Monday, January 30, 2012

UPSET (ups and downs)




Okay. Dear diary.



I know. I should at least writing something memorable here in positive way.
But today, things didn't work out as I wished they would be.

Today = suck day.

Waking at at 4 am feeling unwell- the coughing came again. getting worst. Sangat rasa kecewa sebab ku ingatkan the paracetamol I took the other day would work. Namun apakan daya. Continued sleeping till 0617. I even woke up before my alarm rang. Kalau ku rasa sihat, memang aku akan tepok-tepok kepala sendiri, saying:

Good job Cik Tubuh Badan. Awak da pandai bangun awal sekarang (dengan gaya Detektif Conan).

Namun, dengan batuk tambah lagi serangan sinus (RESDUNG) yang sangat dikira terok untuk tempoh sebulan ini, aku rasa memang hopeless di pagi Isnin ini. Oh.. Dalam banyak-banyak sakit serangan batuk plus sinus la yang aku rasa PALING aku cube elak. Lepas solat semua, aku memang sambung tidoq pikiaq nak ponteng olahraga. Cheh.. (tak pernah dalam palotak aku, rase nak ponteng memonteng ni).


** Strong gurl with no guts - Aku tidak memonteng**


Olahraga pulak kena buat lompat pagar. Hem....... harem aku nak lepas. Siap terpele'ot mak kauuuu.. Adoi. Malu plus aku sendiri meng-underestimate Cik Tubuh Badan. Pagar tu gile macam tinggi menggunung pada pandangan mate aku. Wahhhh. Aku memang imaginasi melampauuuu yang useless. Siap nangis-nangis rasa kecewa sebab semua classmates berjaya menyelesaikan misi melompat pagar di pagi hari.


I em sori to Cik Alia and her co workers. Mesti ampe kecewa plus menyampah ngan kami yang memang tak de bakat ni. (waa rasa nak nangis lagik)


So.. Sekarang.. Rase hopeless sangat. Memang niat di hati akan ku perbaiki bakat aku. So, pepetang, jom buat latihan LARI BERPAGAR!! Ini bukan janji, tapi PASTI.


P/s: Hari ini, misi diet diteruskan- Trying to survive the day by eating ONLY sandwiches (can ma?).

9 comments:

aliesha kirana said...

alalala ciannye qib.. AK pun xpenah lepas lompat pagar. kah3. badan berat nak dilambung, mmg xlepas laa.. moga cpt sembuh yer. take care!

nabilah_2908 said...

kuat betul semangt Qib...dalam tak sihat masih gigih join lari berpagar... :)

FiQa said...

ikut kemampuan kita, jgn ikut orang lain, tidak perlu tangisi ape yang kita tak mampu, cuma kita kena berani mencuba..at least Qib dah cuba...

:) itu sudah cukup bagus... :)

kukuchimachikumi said...

tak pe la sayang..at least kamu mencuba.....itu yang perlu..lagipun aku rasa ang terer bab teori..itu pun bagus la sayang....chill ok...

Asrul "iLham" Sany said...

rasa hopeless tu akan ada, cuma kuatkan diri melawan ye :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai dulu kt sekolah msk sukan lumba lari jer sbb acara lain x der bakat ngeeee...

p/s::unagi kt sini x mahal kira mampu mkn @_@

safwanmahzin said...

ala qib jangan la frust sangat,try another sports lak.minggu depan dapat lain plak..about teh diet, try your best k...=) sama2 kita mengecapi kejayaan.amin

Ardini Humaira said...

dni bab sport memang fail.. reti main bola tampar je hehe

A.I said...

gila best lama tak lompat pagar.
tp macam aku pon tak lepas je kot.
dah semput badan2 ni haa.


neway keep struggling hard ya! wish u all the best ya.

Entry Best!