Tuesday, January 31, 2012

Vampire in Me



Dear diary and Salam tengahari to readers... Wassup... Koniciwa.... Sawwaddikap...




Ini adalah bukan boasting, waima whinning ataupun obsessing about me dieting....Hanya nukilan perasaan kosong semata-mata sahaja.

Sejak menjalani DIET PROGRAM... Aku rase perasaan aku terhadap makanan turun kosong sama sekali.. Like, seriously.

Dodulu (eceh. Macam da sepuluh tahun aku berdiet). Asal je, kawan aku ke, beli char kuew tiow mase dinner, aku pun harus,

Eh, esok aku nak char kuew tiow.

Macam tu sekali mudahnye aku terpengaruh... Yikes!


Now....


Maybe some of you have read this post, which was my starting point of having a diet program. So. Now, here I am.. Three days. Surviving without 'nasi'. Without 'ayam'. Without....... em...... em..... em..... just don't know what to say. Cox everything about food feels so awkward. Cheh..

Sungguh. Tadi, awal-awal pagi sudah bertapak di koperasi ipg untuk membeli makanan harian aku. Iaitu 2 sandwiches tuna and juga sebotol kecik vitagen. Sufficient enough to get me through the day.

Entah la. Sekarang memang nak makan sungguh tak lalu... I hope this wont lead to bad things- like komplikasi sistem penghadaman ke apa... I hope so...


Atauuuuu, Am I going to turn into a vampire?? (okay, ini adalah melampau). Aku ter-feeling rerase macam aku ni Bella Cullen pulak. Wait for me in Breaking Dawn Part 2. Em.. Tunggu Edward la kawen ngan aku buat aku jadi bini nombor 2. Stop!!! heeeee. Tutup cerita! Me, becoming a vampire? So gonna be my dream-never-comes-true. Sobs.


Argh... Sekarang nak buat Big Project ngan kawan-kawan. So.. Till then.. Chow ala kazam.



Ps: Wah.. hari hari belanje Rm2.50 je, boleh la jadi jutawan sat gi. Yuhuuu. Mak kayooooooooooo!


4 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

makan makanan secara sehat plus dapat jugak berjimat kan dear? hehee.. chayok2!!

nabilah_2908 said...

wah..semakin berjaya nampaknya...

tapi pilih la satu hari tuk makan nasi.ayam & sebagainya..ye la sebagai reward dah berjaya...esoknya diet balik... :)

PinQib said...

@Aisumi Chan Kawa'i heeeeeeeeeeeeee =) ngee tengkiyu akak.. I'll try my besst

PinQib said...

@nabilah_2908 memang planning... =) weekends je makan... insyaallah.. Tp tq atas suggestion ..

Entry Best!