Thursday, February 2, 2012

Virus Free



HARI SELASA (1/2) IALAH HARI SEDIH BUAT SAYA....

Kenapa?? Reasons are listed below:

1) Monday couple breaking apart..

2) Hard Disk rosak..


Cerita nombor (2)



Sungguh. Malam tadi.. My dearest HARD DISK reddish aku telah diserang virus sehingga menyebabkan beliau koma dan terus disahkan oleh doktor sekeliling memang da tak boleh sedar balik dari koma.

Tak sangka sungguh, pukul 8 lebih tu la kali terakhir aku nampak beliau sihat walafiat. Tuptup da koma terus. Nangis ngiyau ngiyau bila pikir benda-benda yang aku simpan dalam hard disk tu.

Especially my CN Blue songs collection. Wah. Nangis** Sobs**

Ni dah jadi kali kedua. Ferst time jadi, masa aku bagi pinjam HARD DISK aku dekat someone. Masa dia antar, terus koma. Masa tu tak terasa sangat sedih dia sebab macam baru mula-mula beli. Nasib la aku ada three years warranty. Tapi kali ini, jadi lagi... Dari orang yang sama. Eh. Same ke? (nama dirahsiakan)

Maybe.. Aku pun taknak salahkan dia. Orang cakap, diri kita ni harus ada nilai empati.. Merasa apa yang PATOT dirasa. Kalau gagal merasa, jadi la orang yang tiada peri rasa.

Maybe dalam hardisk 'someone' tu ada banyak gile kot virus-virus cinta. And, damn! The virus attack was too good. Memula aku naik pelik kenapa window-window yang aku bukak tertutup sendiri. Tak aku sedari, itu merupakan alamat terakhir sebelum my HARD DISK akan koma... Oh...

So.. Peringatan buat diri sendiri....

Jangan lah terlalu ramah dengan mengijini setiap sahabat/teman/ acquaintance/ stranger UNTUK mencucuk hard disk/ pendrive mereka ke laptop kepunyaan diri sendiri ATAUPUN memberi sahabat/teman/ acquaintance/ stranger untuk meminjam hard disk tersayang apabila tahap keyakinan diri sendiri terhadap mereka adalah rendah..

Sometimes, limitations is good. Cox, you are the one who's going to take ALL the responsibilities. Not the others.

Bye bye my old REDDISH. Thanks to my dearest friend, MIRA NAS, cox successfully reincarnated my REDDISH. She is now as good as new.

Walaupun masih sedih.... Buang yang keruh ambil yang jernih...



5 comments:

DuniakuAbstrak said...

bagi pinjam barang memang berisiko

Ardini Humaira said...

dni lak... hubby nyer laptop ada virus.. laptop dni dia duk guna cucuk pendrive sebab printer leh guna ngan laptop dni je. uwaaa nak scan nak scan

sya fieqa said...

aq anti ngn mereka y bg ang virus.
be strong

kukuchimachikumi said...

ang pung dh tau dia penuh virus cinta ..ngak usah diberi muka dong......gggrrrrr~~~blacklist si pemberi virus cinta itu....

pearl apple said...

=) be strong syg~~ap yg jd ad hikmah nye okeh~~=)

Entry Best!