nak balik Kelantan dari Sabah nun.

So.. Here what am gonna do.. During hols...




Try finishing these.



1) Cengkaman Ilmu Hitam by Abd Ghani Iman


A novel based on a true story about black magic. Can't wait to finish up this first cox my friends said, this one is DAEBAK (great)!!


2) Frankestein by Mary Shelley


A novel about a man who is obsessed with resurrecting the dead. But, he felt disgusted with the one he created.


3) Forever X by Geraldine McCaughrean

A story about, ...... em.. Not sure..... Hee. Kena bace dong...


P/s: Selamat bercuti. Maybe blog ni pun akan bercuti lol.

6 comments:

Ardini Humaira said...

nak pinjam 1 :D

SwEetForEst said...

waaahhh balik kelantan...syiok tu...

selamat bercuti..


^____^

Hashira Yusoff said...

wah! sama lah kita..cuti ni perabihkan baca novel2.. btw, mcm ne edit gmbr mcm tu? bulat..comel! :D

NEW!-->Lovely Tips For Wearing Eyeliner ;)

teyn teyn said...

untunglahh cuti2 ni spend time baca buku . kite tau holiday je.. hehe

ain fathihah said...

seronok cuti2 ni. haha. tapi saya dah mula rasa bosan.

Amni said...

buku yang takkan dibaca adalah buku yang true story pasal kisah seram.. sebab boleh sampai termimpu oh.. hoho

Entry Best!