Saturday, January 7, 2012

Review Pearl Harbor

Hoho. Selamat tengahari.mrgreen

Semalam, aku rase nak tengok Gantz. Tapi tak tertengok memandangkan mateku telah terpesone, dengan sebuah folder movie yang lain iaitu Pearl Harbor. Synopsis HERE . Filem tahun 2001. Hee. Filem antique gitu. 10 tahun lepas bah.


Triangle Love


Ok-ok. I know. I am being lame -lem. Becoz I bet everyone in the whole universe has already watched it and I was the one left alone being noob. *again*

So. After watching this MOVIE, One word.... Daebak *great*. Like seriously. The war effects and everything else are just indescribable. It's like Transformers (coz Pearl Harbor also got directed by Michael Bay). Tsk. Aku rasa encik Michael ni memang hebat le. Aku sangat salute. Dulu, aku anggap, personally Avatar le hebat *orang biru*. Tapi sekarang.. Em.. Minat aku da beralih.. TOTALLY ke arah Pearl Harbor. Menunggu ketibaan another daebak movie yang boleh kalahkan Pearl Harbor.

Aku minah yang amat suke action: Dark Knight, Transformers, Avatar, Fast n Furious, Armageddon dan lain-lain. Cheh...

Snapshots and captions


The best of friends. Memang sangat meruntun jiwa. They are so brotherly bonded.

This is so beautifully captured


The life saviors

The Tragedy

I honestly rate this movie 10/10. So beautiful, work of art.

4 comments:

kukuchimachikumi said...

lame~~~~~haha

Hashira Yusoff said...

Dah lama citer ni.. dulu abg kita suka la tengok citer ni. slalu brebut TV dgn dia sbb dia nak pasang citer ni. T__T

PinQib said...

@Hashira Yusoff hilhik3//wa advance. kecik3 lg da tgk ye

PinQib said...

@kukuchimachikumi eh.. biar le.. ^^ akakaka

Entry Best!