Wednesday, June 20, 2012

Allah, Maha Mendengar



Salam..


Hari ini juz nak inform… Kita dah tahu da location bagi praktikum kali kedua ini.

Em… Alhamdulillah. Nightmares about staying outside the hostel sudah boleh bertukar kepada sweet dreams. Alhamdulillah. Aku dapat SK Kuala Ketil je. Em..Dekat je la. 30minit ride dah boleh sampai on time sebelum pintu pagar sekolah ditutup. So. Peluang aku nak duduk luar sem ini adalah 0.98%. Memang takda. Yeye. Jimat duit aku. Thank you jugak pada partner, Miss Ayuni aka Yunhee. Beliau empunya kereta VIVA the VAVOOM… Takpe… Duit minyak je kite setel…InsyaALLAH, kite mintak semoga jauh la dari masalah masalah sepanjang 8 minggu berpraktikum.

Lepas tu.. Aku jugak akan cuba kuat dalam memastikan murid-murid paham pengajaran aku.. InsyaALLAH. Tak nak dah buat baik ngader ngader ngan budak. Sebab, yang susah adalah aku. Aku dah tak nak dah bertempik ala ala merayu ngan bebudaks. Kali ni, aku nak jadi bekeng sebekeng bekengnyo. Arghhh.. Takde dah nak sengih sengih aegyo. Takdeee. Masam 88% dan sengih 12% je.. Apekah?

Hahaha…


Lagi… Em… Pada pandangan aku.. The first week ni belajar balik ni.. Sangat memboringkan. Ya ALLAH, every night memang banyak gile mase free. Kau ado?

Aktiviti aku hari hari dan memalam..

Tido. Tengok laptop.

Nak wat camne… Em… Takde homework.. Waa. Time ni la rasa gegilers nak buat sesuatu yang berpaedah.. Hahah. Lects, sila bagi homework at the end of the day, tomorrow. Boleh lah aku wat keje di hujung minggu gituew.. Chehhh.

And.. Aku masih sakit.

Telinga aku hampir kepada paras normal. Ala ala nak dengar dah. Namun masalah sinus tetap macam dulu. Waa. Everyday memang tak bes.. Berair je idong ni.. Ya ALLAH, sembuhkan sakit saya. Saya tahu, sakit ini penghapus dosa. Saya terima sebab saya banyak dosa.

#tryingtobeabetterman



1 comment:

Evanna said...

eva pun ade masalah sinus ;( btw, gud luck fr practicum! :))

Entry Best!