Sunday, March 18, 2012

Practicum #1




Alhamdulillah. Today has gone well. So well, I would say. So tonight. Struggle to do Rancangan Perancangan Harian, creating some so called ABM for tomorrow's class (if I am needed, which is kinda sad) cox cikgu macam tak redha je nak bagi AKU mengajo.

Tiap kali masok mane-mana kelas, and all the kids were like...

"Cikgu orang Kelantan??"

Tsk.. Rasa nak hantok hantok je kepale dekat dinding.. Sindrom masalah komunikasi dialek yang serius kembali lagi. Tsk Tsk.

So. Hari ini.. daftar biasa. Was introduced in front. Wasn't given chance to speak in assembly. Heuheu. like something I would want to do. Uew. So. Dipanggil je kami berlima (cikgu praktikum lima orang semua sekali) Dengan ucapan pengenalan:

"Haaaa awak semua (murid-murid sekalian)... Ni cikgu baru ni. Cam la muka baik-baik. Ini juga untuk keselamatan sekolah kita juga"

I was like. WDH???

Hehe. Kidding. No hard feelings. So.. Da dapat kelas. Entah la. Problem jugak kot sebab AGAK susah nak deal ngan GURU PEMBIMBING. So. Sebenarnya aku agak happy gak la sebab BELIAU macam tak nak bagi aku mengajo gitu. Tapi bila dipikir-pikir, kalau aku tak mengajo, markah praktikum nak cekau mana?

So.. nak tak nak.. Cikgu M, justtttttt redha kan la sikit untuk saya, budak baru belajar.

Pengajaran hari ini:


1) Bekeng (garang) sikit ngan murid-murid. Jangan nak sengih sengih. Nanti bebudaks pijak kepala (macam boleh terbayang je nasib aku di tangan bebudaks 5Jujur untuk 19 hari lagi)


2) Be confidence..

So... My day ended there. KThanksBye





8 comments:

Rara Nasiha said...

Yes dear, be confident! u can do it. :))

Juliet_iRa~" said...

good luck!

mmg kena bekeng mula2..nt diorang naik kepala..nt dah ngajar br tnjuk y kita blh tolerate ngan diorang..

amboii smgtnya nak mengajar..haha..akk minggu 1st prac dl goyang kaki lgi..heee

lieya orange M.I. said...

gud luck for ur practicum....
belajar la buat muka garang :P

sweethOneY said...

Jadik cikgu mmg adalah sangat mencabar. Goodluck !

Aisumi Chan Kawa'i said...

bekeng sikit2 xpo.. chayok2!!

Asrul "iLham" Sany said...

orang kelantan? sama r :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ok what if kelate pow
Proud x kisah state mana pong
Ai pow loghat kedah pekat taw ngeee
Ganbare....

peaNut said...

lama dh x melawat blog ni....rupanya dh nk jd ckgu ye?wahhh...seronoknya...happy for u!! :)

Entry Best!