Saturday, January 28, 2012

Trend Blogger Sekarang



Sejak berkecimpung dalam dunia blog ni da masuk 4 tahun ni.. Apa, 4 years already????

Eh, wah, ah, cis dan etc (semua kata seru menunjukkan kekejutan yang dialami oleh owner blog sendiri yang masih tidak percaya). Okay, fine. Tak sampai pun empat tahun lagi. Tapi. bulan 3 nanti, this baby PINK's sooo gonna be four-year-old.

***Back to the topic***


Eh..Chop. Sebenarnya.. Aku perasan la. Sejak 3 tahun 10 bulan berblog ni, banyak sangat trend antara blogger yang kemudiannya akan diikuti oleh blogger-blogger lain.. Senang cakap, SPREADING THE LOVE, babeyhs. Kalau sorang blogger (usually femes) buat entry camni, mesti sok-sok, ada la orang yang buat entry camni..

But seriously, sebagai bukan blogger yang selalu up to date dengan trend-trend terkini, best sangat ke jadi trend followers?

Okay, here. me, listing several trends by blogger which usually showed up in most of their entries:



1) Eating at TUTTI FRUTTI

This is so true. I always find bloggers who wrote these TUTTI FRUTTI things. It's like this TUTTI FRUTTI is something NEW yang baru masuk MALAYSIAN market. Sebenarnya this FROYO (Frozen Yogurt) ni da lama ada dalam Malaysia. Namun, disebabkan sesape individu yang berjaya purchase sebekas TUTTI FRUTTI adalah dikira seperti sub-urban people, maka semua bloggers berlumba-lumba nak up kan entry pernah makan di TUTTI FRUTTI.

Konon:

Semalam, aku and my other half pi melantak di TUTTI FRUTTI. Kitorang amek dua orang punye sikit pun da kena cas RM49.87. Em.... Maybe toppings yang aku pilih tu banyak kowttt.. (eh)



2) Drinking Cool Blog

Oh yang ini satu lagi. Aku try minum aritu pun sebab orang dok gebang-gebang benda alah ni sedap sangat memang menusuk kalbu. Okay. Fine. Memang sedap la. Namun tak dalah aku jadi craving-sampai-tahap-nak-meroyan lepas da berjaya minum segelas COOL BLOG. Biase je la. But definitely gonna have it again someday later (muahaha)..

Konon:

I'm a COOL BLOG lover. --Cheh ini punye caption, siap tulis besau-besau kat sidebar About Me. Ade saya kesah kalau awak love COOL BLOG?






3) Eating MACAROONS

Zezaman dulu (not long ago), mase memula menda macaroons ni kuar, semua like,

Eh , natang ape comel tu?

Wah, comel ada wana pink lew!!

Like, entry bloggers semua tulis mengidam benda alah ni. Walaupun saiz tinonet kecik macam the smurfs tapi rege mahal macam beli udang galah setengah kilo. Wah.. Kira semua nak up to date, konon pergi beli dekat any Confectioneries available untuk beli macaroons ni and tunjuk dekat entry, kaler ni perisa ape, kaler tu perisa ape..

Lepas tu up caption:

This choc one is my fave. Gonna buy this again, soon!

Kihkih. Sounds funny..


4) Can't think one right now. So.. Ending this post here. Sape makan budu terasa masinnye. Weeeh

Nanti ku update lagi. Part 2 coming soon..

11 comments:

Ninie said...

ni troll ke apa? haha tp yg tutti fruitti tu mmg bg impak yg besar kat dunia blog. pehh ayat.. huhu. ninie pun knl tutti frutti dgn macaron tu sbb bc blog. klu tak mmg tak kenal sume tu.. org kampung katekan T3T

ILA HonEyBuNNy said...

hehheheh...tu la..kalau baca mana2 blog memang ikot trnd skrg neh..segala bagai kan...;)

ila tak makan budu..heheheh..xrasa la manisnya..hahhaha

kukuchimachikumi said...

kite ske wafer leomanade jek..hehe..they love to share benda baik la syg...benda yang sedap harus dikongsi bersama teman..am i right??

SofieyAzwa said...

Kita taknah makan TuttiFrutti! Belanja Qib!

Rosalia said...

kte tak pnh buat entry mcm gitu tak cukup femes la.:(

pearl apple said...

hahahahah~~aku penah sekali wat entry pasal g makan kat secret recipe..tuh pun beberapa thn yg lepas...erk..aku tak penah tau pun suma nih...sori la..aku dalam dunia sendiri kot..dunia imaginasi + fantasi = tak realistik..hahahah~~

A.I said...

dia bukan ikut trend kot, it;s like u find someone suggesting something yang sedap, mesti la rasa nak cuba. pastu dah blogger suka bercerita, mestilaa tercerita kat blog.

tuti fruti sedapp, tapi the price is.... arghhh!

PinQib said...

@SofieyAzwa hikhik.. sofiey nak perisa apeeee

PinQib said...

@kukuchimachikumi & @A.I

I guess so.. but when written over, people who read that would try that and such posts like that are gonna be written over and over again.. So, it is called TRENDING.. hahaha

PinQib said...

@ILA HonEyBuNNy eh.. manis ke budu?? hikhikhik =p

PinQib said...

@ILA HonEyBuNNy eh.. manis ke budu?? hikhikhik =p

Entry Best!