Friday, March 2, 2012

Cikgu Pendek?




[Salam]


Semalam rembat sepasang wedges at tesco.. Haha.. nak beli yang berbrand-brand tak mampu.. Rm 16.00 sajo. I wished ada diskaun.. haha. Cubaan nak menjadi Hajah Bakhil sudah timbul. Apekah… Kuikui…

Soo.. Impian nak menjadi potogeraper KEMBALI lagi.. (ni memang sangap dah ni.. Impian kelima belas dalam list hidop).. Dah buat survey kamera dah dekat Mudah.. Mudah je guwe mampu.. Yang Canon (semestinya PINK) pun bes boleh dapat dalam rege RM450. Tapi kena diskus la dulu.. InsyaALLAH.

Layan gambo.. Moh



Kaki saya gomok. Buahaha



Sipis sipis.. Comel dak comel dak..
Wana putih stripe-stripe pink-hitam-hijau-kuning. Yang pasti ada PINK. Heuheu.. I like! (agaknye, lupa dah)..


Satu lagi pasal beli wedges adalah bersebab ye kawan-kawan.

REASON 1

Masa beli tiket bas nak balik kampung, aku tercongok la depan kaunter.. Alah rumah jual tiket kan macam pondok kecil. So muka aku hanya dapat tengok pun dekat lobang cermin rumah tu je. Memang paras kepale aku la.. So.. Tetiba perbualan hampes terjadi:

Penjual: Adik belajar mana?

Aku : (hehe, bahagia orang panggil kitew adik). Belajar dekat Maktab..

Penjual: Maktab mana??

Aku: Maktab tuuu, Ipsah tuuuu..

Penjual: Ohhh. Maktab tu… Nape cikgu ni pendek sangat? Ke memang maktab tu untuk cikgu pendek-pendek??

Aku: Tsk.. Takkan saya nak jadi budak sekolah sebab pendek camni?? (devastated? Gobsmacked?)

Well, konklusinye,.. Tinggi aku adalah 1.54 meter. Dikategorikan sebagai pendek ke? Tsk.Tsk.. Sadis. Okay. Takda la pendek. Kontot je.. Buahahah!! Namun, itu adalah kali PERTAMA okay. The first time ever people calling me ‘Shorty’???? adakah????



Wedges buat saya Nampak tinggi. Walaupun… TET!



REASON 2

Sebab nak jadi macam Zara dalam Vanilla Cokelat. Haha. Kite suke tengok dia pakai wedges. Izara Aisyah comel. Kita kompem jadi comel gak sebab pakai wedges macam izara. Hampehhhhh.. haha. But seriously…


Zara and her wedges. Cute der


P/s Amacam aku punye shots? Haha.. Noob..Okay kawan-kawan.. (you know who you are… Heheheh (^-^) ).. Esok saya update gambo-gambo sekali pasal trip kitew okay!! Good day, everyone!



3 comments:

amy azuha said...

ami pn ske wedges..btw tggi ami pn 158cm je..x tggi gak wuuu

Mr.Clive said...

awak! setailo la gambar tu dari pandangan atas.suka cara awak blurkan bahagian kaki,fokus kat kain baju awak tu...hehe :)

kudos!

sya fieqa said...

haha..
cubaan jd tggi cam aku?
=)
*gurau ja..teeeeheee~

Entry Best!