Saturday, January 28, 2012

Tutorial Letak FB Skin




Salam petang. Hari ini mood kurang baik pasal batuk punya pasal. Tidur kurang lena asyik nak ter-kauf-kauf. Tsk. Hidung pula ala-ala nak main ciku cak geletek gatal-gatal. Pendek kata, ALLAH dah tarik sikit nikmat kesihatan aku.. Subhanallah. Solusi (pandai ke bijak), telan panadol sebijik. Harap lega la sikit sakit ini.



***

Oh. Hari ini entah rajin pulak perasaan aku nak kongsi tips cara nak kasi Facebook anda semua ada skins. Heee. Just knew about it today. Lol. This one is awesome-er cox the other user if, he/she uses 'the' skin, other user will notice about it.

Kalau dulu, sape yang ada skin je boleh perasan syok sendiri,


Eh, cool nyew FB sayew, pasal sayew ada skin paling cute di alam semesta ini.




Tapi kali ini, insyaALLAH, nak layan FB pun rase sejok je mate. Dengan tutorial kali ini, hasilnya FB anda akan jadi macam ini (including HOME, PROFILES plus MAGNIFIED IMAGES (cooler effect)!!


Sejok mate ambe memandang






Steps:

1) Bukak laman web FBSkins.


**Lepas loading**


2) Kome pilih la, jenis skins ape kome mau dari variety of types. Ex: Girly, Emo, Darkness, etc.. Pilihan amek dekat sidebar bahagian HITAM, Kiri)






3) Klik on the 'Save' tab dekat layout yang kome pilih.





4) Pastu klik snapshot and lepas page siap loading akan kuar camni. Klik 'Make this my Facebook skin'.



5) Pastu, keluar dialog box camni, klik 'Continue' and proceed with the next easy step which is installing the extension (dia akan mintak izin untuk access FB anda, and sila allow ye)






6) Siap.



razzSelamat mencuba. Kalau tak jadi mai bagitahu. Kihkih



Entry Best!