Monday, January 30, 2012

Tutorial Pop Up Comment





Ohaiyo san!





Ini niat hati memang nak bunyi ala ala Japanese. Namun... salah grammar.. Argh. Persetankan..
Okay. Hari ini aku nak share sikit cara-cara nak buat pop up comment.

Question:

Menda ape tu Pop Up Comment?

Answer:

Pop up komen ialah pabila ditekan butang komen, akan keluar satu window. Easier people to comment on your entries


Okay. Aku perasan most of new bloggers, yang mane blog depa cantek-cantek mesti lupe aspek tu. Aku tahu, aku tak da hak nak paksa-paksa korang buat cara ni, tapi kalau kauorang apply pop up comment dalam belog kauorang, lagi senang readers ke visitors nak komen blog kauorang.



Keadaan yang menyusahkan- embedded below post comment box


Sungguh. Aku kadang-kadang rasa sangat menyam-pah kena tunggu komen lebih-lebih lagi kalau jenis yang embedded below post tu. nak nak kalau ada word verification. Oh my...


Jom ikuti langkah ini untuk buat Pop up Comment di blog kauorang!

1) Go to Dashboard-Settings-Comments


2) Tick 'Pop up comments'.





3) Save- Siap.

Nak buang word verification

1) Masih dalam Settings-Comments

2) Tick 'No' to Show word verification for comments?


3) Save- Siap.



Selamat mencuba! Kalau tak jadi gitau laar, awak..

5 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bab word verification tue mmg leceh sket ngee

Muttallif said...

Yang paling tak best "Word Verification"...penat2 komen panjang nak verified pulak dah...terlupa verified..alamatnya...tak adalah komen...kesian2

Ardini Humaira said...

dni suka pop up comment :D

amy azuha said...

ami pn ske pop-up yeay!

aliesha kirana said...

suka popup! load pun xlembab hehe

Entry Best!