Saturday, April 14, 2012

11042012[salam]

Okay I know this is so lame.

Everyone's still talking about the earthquake, the minor quake we felt the other day.

I felt it too.

And one word...came into my mind...

SUBHANALLAH..

Allah has given me chance to feel the greatness of one of His creations. People may think I am crazy, but that's the truth.

Subhanallah. Untuk merasa keindahan gegaran itu, dalam rasa takot dan gerun terselit rasa kagum. Subhanallah.. Ya ALLAH, besar sungguh kekuasaan mu itu. Sungguh. Sebagai hamba yang hina, rasa sungguh bersyukur, Alhamdulillah, diberi peluang untuk sama-sama merasa sedikit kesakitan saudara di Sumatera.

Ya ALLAH, masih terasa-rasa lagi gegaran, baby quakes sewaktu sedang melukis mural di SKTikamBatu (tugas guru praktikum). Dan pada memula rase gegaran, ku ingat hanya ilusi semata-mata. Namun sempat jua ku praktikkan ilmu keselamatan diri untuk mangsa earthquake. **Thanks to Discovery and History Channels**

Sungguh.. Patot la dari pagi, stray cats inside the school were meowing non stop. Memberi amaran ke ape entah. Namun. Sekali lagi. Rasa bersyukur. Alhamdulillah ALLAH. Masih memberikan aku nyawa untuk aku bertaubat. Sedikit gegaran, aku sudah begini takut. Apatah lagi berskala-skala ritcher.

Apa-ape pun. This is soo gonna be my greatest memory in 2012. Alhamdulillah.. Thank you ALLAH.

Moga Allah merahmati kita dengan Hidayah dan RahmatNya.. Semoga jika sudah Qada dan Qadar, moga kita tergolong dalam golongan yang mencintai, bertaqwa kepada Allah serta merindui, mendapat syafaat Rasululllah disana.. Selagi ada masa, ayuh kita melaksanakan tanggungjawab kita, serta ikhlas dengan rasa cinta kita kepada Ilahi.. (COPIED)2 comments:

Rara Nasiha said...

Moga moga kita mampu berubah sebelum sampai waktunya. Amin.

nabilah_2908 said...

moga apa yg berlaku dapat berikan kita peringatan kan..? ;)

Entry Best!