Saturday, March 3, 2012

2 tahun.




[Salam]

Esok kite kena pi sekolah. Tsk.. Tsk.. sabar-sabar dua tahun gi. I hate going to class!! Apakah.? Attitude sorang bakal guru. Haipppppp!

Sorry emosi. Sorry semangat cikgu. Saya tak berniat nak takutkan kamu semua *segmen bercakap dengan diri sendiri*

Saya tak sabar nak menjadi TUA. Heuheuheu. Boleh kerja, boleh ada rumah sendiri. Boleh masak-masak sesuka hati. Boleh semua nye.. Especially… Boleh… KAHWIN.. Awwww.

Pangg!! Pelempang manje untuk diri sendiri. Heuh.. Takda pun aku piker nak tua sebab nak kawen. Sebab utama nak Tue..

  1. Nak masak. Hah (I love cooking, baking)
  2. Nak keje..
  3. Tak nak ada esemen..
  4. Tak nak ada kelas malam (eventually, akan kena gak sebab jadi cekgu (T0T) *andwe*
  5. Nak ada duit sendiri..
  6. Nak buat bisnes kedai makan..
  7. Nak pi melancong… Overseas. Cari calon suami.. (ops)
  8. Nak tolong balas balik jasa family..
  9. Nak… semua. (yang orang Tua dapat apabila depa da Tua)

Memang entry kali ini sangat berbaur emosi kanak-kanak yang nak jadi Tua (tapi tak sedar diri). Macam movie, 13 going 30. He… Harap aku apabila da Tua nanti takda la rasa nak wish ke kempunan-kempunan nak reverse balik masa LALU. Just go on.. InsyaALLAH. So.. Sesapa keje esok tu.. Selamat bekerja atau belajar la.. Adios Amigos

5 comments:

NIZAM said...

masa blaja rase cam nk abiskan blaja cepat2. bile dah habis rase lega gler. tp sebulan pastu mula lah rasa, Oh, bestnye ms blaja. lepak2 ngn kengkawan. kua smpi tgh mlm takde sape marah. rindu nk g clas. mcm2 la prasaan tu. hukhuk.

:))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hikhik list panjang but selalunya yg kiter nak selalu x dapat nangesssss

FiQa said...

bila kita kanak2, kita tak sabar nak jadi dewasa...

bila kita dewasa, rindukan nak jadi kanak2 balik...

bila dah betul2 dewasa, tak sabar nak jadi lebih dewasa (tua perkataan Qib guna tapi iqa taknak guna perkataan tua boleh tak? haha) sebab kita akan ada duit sendiri, rumah , kereta, paling penting sgt bahagia dpt bagi kesenangan pada family..kan Qib???


:)

sugar2 kapas strawberry said...

sy ada masa selama 6 bulan lagi.then sy akan menamatkn zaman stdy :)

amy azuha said...

hehe..kawen nnty jgn lupa ami deh..ajok etek

Entry Best!