Thursday, February 16, 2012

Failure



Kyaaa. I am feeling uber upset today.


Sadly annoucing here, I failed my 30 days mission without NASI. Heuheu. Sangat sedih. Sedih. Sedih. Selepas, 19 hari aku telah gagal. Gagal kerana, aku telah menjamah nasi hari ini.

Oh.. Bukan aku tak boleh tahan napsu ke apa.

Aku boleh. Boleh sangat.

Waaa. Rasa kecewa, guilty pada diri sendiri. I have trained you well, Cik Tubuh Badan. Namun. Apakan daya.

Seperti post semalam, aku ada cakap hari ini, iaitu, hari KHAMIS, bertempat di IPGKampus Sultan Abdul Halim, semua orang-orang Islam dijemput hadir la bagi memeriahkan majlis sambutan hari kelahiran bagi Junjungan Rasullullah S.A.W kita yang tercinta. The event started out a lil bit late sebab menunggu 'orang penting'. Kami orang orang biasa, pukul 7.30 lagi da gerak. Pukul 8.++ pun, orang penting tak sampai-sampai lagi. Sangat mengecewakan la.

***

Lupakan kenangan sedih. Selepas berarak semua sambil berselawat (sungguh bes hoyeah). Namun sedikit mengecewakan, bacaan selawat beramai-ramai macam tersekat-sekat. Adus., Then, habis je perarakan, aku and EE (everyone else) masuk la ke main HALL untuk dengar forum tentang kaum SYI'AH, ucapan-ucapan orang-orang penting dan akhir sekali, dengar orang berqasidah, bernasyid dan juga majlis penyampaian hadiah.

***

Lepas tu pulak, habis je majlis sempena maulidur rasul tu, kira-kira kol 1 p.m., aku pulak ke kafetaria IPG sempena reunion batch Puteri Islam kitaorang (sibuk mengalahkan menteri besar negara Switzerland). Alang-alang ada jamuan ni, tak tergamak aku nak ratah lauk je. Kira macam,

Ah, takpelah. Reunion ni.. Final....

Gagahkan juga diri ini untuk beratur dalam queue nak amek makanan, dengan hati was-was (dalam queue, I was the third person waiting for my turn to do the honor of picking the best est chikin, the freshes oranges, and the yummiest looking pudding). Ini adalah gerak kerja tubuh badan. Dalaman aku, meronta-ronta tau... (-_-')


MENU: Nasi kosong (sesuku pinggan), sayur kubis timun (ulam), sambal belacan, kurma ayam (2 tongkol) & kentang, kuih muih dan juga ayaq oren segelas.


Oh.... Oh.... Oh..... I AM FEELING GUILTY HERE!!! Help help!!


I really wish that the food I consumed today wont affect my weight. Crossing fingers. InsyaALLAH. Keukeukeu (ToT)


P/S: Belanja untuk hari ini ialah Rm 0.00. Semalam Rm 0.10. Esok...???


7 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

suku pinggan xpe yang.. esk kena pantang blk..

sya fieqa said...

nasi suku pinggan?
xpe.sikit je tu..

nabilah_2908 said...

ok la tu..makan nasi bukan banyak...tak mendatangkan kesan la... ;)

aliesha kirana said...

alalala xyah la diet qib. alaalal xyah laaa. (setan tgh hasut) hahaha. comel dah tu.. xyah rrrr (kenyit2 mata)

kukuchimachikumi said...

hehe,,,,besok mybe byk skit...tapi no rice..knyngkn mata lihat pemandangan.....:)

sweethOneY said...

tgh diet ke? Takpe esok start balik

FiQa said...

murah rezeki qib arini kan...

ore tak sempat makan nasi kat munsyi tadi, pas tuisyen balik dah basi..sob3...sedih tol

Entry Best!