Thursday, March 8, 2012

Contest Budi Bahasa Budaya Kita!



[Salam]

Ohaiyo! Salam readers. Eh eh..

Hari ini juz share pasal contest. Hadiah memang masyok la. Ye la. Masyok la kalau dapat free. Sekarang masuk tandas pun orang cas 3kupangs. Ceit. Hehehe! Nak join contes dan view terms dia sila Klik SINI!

So..Hadiah yang ditawarkan??

Hadiah 1st - special perfume (rm35)+ baucer misteri.

Hadiah 2nd - special perfume (rm18) + baucer misteri

Hadiah 3rd - special perfume (rm 10) + baucer misteri.

5x hadiah saguhati - baucer misteri.

Hoho. Nak perfume nak perfume.

Heheh.. Baucer pun nak nak nak..

My story..

Pada suatu hari, aku dan kawan-kawan buat GIRLS’ DAY OUT to Penang.. Nak nak nak amek gambar kitorang bersembilan.. nak berlatarbelakangkan BUKIT BENDERA tu agak susah memandangkan kitorang hanya gune dica (digital camera) dan takdelah tripod bagai.


Alang-alang ternampak pacik cina yang agak berumur, aku mintak jasa baik pacik cina tolong amekkan. Walopon tua dan cuaca aitu ya ampon sangat panas.. Namun…. Pacik cina sengihsengih je dengan kami sambil tolong amekkan gambar paling best dalam dunia

So,lepas pacik bagi balik kamera, kitorang cakap XieXie. Giutueww. Aww. Dan juga menunjukkan kebudian kite bak kata orang tua, Budi yang baik dibalas baik. Eh... Konon genius la tew… Pacik gelakgelak. Budi baik pacik tanpa mengira kaum dan cuaca sangat membuatkan kami gembira di hari itueww.. MAKA, aku bangga jadi orang Malaysia (yang hidup dalam masyarakat majmok yang harmoni dan berbudi bahasa.. (panjang closure))

So.. What’s your story?



3 comments:

rafiq said...

hehehe..baiknye pakcik cina tu..

thanx join ye..

K2r~90 said...

fuh suda ade entry .. aiyaaa ajin beno si rafiq tu wat kontest ...

[sutera kasih] said...

kita kan 1 Malaysia :)

Good luck hehe

Entry Best!