Saturday, July 28, 2012

Belacan oh belecen!

Holla people!

[Assalamualaikum]

Semua yang membaca ni diharap sihat sihat la ye. Owner blog tak sihat. Dah 2 malam tido sakit tengkok. I think, I need to buy new head pillow. Hahaha. Walopon malam malam bantal tu dah letak 2 layer, tetap sakit. Dulu tak sakit pon. Sekarang tetibe jadi.

Pastu... Aitu kita kan skip makan nasi 3 hari.. Well, carb is evil you know. So. To lose weight dengan kadaran yang cepat, carb la anda haros potong pertama sekali. I tried it and it works. So.. lepas 3 hari puasa nasi aku pon rerase nak makan nasi lalu singgah ke kedai dan membeli nasi dengan lauk keli berlado yo. And it turned out, banyak GILO belacan dio tarok dalam tuuuuuu!!!!

Sehari lepas aku membaham keli itu, my throat membengkak. Adui. Ada bleeding sikit. This is the most uncomfortable situation. Aritu pon dah kena sebab makam tomyam. Baru je nak baik. Dah kena sekali lagi... Tsk Tsk. Kesan dia. Nak telan saliva susah.. Nak minum susah.. Nak makan susah... Astaghfirullah.... Positif sikit. Eh... Positif.. Ini dugaan dari ALLAH di bolan pose ni.. You should be thankful LOL.. Alhamdulillah YA ALLAH. Sesungguhnya, rasa sakit ini mengingatkan aku kepada Mu.. =D

7 comments:

anif abdullah| AA said...

kesiann..cobaan dalam bulan ramadhonn ni
selamat berpuasa ;)

kukuchimachikumi said...

cobaan

Muttallif said...

Segala itu semua cobaan. Semoga cepat sembuh PinQib

Asrul "iLham" Sany said...

Semoga yg bengkak ru sembuh ya..

Nk cari ikan keli goreng..

Ardini Humaira said...

semoga cepat sembuh ya... amin
:)

teyhah said...

wouhh sdpnya keli!hihi

anamizu kaito said...

ya allah dugaan tu.. bykkan sbr ye.. SAKIT mmg sllu mengingatkan kita pd DIA :)














slm ramadhan,
cik ana

Entry Best!